Τι να μας πεί και ο Λεωνίδας... Εμείς είμαστε 3000

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Τι να μας πεί και ο Λεωνίδας... Εμείς είμαστε 3000

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 19 Ιουν 2009, 13:08

Κανουν οι Ελληνες ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ (LINUX), και ιστορια οι ΠΑΡΕΕΣ (UBUNTU.gr) λεει το τραγουδι.Δεν βαζει αριθμητικο οριο στις παρεες :lol: :lol: :lol: .
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 19 Ιουν 2009, 13:23

τώρα που το σκέφτομαι στο site του hellug εχω να συνδεθώ 3+ μήνες, παρόλα αυτά διαβάζω δημοσιεύσεις χωρίς να συνδέομαι... τι σημαίνει αυτό ότι δεν είμαι ενεργό μέλος, εν δυνάμει τουλάχιστον, και ότι πρέπει να διαγραφώ :?:

και παλαιότερα που είχα ρωτήσει 2-3 μέλη ανενεργά αν έχουν γυρίσει σε windows ή άλλη διανομή μου είπαν ότι μια χαρά δουλεύουν σε ubuntu και απλά δεν συνδέονται γιατί δεν εουν προβλήματα :!:

δεν λέω ότι αυτά είναι ο κανόνας, αλλά ας μην το ισοπεδώνουμε διότι έχουμε τις εξής κατηγορίες:
- μέλη που επέστρεψαν σε windows (ή πήγαν σε άλλη διανομή)
- μέλη που είναι χρήστες ubuntu αλλά δεν έχουν προβλήματα και δεν συνδέονται
- μέλη που ενδιαφέρονται ως αναγνώστες αλλά δεν συμμετέχουν
- μέλη που συνδέονται και ποστάρουν που και που
- μέλη που είναι και ενεργά μέλη της κοινότητας
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gourgi » 19 Ιουν 2009, 13:37

bullgr έγραψε:This is UBUNTUUUUUUUUUUUUUUUUUU

έτσι! :D
αυξάνεσθε και πληθύνεσθε !
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 19 Ιουν 2009, 14:01

ilpara έγραψε:τώρα που το σκέφτομαι στο site του hellug εχω να συνδεθώ 3+ μήνες, παρόλα αυτά διαβάζω δημοσιεύσεις χωρίς να συνδέομαι... τι σημαίνει αυτό ότι δεν είμαι ενεργό μέλος, εν δυνάμει τουλάχιστον, και ότι πρέπει να διαγραφώ :?:

και παλαιότερα που είχα ρωτήσει 2-3 μέλη ανενεργά αν έχουν γυρίσει σε windows ή άλλη διανομή μου είπαν ότι μια χαρά δουλεύουν σε ubuntu και απλά δεν συνδέονται γιατί δεν εουν προβλήματα :!:

δεν λέω ότι αυτά είναι ο κανόνας, αλλά ας μην το ισοπεδώνουμε διότι έχουμε τις εξής κατηγορίες:
- μέλη που επέστρεψαν σε windows (ή πήγαν σε άλλη διανομή)
- μέλη που είναι χρήστες ubuntu αλλά δεν έχουν προβλήματα και δεν συνδέονται
- μέλη που ενδιαφέρονται ως αναγνώστες αλλά δεν συμμετέχουν
- μέλη που συνδέονται και ποστάρουν που και που
- μέλη που είναι και ενεργά μέλη της κοινότητας

Μα γι' αυτό ανέφερα το εξή:
έγραψε:Μπορεί ως προς τη δυναμική του forum ο αριθμός να είναι πλασματικός, αλλά τουλάχιστον αποδεικνύει το ενδιαφέρον για το Ubuntu στην Ελλάδα... Που συνεχώς αυξάνεται...

Η δυναμική του forum δεν έχει καμία σχέση με τους χρήστες που χρησιμοποιούν ubuntu... Αυτό πρέπει να το διαχωρίσουμε...

Όταν οι εγγεγραμμένοι χρήστες του forum αυξάνονται, αποδεικνύει (κατά ένα τρόπο) πως αυξάνονται οι χρήστες ubuntu στην Ελλάδα... Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει μέλη της κοινότητας ubuntu-gr.

Η γκρίνια των υπολοίπων (και εμού) είναι σε αυτό το κομμάτι: Ότι παρ' όλο που αυξάνονται οι χρήστες ubuntu, δεν συμμετέχουν στην κοινότητα... Σε αυτό κάτι πρέπει να γίνει, να τους δώσουμε κίνητρο ώστε να συμμετάσχουν.

Το να διαβάζουν κάποιοι απλώς τις δημοσιεύσεις χωρίς να κάνουν login (όπως κάνεις και εσύ στο Hellug) δεν τους κάνει δραστήριους χρήστες, δεν συμμετέχουν έτσι στην κοινότητα.

Κοντολογίς, προσωπικά χαίρομαι που αυξάνονται συνεχώς τα εγγεγραμμένα μέλη στο forum, που αποδεικνύει την αύξηση χρηστών ubuntu στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελα να δραστηριοποιηθούν όλοι αυτοί στην κοινότητα... Και σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε εμείς, ώστε να τους δώσουμε το κίνητρο να συμμετάσχουν.

Δεν μου φτάνει να μπαίνουν μόνο όταν θα έχουν τεχνικό πρόβλημα (ο γνωστός χαμός από δημοσιεύσεις που γίνεται σε κάθε νέα έκδοση του ubuntu) και μετά να χάνονται... Πρέπει να τους δώσουμε κίνητρο να συμμετάσχουν, να βοηθήσουν ο καθένας σε ότι μπορούν.

Το ίδιο γίνεται και στο περιοδικό... Μας ευχαριστεί το ότι είχε το περιοδικό 40.000 hits αλλά δεν βλέπω συμμετοχή... Από τα 40.000 hits του περιοδικού, πόσοι νέοι αναγνώστες/χρήστες δήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν; Κανείς...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 19 Ιουν 2009, 14:31

greatst έγραψε:
kaingeo έγραψε:Είμαστε 2 είμαστε 3 είμαστε 3003!

Είμαστε; Σίγουρα; Γιατί εμένα το ότι >50 (λιγότεροι από πενήντα!!!) συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής της Ο.Δ.Σ. του φόρουμ, με προβλημάτισε ιδιαίτερα! Μήπως είμαστε τελικά ... λιγότεροι από όσο λένε τα "ξερά" νούμερα; :(

Συμφωνώ με τη δημοσίευση του ilpara, και απλά προσθέτω και το εξής προς προβληματισμό, αν δεν έχει ήδη σημειωθεί. Πέρα από πολλά άτομα που δεν είναι ενεργά, υπό την έννοια των περιοδικώς σταθερών δημοσιεύσεων είναι και πολλοί που απλά δεν ενδιαφέρονται για τα οργανωτικά και λειτουργικά, είτε από τη φύση τους είτε γιατί δεν έχυν χρόνο είτε γιατί (πιστεύουν ότι) δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις. Με αυτήν την έννοια η διαδικασία επιλογής του ΟΔΣ του φόρουμ μάλλον δεν είναι ασφαλής οδηγός σε ότι αφορά τον αριθμό ενεργών μελών.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 19 Ιουν 2009, 14:42

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=4668Εδω 155 ψηφοι.

http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=5503Εδω 44 ψηφοι.

Αδιαφορια για τα κοινα ειναι, μη το κουραζουμε.Και με το ζορι δεν.......
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 19 Ιουν 2009, 15:50

Παιδιά οι άνθρωποι που προσφέρουν θα είναι πάντα λίγοι. Το θέμα είναι να γίνεται ντόρος γύρω από το Ubuntu. Εγώ έχω πάρα πολλούς φίλους που έχουν ubuntu και δεν έχουν εγγραφεί κάν στο φόρουμ! Τόσο καλά δουλεύει ή μάλλον τόσο καλά το στήνω!!! :D

Όσο αυξάνονται τόσο θα αυξάνονται και τα τα άτομα που προσφέρουν απλά θα είναι ένα 1%. Οκ καλοί είναι και αυτοί.
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 19 Ιουν 2009, 17:19

kaingeo έγραψε:Εγώ έχω πάρα πολλούς φίλους που έχουν ubuntu και δεν έχουν εγγραφεί κάν στο φόρουμ! Τόσο καλά δουλεύει ή μάλλον τόσο καλά το στήνω!!! :D
ναι βρε γ*****, όσο βελτιώνεται το linux τόσο μείωνεται ο αριθμός των μελών ...δεν είναι σαν τα windows που σταθερά κρατάνε τον χρήστη σε εγρήγορση :lol: :lol: :lol:
kaingeo έγραψε:τα άτομα που προσφέρουν απλά θα είναι ένα 1%
μετρημένα είναι τόσο!!! στην τύχη το είπες? :lol:
1% των μελών(!) δραστηριοποιείται στην κοινότητα
10% των μελώνποστάρει
100% των μελών είναι μέλος :lol:
1000% των μελών είναι χρήστης (αυτό δεν το έχω μετρημένο :wtf: )
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 19 Ιουν 2009, 18:27

Ενδιαφέρουσες αναλύσεις! :!:
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 19 Ιουν 2009, 18:39

kaingeo έγραψε:Όσο αυξάνονται τόσο θα αυξάνονται και τα τα άτομα που προσφέρουν απλά θα είναι ένα 1%. Οκ καλοί είναι και αυτοί.

Το παραπάνω μου δίνει "πάσα" να επισημάνω κάτι που ξέχασα: Φταίει και η νοοτροπία του Έλληνα, που γνωρίζει ότι το ubuntu είναι "τζάμπα πράμα" και δεν χρειάζεται να προσφέρει τίποτε. Με αποτέλεσμα να υπάρχει το 1% που τραβάει το χαμαλίκι (μεταφράσεις, δράσεις προώθησης κλπ) και οι υπόλοιποι να νομίζουν ότι το ubuntu είναι όχι "free as speech" αλλά ως "free as beer"...

Σε αντίθεση με άλλους λαούς που νοιώθουν υπόχρεοι για το υπέροχο λογισμικό που απολαμβάνουν δωρεάν και προσπαθούν ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητές του να προσφέρει κάτι.

Ενώ εμείς οι ελληνάρες το μόνο που κάνουμε το 99% είναι να "πουλάμε φιγούρα" στους αδαείς windowσάδες με τα εφέ στο compiz...

Να γιατί δεν υπάρχει συμμετοχή, επειδή είναι θέμα νοοτροπίας... Στην Ελλάδα πάντα υπήρχε και υπάρχει πρόβλημα εθελοντικής προσφοράς...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις