Συγχαρητήρια στο debian!!! Είναι σημαντικό για το ΕΛΛΑΚ να υπάρχει ως διανομή καθότι είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε εταιρία, βασίζεται αποκλειστικά στην κοινότητα! Επίσης χάρη σε αυτό υπάρχει το ubuntu μας. Το debian είναι εξαιρετική εναλλακτική για εμάς τους χρήστες ubuntu με πιο "καθαρή" ή "σκληροπυρηνική" φιλοσοφία ΕΛΛΑΚ. Το σημαντικό είναι ότι για τους απλούς χρήστες η συντριπτική πλειοψηφία των λύσεων για ubuntu εφαρμόζονται και σε debian, καθώς και ότι με λίγο googling και λίγη προσπάθεια παραπάνω (... και θα μάθεις κάτι παραπάνω) μπορείς άνετα να φέρεις το debian συστημά σου (ειδικά το debian-testing) να είναι σχεδόν όμοιο με το ubuntu σύστημά σου (... οπότε ίσως η προτίμηση να είναι απευθείας ubuntu ως πιο φιλικό στον αρχάριο, ίσως και όχι). Συγχαρητήρια και πάλι!!!
----------------------------------------
Babis_ECE έγραψε:sparus έγραψε:Όχι προς θεού! Μην τα κατεβάσεις όλα. Κατέβασε από
εδώ το netinst για i386 αρχιτεκτονική. Είναι 150mb. Θα σου κατεβάσει μόνο τα απαιτούμενα πακέτα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. (λογικά θα χρειαστείς μόνο τη βασική εγκατάσταση)
Ευχαριστώ για το info, αλλά έλεγα να τα κατεβάσω για να τα έχω ούτως ή άλλως!
Από την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου στην Πάτρα με το laptop, 20-25GB (τα 5 DVD) θα έχουν κατέβει σε 2 ώρες το πολύ!

Θα επαναλάβω και εγώ "Όχι προς θεού!" η όλη φιλοσοφία στο linux είναι "οικολογική-φιλοπεριβαλλοντική" (μεταφορικά το εννοώ) δηλ αφού τα πάντα είναι διαθέσιμα και δωρεάν ανά πάσα στιγμή εφόσον έχουν σύνδεση στο internet, κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε μόνο ότι χρειαζόμαστε και όταν το χρειαζόμαστε διότι αφενός δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να το κάνεις και αφετέρου μέχρι να έρθει η ώρα να εγκαταστήσεις κάτι το πιο πιθανό είναι ότι θα υπάρχει νεότερο version με συνέπεια αν σου είναι άχρηστο ότι κατέβασες και να χρειαστεί να το ξανακατεβάσεις. Η φιλοσοφία ότι βρω το κατεβάζω ισχύει στο κλειστό λογισμικό όπου αν κάποιος βρει κάτι δωρεάν και δυστυχώς συνήθως σπασμένο (ιδεολογικά αντιτίθεμαι) σκέφτεται "τώρα που το βρήκα ας το κατεβάσω να το έχω". Συμπέρασμα:
Δεν αλλάζεις μόνο λογισμικό, αλλάζεις και φιλοσοφία