KDE 4.3 stable is here

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: KDE 4.3 stable is here

Δημοσίευσηαπό c7p » 07 Αύγ 2009, 22:44

KiRiLoS έγραψε:

Πολυ καλο το link που εδωσες αλλα ολη η διαδικασια εχει ενα bug!
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kubuntu-docs/+bug/387364
Το εφαγα και εγω στην μαπα! :silent:

Σορρυ , φίλε :( ... Δεν το είχα δοκιμάσει το tutorial αλλά η όλη διαδικασία μου φαινόταν οκ, το δημοσίευσε και η softpedia ... Δικό μου λάθος.
Άμα είναι έτσι να σβήσω το link ? το bug φαίνεται σοβαρό :?
Ελπίζω να διορθωθεί σύντομα
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 09 Αύγ 2009, 00:29

Μόλις γύρισα σπίτι από τις πρώτες διακοπές και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν φυσικά την αναβάθμιση σε kde 4.3 :D. Εντυπώσεις...
Καταρχήν κατά την αναβάθμιση έγινε ένα break σε κάποια πακέτα αλλά συνέχισα ξανά την αναβάθμιση μέσω synaptic και εγκαταστάθηκαν τα πακέτα κανονικά. Νομίζω η καλύτερη λύση για κάποιον που έχει kubuntu είναι να βάλει τον synaptic και να κάνει την αναβάθμιση από εκεί.
Αρκετές οι βελτιώσεις που έχουν γίνει σχεδόν στα πάντα στο περιβάλλον. Πανέμορφη η αρχική οθόνη για το login αλλά και μέτα το νέο theme air όπως δουλεύει μαζί με το wallpaper αν και λίγο φωτεινό για τα γούστα μου.

Εικόνα

οι βελτιώσεις είναι πάρα πολλές και τις συναντάς παντού δίνοντας ένα αρκετά σοβαρό και σύγχρονό ύφος στο dekstop. Ακόμα και η αλλαγή wallpaper έχει ένα fade που δείχνει το επίπεδο εμπειρίας στην χρήση του kde4.
Εντύπωση μου έκανε ότι πλέον στο ημερολόγιο υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεις και το εορτολόγιο από τις ελληνικές γιορτές!! Δείτε εδώ

Εικόνα

Πάντως μου βγήκαν και μερικά προβλήματα καθώς έπαιζα με τα plasmoid. Κανά δύο φορές μου κράσαρε το plasma και αυτό λόγο ένος plasmoid που είχα για το twitter το kdetwitter αλλά μάλλον θα είχε κάποια ασυμβατότητα το συγκεκριμένο καθώς το είχα εγκατάστήσει από τρίτε πηγές.
Μεγάλη βελτίωση έχουμε και στην δυνατότητα προεπισκόπησης των αρχείων μας. Φοβερό που βλέπεις εικονίδια από τις φωτογραφίες που υπάρχουν σε κάποιον φάκελο αλλά και με την δυνατόητα να ακούσεις κάποιο .mp3 άμεσα. Πλέον ο dolphin όσο πάει και μοιάζει στον παλιό καλό konqueror. Δύο τρία πραγματάκια να του προσθέσουν και δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον konqueror.

Εικόνα

Εικόνα

Στο system settings αν πάς το mouse πάνω από κάποια επιλογή σου εμφανίζει ένα menu με όλες τις επιλογές ρυθμίσεις που θα βρεις εκεί. Μια από τις μικρες αλλά αρκετά χρήσιμες βελτιώσεις και αυτή :)
Και τέλος τα εφέ...
Νομίζω είμαι και θα είμαι θαυμαστής του compiz και μόνο όταν περάσουν όλα τα εφέ στο kwin θα χρησιμοποιήσω και τα εφέ του. Ακόμα και τώρα δεν με καλύπτουν με τίποτα αν και έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις από τα αρχικά άθλια εφέ που βλέπαμε κάποτε. Γενικά πίστευω ότι τα εφέ του είναι σε αρκετά νηπιακή κατάσταση και θέλουν αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 09 Αύγ 2009, 01:46

Και οι δικές μου εντυπώσεις είναι εξίσου θετικές με του vistakiller. εκτός απο ένα πράγμα η ταχύτητα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι και χειρότερη...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 09 Αύγ 2009, 12:53

Και σε μένα μου δίνετε η εντύπωση ότι είναι λίγο πιο αργό σε απόκριση με την προηγούμενη έκδοση του.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 11 Αύγ 2009, 00:36

και ένας οδηγός για το kde 4.3

http://polishlinux.org/kde/kde-43-early-preview/
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 13 Αύγ 2009, 17:22

Σε σχέση με την 4.2 έκδοση είναι όντος λίγο πιο βαρύ. Αυτό που με εντυπωσιάζει πάντως (σε όλες τις εκδόσεις) είναι ότι είτε τρέχω kwin εφέ , είτε όχι είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα απο θέμα ταχύτητας (με compiz είχα μικρή καθυστέρηση)!
Φόβερη δουλειά στο 4.3 κυρίως απο άποψη eyecandy , αλλά και λειτουργικότητας.
Για να το απολαύσεις πάντως με τα όλα του θες λίγο καλό pc και με απροβλημάτιστη κάρτα γραφικών...

Μπράβο στους developers και πάλι για την άριστη δουλειά που κάνανε! :D
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 14 Αύγ 2009, 11:58

Αν και σε γενικές γραμμές είναι αρκετά σταθερό πάντως έχω βρει και τα bugakia του αν και δεν είναι και τόσο σημαντικά.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 14 Αύγ 2009, 14:02

Eγώ έχω βρήκα πάλι το μέγιστο bug που είναι η samba ! Aντε να το φτιάξουν επιτέλους... Tουλάχιστον έφτιαξαν ένα αξιοπρεπή network manager...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 14 Αύγ 2009, 16:21

vista killer έγραψε:Τις οδηγίες τις λέει και στο official site του kubuntu

http://www.kubuntu.org/news/kde-4.3

βάζεις αυτό εδώ

deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/backports/ubuntu jaunty main
και σου μετά κάνει το update μόνο του

Μόλις το εγκατέστησα. Πανεύκολα και απροβλημάτιστα :)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ahepas » 27 Αύγ 2009, 17:05

καλησπέρα σε όλους. το χρησιμοποιώ από το RC2 και μπορώ να πω μόνο ευχάριστα και θετικά λόγια. η σταθερή του έκδοση είναι πάρα πολύ καλή, ελάχιστα bugs και πολύ γρήγορο. το kde 4.3 έχει λειτουργίες που ήθελα εδώ και καιρό με πιο σημαντική τη δυνατότητα να ρυθμίσεις πολλές επιφάνειες εργασίας εντελώς αυτόνομες και ξεχωριστές δλδ, διαφορετικά wallpapers, widgets, plasmoids etc, etc. ειδικά σε κατόχους φορητών υπολογιστών αυτό είναι σωτήριο και πάρα μα πάρα πολύ πρακτικό. πολύ καλή δουλειά. μπορώ να πω πως σαν περιβάλλον εργασίας είναι κατά κάτι ανώτερο και από το leopard!!! :mrgreen:
ahepas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις