Το πρώτο BarCamp για το Drupal στην Ελλάδα

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Το πρώτο BarCamp για το Drupal στην Ελλάδα

Δημοσίευσηαπό nsyll » 21 Φεβ 2009, 13:51

Χαιρετώ την κοινότητα και θα ήθελα να διευκρινίσουμε μερικά πράγματα.

Το DrupalCamp γίνετε μέσα στα πλαίσια του MediaCamp,
Το MediaCamp επέλεξε το χώρο γιατί θεώρησε ότι οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούσε καλύτερα το event.
Εννοείται ο χώρος παραχωρήθηκε δωρεάν.

Το session "Εγκατάσταση του Drupal σε Microsoft Server 2008 & IIS" γράφτηκε στο wiki το οποίο είναι ανοικτό το editing στον καθένα απο το patric, μετά από ερώτηση που μου έκανε αν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια παρουσίαση και η απάντηση μου ήταν οτι το barcamp δεν κανονίζει ποια session θα γίνουν είναι ανοικτό σε οποιοδήποτε session. Άλλωστε οι ακροατές θα είναι που θα αποφασίσουν αν θα το παρακολουθήσουν ή θα πάνε σε ένα παράλληλο session.

Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ ότι το DrupalCamp ακόμα και το MediaCamp, που πέρσι πχ έγινε στην AKTO, καπελώνετε από την AKTO ή από την Microsoft, ακόμα και με την κουβέντα που είχα με Association του Drupal δεν έδειξε να ενδιαφέρονται που θα γίνε αλλά περισσότερο τι θα κάνουμε.

Το θέμα είναι να μοιράσουμε την αγάπη μας, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας για το Drupal και εγώ μένω εκεί και δεν νομίζω οτι την αγάπη μου για το Drupal το καπελώνει η MS.
Τελευταία επεξεργασία από nsyll και 21 Φεβ 2009, 14:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
nsyll
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 21 Φεβ 2009, 13:53

Off topic:
Απίστευτη φάση... και ψάχνουμε έναν drupalά να κάνει κανένα μαθηματάκι στο εργαστήριο. Ορίζεσαι εθελοντής και η πρότασή σου έχει ήδη εγκριθεί!!!

Την επόμενη φορά θα έχουμε δίκτυα και ubuntu server installation (ώστε να κάνουμε και εφαρμογή της command line που μάθαμε στα προηγούμενα μαθήματα).

Αφού θα είναι αυτά έτοιμα, δεν κάνεις και ένα drupal από πάνω την μεθ' επόμενη φορά ώστε να δέσει το γλυκό; Κάναμε Joomla... μη μας πούνε και δογματικούς!!! Αν θέλεις σου ετοιμάζω εγώ μια φρέσκια εγκατάσταση Drupal (ή πες μου πως την θέλεις) και εσύ απλά δώσε μας τα φώτα σου για το τί και το πώς.

by the way... αυτό πήγαινε στον Bullgr ;)
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Φεβ 2009, 14:20

Off topic:
The_Mentor έγραψε:by the way... αυτό πήγαινε στον Bullgr

Που στη γιάφκα; Δεν το κάνουμε καλύτερα με e-learning :mrgreen:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 21 Φεβ 2009, 14:23

τον τελευταίο καιρό η forthnet είναι... εξωτική!!! Κάτι ταχύτητες... Παίρνουμε όλοι δραμαμίνες για να μη ζαλιζόμαστε :roll:

Μόνο ο Sergey πίνει νερό στο όνομά της... η υπόλοιποι μόλις ακούμε forthnet φασκελώνουμε σαν τον Μαυρογιαλούρο
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nsyll » 21 Φεβ 2009, 15:26

linuxman έγραψε:Και πέρα από την πλάκα , όλοι αυτοί στην λίστα του Drupal και ας διαβάσουν , τους αρέσει να έχουν το Drupal Free & Open Source άλλα την Εκδήλωση να την κάνουνε στο ΜΕΓΑ εχθρό του Open Source την MS , είναι υποκριτές και απλά νταμπατζίδες που θέλουν να βγάλουν μερικές χιλιάδες € από το έργο του Drupal .
Πολύ από αυτούς είναι και αυτή που κάνουν Ιστοσελίδες με 940.000 € η έστω λιγότερα και πάνω σε Ανοικτό Λογισμικό χωρίς να στηρίζουν κανένα project .

καλό είναι να ελέγχουμε την πληροφορία πριν την αναδημοσιεύουμε γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει
nsyll
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 21 Φεβ 2009, 15:46

nsyll έγραψε:
linuxman έγραψε:Και πέρα από την πλάκα , όλοι αυτοί στην λίστα του Drupal και ας διαβάσουν , τους αρέσει να έχουν το Drupal Free & Open Source άλλα την Εκδήλωση να την κάνουνε στο ΜΕΓΑ εχθρό του Open Source την MS , είναι υποκριτές και απλά νταμπατζίδες που θέλουν να βγάλουν μερικές χιλιάδες € από το έργο του Drupal .
Πολύ από αυτούς είναι και αυτή που κάνουν Ιστοσελίδες με 940.000 € η έστω λιγότερα και πάνω σε Ανοικτό Λογισμικό χωρίς να στηρίζουν κανένα project .

καλό είναι να ελέγχουμε την πληροφορία πριν την αναδημοσιεύουμε γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει

Δεν αναφέρουμε σε κανέναν προσωπικά και ζητώ συγνώμη εάν κάνω λάθος και μακάρι να κάνω , άλλα φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει εκεί κανείς από την γνωστή εταιρία που έκανε το γνωστή Ιστοσελίδα με το κόστος που ανέφερα .
Off topic:
Πάντως ότι και να λέμε άλλα δεν ταιριάζει να είναι το Open Source Drupal event που έχει και στην Ελλάδα πολλούς οπαδούς να γίνεται στο σημείο αυτό .
Είναι σαν να λέμε ότι θα κάνουμε την Ημέρα Ανοικτού Λογισμικού 20/09/2009 στην εγκαταστάσεις τις MS .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nsyll » 21 Φεβ 2009, 16:13

linuxman έγραψε:
nsyll έγραψε:
linuxman έγραψε:...άλλα φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει εκεί κανείς από την γνωστή εταιρία που έκανε το γνωστή Ιστοσελίδα με το κόστος που ανέφερα ...

εγώ δούλευα τότε στην Entelia και βοήθησα στην υλοποίηση του έργου, όπως παράλληλα βοηθούσα λίγο τότε, από ότι θυμάμαι, τον alefteris να στίσει το ubuntu-gr σε drupal.
nsyll
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 21 Φεβ 2009, 16:51

nsyll έγραψε:καλό είναι να ελέγχουμε την πληροφορία πριν την αναδημοσιεύουμε γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει

δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς πως το κόστος ενός web portal όπως αυτό του Δήμου Αθηναίων που βασίζεται σε Drupal και κόστισε 940.000 euro δεν είναι προκλητικό;

Για να μη μπερδεύεστε το κόστος ανέρχεται σε 320.305.000 δρχ

Τι απο αυτό που είπε ο linuxan δεν ισχύει;

Η εταιρεία που πληρώθηκε γι αυτό τί συνεισέφερε στη κοινότητα drupal; Δεν πρέπει να μάθουμε; Γιατί αν πληρώθηκε 320 εκ δρχ χωρίς να "δώσει" έστω και ένα καλό donation τότε...

Κανένας δεν είπε πως τα παιδιά απο το drupal community πήραν λεφτά (μακριά απο εμάς τέτοια λόγια). Λέμε πως στις πλάτες του community κάποιες εταιρίες βγάλανε εκατομμύρια χωρίς συνεισφορά.

Μετά απο αυτά τα γεγονότα, με συγχωρείς αλλα και εγώ δεν αισθάνομαι άνετα για το Microsoft Center. Το βλέπω περισσότερο σαν Trojan παρά σαν ειλικρινείς προσφορά.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Φεβ 2009, 19:00

Ώπα, αυτά δεν τα ήξερα περί αμοιβών της τάξεως των 940.000 ευρώ... Και εγώ καθόμουν και έφτιαχνα μεταφράσεις για το καλό της ανοιχτής κοινότητας... Ας δώσει η εταιρία αυτή από τη "πενιχρή" αμοιβή που έλαβε ένα μικρό ποσό κσι να στελεχώσει μια ομάδα επαγγελματιών μεταφραστών...

Και καθόμασταν στη μετάφραση του drupal 6 δύο άτομα (Βασίλης Λιούρδας, υπεύθυνος ομάδας μετάφρασης και εγώ) επί μία εβδομάδα να μεταφράζουμε strings και έπειτα από πολλές εκκλήσεις του Βασίλη "συγκινήθηκαν" να βοηθήσουν άλλοι 2-3.

Και πίσω από την πλάτη μας πέφτουν τέτοιες "κονόμες" χωρίς μάλιστα να συνεισφέρουν τίποτα στην κοινότητα του drupal... Ή μήπως κάνουμε λάθος; Υπήρξε τελικά κάποια συνεισφορά από την εν λόγω εταιρία και αν ναι τι; Υπάρχουν πουθενά στοιχεία;
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nsyll » 21 Φεβ 2009, 19:19

άμα ελέγχετε αυτά που γράφετε πριν τα γράψετε, θα βλέπετε ότι αυτό το ποσό αναφέρετε στο προηγούμενο site του δήμου και όχι σε αυτό που έφτιαξε η Entelia.
nsyll
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις