Μόλις γύρισα σπίτι από τις πρώτες διακοπές και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν φυσικά την αναβάθμιση σε kde 4.3

. Εντυπώσεις...
Καταρχήν κατά την αναβάθμιση έγινε ένα break σε κάποια πακέτα αλλά συνέχισα ξανά την αναβάθμιση μέσω synaptic και εγκαταστάθηκαν τα πακέτα κανονικά. Νομίζω η καλύτερη λύση για κάποιον που έχει kubuntu είναι να βάλει τον synaptic και να κάνει την αναβάθμιση από εκεί.
Αρκετές οι βελτιώσεις που έχουν γίνει σχεδόν στα πάντα στο περιβάλλον. Πανέμορφη η αρχική οθόνη για το login αλλά και μέτα το νέο theme air όπως δουλεύει μαζί με το wallpaper αν και λίγο φωτεινό για τα γούστα μου.

οι βελτιώσεις είναι πάρα πολλές και τις συναντάς παντού δίνοντας ένα αρκετά σοβαρό και σύγχρονό ύφος στο dekstop. Ακόμα και η αλλαγή wallpaper έχει ένα fade που δείχνει το επίπεδο εμπειρίας στην χρήση του kde4.
Εντύπωση μου έκανε ότι πλέον στο ημερολόγιο υπάρχει η δυνατότητα να βλέπεις και το εορτολόγιο από τις ελληνικές γιορτές!! Δείτε εδώ

Πάντως μου βγήκαν και μερικά προβλήματα καθώς έπαιζα με τα plasmoid. Κανά δύο φορές μου κράσαρε το plasma και αυτό λόγο ένος plasmoid που είχα για το twitter το kdetwitter αλλά μάλλον θα είχε κάποια ασυμβατότητα το συγκεκριμένο καθώς το είχα εγκατάστήσει από τρίτε πηγές.
Μεγάλη βελτίωση έχουμε και στην δυνατότητα προεπισκόπησης των αρχείων μας. Φοβερό που βλέπεις εικονίδια από τις φωτογραφίες που υπάρχουν σε κάποιον φάκελο αλλά και με την δυνατόητα να ακούσεις κάποιο .mp3 άμεσα. Πλέον ο dolphin όσο πάει και μοιάζει στον παλιό καλό konqueror. Δύο τρία πραγματάκια να του προσθέσουν και δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον konqueror.

Στο system settings αν πάς το mouse πάνω από κάποια επιλογή σου εμφανίζει ένα menu με όλες τις επιλογές ρυθμίσεις που θα βρεις εκεί. Μια από τις μικρες αλλά αρκετά χρήσιμες βελτιώσεις και αυτή

Και τέλος τα εφέ...
Νομίζω είμαι και θα είμαι θαυμαστής του compiz και μόνο όταν περάσουν όλα τα εφέ στο kwin θα χρησιμοποιήσω και τα εφέ του. Ακόμα και τώρα δεν με καλύπτουν με τίποτα αν και έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις από τα αρχικά άθλια εφέ που βλέπαμε κάποτε. Γενικά πίστευω ότι τα εφέ του είναι σε αρκετά νηπιακή κατάσταση και θέλουν αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες.