Παρουσίαση στο Λονδίνο του πρώτου Ubuntu phone

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Παρουσίαση στο Λονδίνο του πρώτου Ubuntu phone

Δημοσίευσηαπό ubuderix » 08 Φεβ 2015, 18:03

@George Pantelis
Η αρχική δημοσίευση είχε καθαρά σκοπό την παρουσίαση σαν είδηση .Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος εδώ μέσα να απαντήσει για λογαριασμό της Canonical .

έγραψε:Δηλαδή σε εμάς θα δοθεί μία συσκευή-γουρούνι στο σακκί σε μία βδομάδα; :shock:

Διαφωνώ ,δεν σε ανάγκασε κανείς να την αγοράσεις η¨ ακόμα μπορείς να περιμένεις πως θα τα πάει ο συνδυασμός software-hardware .

Δεν διαφωνώ με τα παραπάνω για τον τρόπο παρουσίασης όπως έγινε , αλλά προσωπικά με ενδιαφέρει να πάει καλά σαν εγχείρημα και με τα όσο λιγότερα προβλήματα .
1 Γνώσεις Linux: Προσπαθώ ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Ubuntu 12.04 precise 3.7.0-030700-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.5.0-25-generic, Ubuntu 3.5.0-24-generic
3 Intel Pentium CPU G630 @ 2.70GHz ‖ RAM 3678 MiB ‖ ASRock H61M-S
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0102] {i915}
5 wlan0: 0846:4260 NetGear WG111v3 54 Mbps Wireless [realtek RTL8187B] ⋮ eth0: Atheros Inc. AR8152 v2.0 Fast Ethernet [1969:2062] (rev c1)
http://imagebin.ubuntu-gr.org/files/1372175733.png
Άβαταρ μέλους
ubuderix
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: ubuderix
IRC: ubuderix
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 08 Φεβ 2015, 18:29

Δεν νομίζω πως έχουν να κρύψουν κάτι. Ένα λογισμικό που από τη φύση του είναι ανοικτό και μια εταιρία που το υποστηρίζει τί θα μπορούσε να κρύψει από αυτή την κίνηση;
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό George Pantelis » 08 Φεβ 2015, 19:22

@Ubunterix & Konn...
Δεν είχα, ούτε και έχω κάποια απαίτηση να απαντήσει εκπρόσωπος της Canonical (αλλά και της Bq) έδώ μέσα, στο φόρουμ. Δεν ζήτησα κάτι τέτοιο, γιατί με ρωτάς;
ΟΜΩΣ....
Είναι ένα καθαρά εμπορικό προϊόν, με σκοπό να αποφέρει κέρδη. Και που απευθύνεται σε καταναλωτές. Σαν καταναλωτής λοιπόν, έχω κάθε δικαίωμα να παραπονούμαι για το ότι μου πλασσάρουν ένα προϊόν με εντελώς ελλειπή παρουσίαση. Και μάλιστα με ένταση...
ubuderix έγραψε:δεν σε ανάγκασε κανείς να την αγοράσεις η¨ ακόμα μπορείς να περιμένεις πως θα τα πάει ο συνδυασμός software-hardware

Με δεδομένα τα παραπάνω, εννοείται πως δεν είμαι αφελής ώστε να σπεύσω να την παραγγείλω. Και σε αυτό ευθύνεται η πολιτική marketing των 2 εταιρειών, όχι εγώ και ελπίζω να καταλαβαίνετε το νόημα των αρνητικών σχολίων μου...
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Οχι ┃ Αγγλικών: Αριστο
2 EndeavourOS KDE plasma / Gnome, Ubuntu 22.04 5.15.0-30-generic 64bit (el_GR.UTF-8,Gnome ubuntu), Arch linux (VM)
3 Intel Core2 Duo CPU P8400 2.26GHz ‖ RAM 3908 MiB ‖ Dell Inc. 0F328M - Dell Inc. Latitude E6500
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915
5 eth0: Intel 82567LM Gigabit Network Connection [8086:10f5] (rev 03) ⋮ wlan0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]
Άβαταρ μέλους
George Pantelis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: George Pantelis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Φεβ 2015, 20:29

Όσοι (και μέσα από το forum) με έχουν γνωρίσει κατά πρόσωπο, ξέρουν πως δεν χρησιμοποιώ καν smartphone, παρά ένα απλό «χαζό» τηλέφωνο, του οποίου η χρήση περιορίζεται αυστηρά στις απλές κλήσεις (ούτε καν SMS) και στο... ξυπνητήρι!!!
Αυτό προκύπτει από την άποψη πως (σύμφωνα φυσικά με τις δικές μου ανάγκες) τα smartphones είναι πολύ ογκώδη για να είναι τηλέφωνα και πολύ μικρά για να είναι υπολογιστές, ενώ ως τώρα δεν μπορώ να πω πως μου έχει λείψει κάποια λειτουργία τους.

Πέραν αυτού όμως, μπορώ να καταλάβω πως για τους περισσότερους ένα smartphone μπορεί να είναι από χρήσιμο έως και αναγκαίο εξάρτημα της καθημερινότητας.

Υπάρχουν δύο ρόλοι που μπορεί να ενδυθεί ο καθένας μας (ως μέλος του φόρουμ αυτού και ως μέλος της ευρύτερης κοινότητας του ελεύθερου λογισμικού) και σύμφωνα με αυτούς να σχολιάσει την είδηση της κυκλοφορίας του τηλεφώνου από τη Bq.

Ο 1ος ρόλος είναι αυτός του καταναλωτή. Αν λοιπόν κάποιος δει την είδηση ως καθαρά καταναλωτής, μπορώ να πω πως είναι απόλυτα αναμενόμενο το να βρει ένα σωρό αρνητικά:
Η συσκευή δεν προέρχεται από κάποια πιο γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία.
Πιθανώς για κάποιους να μην είναι στο επίπεδο το οποίο τους ενδιαφέρει, ή για άλλους να είναι πιο ακριβή από όσο θα ήθελαν.
Το Ubuntu touch παρέχει πολύ λιγότερες; εφαρμογές από ότι ο ήδη υπάρχων ανταγωνισμός.
Η παρουσίαση δεν έγινε με τον βέλτιστο τρόπο.

Όλα αυτά (και ίσως ακόμη περισσότερα) ισχύουν, και παράλληλα είναι και εντελώς ασήμαντα. Αν δούμε και το desktop ως καθαρά καταναλωτές, μπορούμε να βρούμε άλλους τόσους λόγους για να θάψουμε το Linux στο Desktop και να προτιμήσουμε Windows ή Mac OSX.

Ok, δεν είναι νέο πως το τμήμα μάρκετινγκ της Canonical (και από ότι βλέπω μάλλον και αυτό της Bq) δεν αποτελείται από ιδιοφυίες και πιθανολογώ πως το να περιμένει κάποιος πως μια εταιρεία 200-300 ατόμων που δεν βγάζει καν κέρδος θα κυκλοφορήσει με την πρώτη ένα προϊόν που να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις το 2ο κυριότερο προϊόν της Google που της ανήκει το μισό Internet, δεν είναι ακριβώς ρεαλιστικό.

Ε, και; Αυτό είναι η ουσία της είδησης;

Για μένα, η ουσία της είδησης είναι πως πλέον για όποιον θέλει θέλει να αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο, υπάρχει και μια επιλογή που δεν είναι ούτε το κλειστό οικοσύστημα της Apple, ούτε το userspace της Google με την δικαιολογία του πυρήνα Linux όπου ο πελάτης είναι ο χρήστης, ούτε μια niche επιλογή που να περιορίζεται σε μια και μοναδική in-house συσκευή (Jolla), αλλά ένα κανονικό Linux λειτουργικό, με GPL κώδικα, με το apt-get του (αν θέλεις) ´η τα πακέτα click του, με το GNU userspace και μια μεγάλη κοινότητα από πίσω του.

Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το ότι η παρουσίαση έγινε σε μια αίθουσα παρουσία μερικών "Ubuntu Insiders". Προφανώς είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν και βοήθησαν περισσότερο από μένα και αν αυτό τον τρόπο βρήκε η Canonical να τους πει ένα «ευχαριστώ», με γειά της με χαρά της. Ας πάει και ο ίδιος ο Shuttleworth στο σπίτι του καθενός να τους κάνει και ποδαρικό. Όλα αυτά είναι λεπτομέρειες για το θεαθήναι και του χρόνου δεν θα έχει απολύτως καμία σημασία το αν και πως έγιναν.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό George0k00 » 08 Φεβ 2015, 21:16

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε! Δεν νομίζω αυτή η συσκευή να είναι ότι οι περισσότεροι θέλαμε, αλλά ας ελπίσουμε να είναι μια αρχή για κάτι καλύτερο. Θα αποτελεί μια εναλλακτική στα smartphone και στα iphone. Πρακτικά όμως μάλλον λίγοι θα το προτιμήσουν.
Laptop_1
Spoiler: show
1. Acer Aspire A715-71G-55KS
2. Ubuntu Budgie 20.04 5.4.0-29-generic | Ubuntu 24.04 6.8.0-35-generic
3. Intel Core i5-7300HQ | 32 GB DDR4 2400 MHz | Nvidia GP107M [GeForce GTX 1050 Mobile] [10de:1c8d] / Intel HD 630
4. Intel Corporation Wi-Fi 6 AX210 160MHz [8086:4020] | RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
Laptop_2
1. Aspire E5-571-39B5
2. Ubuntu 18.04.4 5.3.0-51-generic | Windows 10
3. Intel Core i3-4005U │ 8 GB DDR3L 1600 MHz │Intel HD 4400
4. Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 [168c:0036]│RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
Άβαταρ μέλους
George0k00
Ubuntistas
Ubuntistas

Launchpad: kapgeorge
IRC: George0k00
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 08 Φεβ 2015, 21:28

fkol k4 έγραψε:Προφανώς είναι άνθρωποι που ασχολήθηκαν και βοήθησαν περισσότερο από μένα και αν αυτό τον τρόπο βρήκε η Canonical να τους πει ένα «ευχαριστώ», με γειά της με χαρά της.

Η διαφορά εδώ είναι πως δεν σου δόθηκε καν η ευκαιρία να βοηθήσεις ή να ασχοληθείς. Δεν ξέρω αν υπάρχουν links γι' αυτό το πρόγραμμα των insiders, αν έπρεπε να συμμετάσχεις σε μια ειδική διαδικασία ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω τίποτα απολύτως. Και νομίζω ότι είμαι από εκείνους που ασχολούνται κάπως με το Ubuntu. Καμία ανακοίνωση πουθενά δεν είδα.
Αν γνωρίζει κάτι κάποιος ας μας διαφωτίσει.

Σε ότι αφορά το smartphone ως hardware είναι πολύ καλύτερο από πολλές middle-end συσκευές, για το κόστος του. Τουλάχιστον από τον δικό μου σίγουρα(το οποιο είχα αγοράσει πέρυσι 180€).

Σε ότι αφορά το software, οκ είναι το Ubuntu που όλοι γνωρίζουμε και οι περισσότεροι υποστηρίζουμε ως ΕΛ/ΛΑΚ λογισμικό. Είναι πολύ φρέσκο ακόμη και οποιαδήποτε κριτική από τώρα θα είναι άστοχη. Το αφήνουμε να οριμάσει λίγο και βλέπουμε. Όσοι ασχολούνται με smartphones και Android ας θυμηθούν λίγο τις πρώιμες εκδόσεις του Android και το χάλι από bugs που περιείχε, καθώς και ΟΛΕΣ εκείνες τις τρύπες ασφαλείας.

fkol k4 έγραψε:και πιθανολογώ πως το να περιμένει κάποιος πως μια εταιρεία 200-300 ατόμων που δεν βγάζει καν κέρδος....

Είσαι σίγουρος γι' αυτό; επειδή το έχεις τονισει και με bold. Ξέρεις τι συμφωνία έχει κάνει η Canonical με την Bq , πόσα χρήματα παίρνει από τις πωλήσεις η μια και πόσα η άλλη;
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 08 Φεβ 2015, 21:40

fkol k4 έγραψε:Όσοι (και μέσα από το forum) με έχουν γνωρίσει κατά πρόσωπο, ξέρουν πως δεν χρησιμοποιώ καν smartphone, παρά ένα απλό «χαζό» τηλέφωνο, του οποίου η χρήση περιορίζεται αυστηρά στις απλές κλήσεις (ούτε καν SMS) και στο... ξυπνητήρι!!!

Την αριθμομηχανή ξέχασες Φίλιππε.
Τις ίδιες χρήσεις κάνω και εγώ συν sms και καμιά φωτογραφία που και που.
fkol k4 έγραψε:Για μένα, η ουσία της είδησης είναι πως πλέον για όποιον θέλει να αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο, υπάρχει και μια επιλογή που δεν είναι ούτε το κλειστό οικοσύστημα της Apple, ούτε το userspace της Google με την δικαιολογία του πυρήνα Linux όπου ο πελάτης είναι ο χρήστης, ούτε μια niche επιλογή που να περιορίζεται σε μια και μοναδική in-house συσκευή (Jolla), αλλά ένα κανονικό Linux λειτουργικό, με GPL κώδικα, με το apt-get του (αν θέλεις) ´η τα πακέτα click του, με το GNU userspace και μια μεγάλη κοινότητα από πίσω του.

Συμφωνώ αλλά δεν αρκεί, έπρεπε να έχει το κάτι παραπάνω για να επιλεγεί από τους πελάτες και παράλληλα να αυξήσει τους χρήστες του Ubuntu.
Θα το πετύχαινε κατά την γνώμη μου αν το hardware του τηλεφώνου άντεχε να μετατρέψει το κινητό σε desktop με την προσθήκη οθόνης-ποντικιού-πληκτρολογίου.
Προσέξτε το κίνητρο για την νεολαία.
Θα πάρω το ubuntu-smartphone, θα δώσω άλλα 10 ευρώ για πληκτρολόγιο, 10 ευρώ για ένα ποντίκι, συν την βάση(δεν ξέρω πόσο κάνει) και όταν είμαι σπίτι θα το συνδέω με το hdmi καλώδιο στην τηλεόραση και θα έχω και desktop.
Με απλά λόγια θα πάρω κινητό με ubuntu όταν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Learner έγραψε:Είσαι σίγουρος γι' αυτό; επειδή το έχεις τονισει και με bold. Ξέρεις τι συμφωνία έχει κάνει η Canonical με την Bq , πόσα χρήματα παίρνει από τις πωλήσεις η μια και πόσα η άλλη;

Άστοχη ερώτηση Νίκο, πάντα ξέρει ο Φίλιππος τα ενδότερα της Canonical.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 08 Φεβ 2015, 22:11

Learner έγραψε:Είσαι σίγουρος γι' αυτό; επειδή το έχεις τονισει και με bold. Ξέρεις τι συμφωνία έχει κάνει η Canonical με την Bq , πόσα χρήματα παίρνει από τις πωλήσεις η μια και πόσα η άλλη;

Δεν είναι μυστικό πως η Canonical συνολικά παρουσιάζει παθητικό και την χρηματοδοτεί ο ίδιος ο Shuttleworth από την τσέπη του, εξάλλου το έχει δηλώσει πρόσφατα και ο ίδιος. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το Ubuntu επεκτείνεται στον χώρο του Cloud (που μεμονωμένα παρουσιάζει κερδοφορία, αλλά όχι αρκετή ώστε να ισοσκελίσει ολόκληρη την υπόλοιπη Canonical) και του Mobile. Μη με βάλεις να ψάξω links, βαριέμαι και δεν θα το κάνω αλλά ξέρεις πως κάτι τέτοια δεν τα λέω στον αέρα.

Προφανώς και δεν ξέρω πόσα θα βγάζει η Canonical από κάθε πώληση κινητού, ξέρω όμως πως αφού ως τώρα δεν έχει πωληθεί κανένα, δεν έχει βγάλει ούτε λεπτό του ευρώ.

sotos21 έγραψε:Την αριθμομηχανή ξέχασες Φίλιππε.

Μπα, ούτε καν. Χαρτί και μολύβι σου λέω,,,Εικόνα

Σωτήρη, το ξέρω πως αντικειμενικά δεν αρκεί.
Αυτό που λέω είναι πως αν εμείς οι ίδιοι ως άνθρωποι που χρησιμοποιούν Linux/Ελεύθερο λογισμικό στον υπολογιστή τους γιατί καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ Ελεύθερου και ιδιοταγούς λογισμικού και πιθανώς κάνουμε (έστω και μικρούς) συμβιβασμούς όσον αφορά την ευκολία μας προκειμένου να υποστηρίξουμε την επιλογή που θεωρούμε σωστή αρχίσουμε να το βλέπουμε καθαρά αντικειμενικά και παράλληλα κολλάμε στο ποιους κάλεσε η Canonical για να τους χαρίσει από μια συσκευή, τότε είμαστε ανακόλουθοι σε αυτά που διακηρύσσουμε πως πρεσβεύουμε.

Ή θέλουμε να υπάρχει μια πλατφόρμα ελεύθερου λογισμικού για όλες τις συσκευές (οπότε υποστηρίζουμε την ιδέα ακόμη και αν δεν μας αρέσει απόλυτα ο τρόπος με τον οποίο την υλοποιεί ο πρώτος που την υλοποιεί), ή θέλουμε απλά να κάνουμε τη δουλειά μας και κρίνουμε βάση λειτουργιών.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό George Pantelis » 08 Φεβ 2015, 23:07

Φίλιππε, η κριτική ποτέ δεν έβλαψε σοβαρές εταιρείες. Αντίθετα την επιδιώκουν κιόλας.
Προσωπικά, δεν θα την χαρίσω σε καμία. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπερδέψω την μη κερδοφόρα & ερασιτεχνική ενασχόλησή μου με το ΕΛ/ΛΑΚ, με μία (2 στην περίπτωσή μας) εμπορική εταιρεία που στόχο έχει την κερδοφορία (και καλά κάνει). Ειδικά όταν στο παιχνίδι θα μπουν και οι κινέζοι της MEIZU. Το αν η Canonical έχει παθητικό και ο Shuttleworth τσοντάρει για να την κρατήσει, αφορά αυτόν. Επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι, ξέρει καλύτερα από μένα πού επενδύει, γιατί & με ποιές προσδοκίες.
Δεν μπορώ όμως να μην συνυπολογίσω την παράμετρο της ραγδαία αυξανόμενης τάσης της αγοράς για smartphones & tablets ((σε βάρος των laptops). Η Sony εγκατέλειψε τον τομέα, η Samsung σταμάτησε την Ευρώπη, η Toshiba εξαγγέλει την ενασχόλησή της μόνο με επαγγελματικά pc. Eκεί λοιπόν, σε smartphones & tablets "είναι πολλά τα λεφτά, Αρη". Και δεν πιστεύω πως χωράνε ρομαντισμοί & συναισθηματισμοί "κοινότητας" ή "χρήστη ΕΛ/ΛΑΚ". Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν project testers", κάτι που χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες, δεν είναι κάτι το καινοφανές...

"Ubuntu for smartphones
Ubuntu os for smartphones
Ubuntu Phone
Ubuntu Phones
Ubuntu for phones",

σε βίντεο του Shuttleworth (2013)...
https://www.youtube.com/watch?v=PLaMzuVG6Sc
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Οχι ┃ Αγγλικών: Αριστο
2 EndeavourOS KDE plasma / Gnome, Ubuntu 22.04 5.15.0-30-generic 64bit (el_GR.UTF-8,Gnome ubuntu), Arch linux (VM)
3 Intel Core2 Duo CPU P8400 2.26GHz ‖ RAM 3908 MiB ‖ Dell Inc. 0F328M - Dell Inc. Latitude E6500
4 Intel Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics [8086:2a42] {i915
5 eth0: Intel 82567LM Gigabit Network Connection [8086:10f5] (rev 03) ⋮ wlan0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]
Άβαταρ μέλους
George Pantelis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: George Pantelis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 09 Φεβ 2015, 02:13

fkol k4 έγραψε:...και παράλληλα κολλάμε στο ποιους κάλεσε η Canonical για να τους χαρίσει από μια συσκευή, τότε είμαστε ανακόλουθοι σε αυτά που διακηρύσσουμε πως πρεσβεύουμε.

Μήπως ανακόλουθη με αυτά που πρεσβεύει το ΕΛ/ΛΑΚ είναι η όλη διαδικασία της «μυστικής μάζωξης» , της κεκλεισμένων των θυρών παρουσίασης, της εντελώς αδιαφανούς διαδικασίας επιλογής των ΟΠΟΙΩΝ insiders θα βοηθούσαν (ούτε και ξέρουμε με ποιον τρόπο) στην ανάπτυξη του Ubuntu Phone ;
Λίγη διαφάνεια παραπάνω για την ολη διαδικασία δεν θα έβλαπτε. Προφανώς (έτσι πιστεύω εγώ) τους όρκισε με το σφυρί του ΘΩΡ να μην μιλήσουν, να μην πουν λέξη για τίποτα, μέχρι να πάρουν το δωράκι.
Αυτές τις άκυρες τακτικές να μην ακολουθούσε η Canonical, θα την εκτιμούσα περισσότερο (φυσικά και στα @@ρια τους αν την εκτιμάω εγώ ή όχι, απλά έτσι αναφέρω την προσωπική μου γνώμη).

Δεν αναφέρομαι στην συσκευή , ούτε στο λογισμικο(το οποιο γνωρίζω, χρησιμοποιώ και εμπιστεύομαι), αλλα στην άστοχη τακτική λανσαρίσματος του πρώτου Ubuntu Phone.
Ευτυχώς που πήγε και ένας δικός μας άνθρωπος αλλιώς δεν θα μαθαίναμε ΧΡΙΣΤΟ μέχρι την επίσημη κυκλοφορία. Τώρα, ίσως και να μάθουμε 5 πράγματα παραπάνω από τον Σίμο.
Τις φωτογραφίες άραγε του επέτρεψαν να τις τραβήξει ή τις τράβηξε μυστικά; :P
About Me
NickTux@GitHub

1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ