έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

Δημοσίευσηαπό pros » 12 Οκτ 2010, 22:05

Off topic:
s.dalas έγραψε:με πιο πρόγραμμα τρέχεις τα παράθυρα

https://www.vmware.com/tryvmware/?p=vmw ... lp=default
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 13 Οκτ 2010, 00:19

Off topic:
pros έγραψε:[offtopic]
s.dalas έγραψε:με πιο πρόγραμμα τρέχεις τα παράθυρα

https://www.vmware.com/tryvmware/?p=vmw ... lp=default

με το workstation ή με το server? προσπαθώ να περάσω το server εδώ και καιρό και ψάχνω ανάμεσα στα φόρουμ για κάποιες ρυθμίσεις αλλά δεν τα καταφέρνω. το workstation δεν είναι trial? 30 days?
αν θες για να μην χαλάμε τη ροή του θέματος απάντησε μου με pm και σβήσε το ποστ απο το θέμα[/offtopic]
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Reinach » 13 Οκτ 2010, 00:24

Πιστεύω ότι κάποιος που:

1. χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ως "εργαλείο" και τον ενδιαφέρει κυρίως να "βγαίνει η δουλειά"
2. δεν τον απασχολεί το ζήτημα του "ανοικτού κώδικα" καθ όσον αυτό δεν έχει άμεσο ώφελος για τον χρήστη
3. βλέπει το ζήτημα του κόστους ως δευτεροτρίτο και είναι προθυμος να πληρώσει ώστε να έχει το προϊόν που τον εξυπηρετεί,

κάνει πολύ καλά που χρησιμοποιεί Windows, και θα κάνει ακόμη καλύτερα αν συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί:
Άπειρα προγράμματα, επαγγελματικά προγράμματα, εξειδικευμένα προγράμματα, που λειτουργούν πάντα και καλύπτουν και όλα τα γούστα.

Δεν υπάρχει κανείς λόγος για κάποιον που πρεσβεύει τα παραπάνω 3 να στραφεί σε λύσεις ελλειπείς, με προβλήματα σταθερότητας, με ελλείψεις στο προσφερόμενο περιεχόμενο κλπ. όλα δηλαδή τα προβληματα που στον ένα ή τον άλλο βαθμο κουβαλάει το λίνουξ με τις άπειρες διανομές του. Όποια δουλειά θέλει να κάνει, με τα Windows θα την κάνει πολύ καλύτερα απ ότι με το λίνουξ. Ψέμματα; Ποιος ο λόγος να στραφεί σε λίνουξ; Για να λέει το σαββατοκύριακο στην καφετέρια μεταξύ φραπεδιάς και μπαρούφας ότι "εγώ έχω λίνουξ";
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 24.04 Noble Numbat 6.8.0-62-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz ‖ RAM 19549 MiB ‖ LENOVO LNVNB161216 - LENOVO 81WE
4 Intel Iris Plus Graphics G1 (Ice Lake) [8086:8a56] {i915}
5 wlp0s20f3: Intel Ice Lake-LP PCH CNVi WiFi [8086:34f0] (rev 30)
Άβαταρ μέλους
Reinach
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 13 Οκτ 2010, 01:00

Reinach έγραψε:Πιστεύω ότι κάποιος που:

1. χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ως "εργαλείο" και τον ενδιαφέρει κυρίως να "βγαίνει η δουλειά"
2. δεν τον απασχολεί το ζήτημα του "ανοικτού κώδικα" καθ όσον αυτό δεν έχει άμεσο ώφελος για τον χρήστη
3. βλέπει το ζήτημα του κόστους ως δευτεροτρίτο και είναι προθυμος να πληρώσει ώστε να έχει το προϊόν που τον εξυπηρετεί,

κάνει πολύ καλά που χρησιμοποιεί Windows, και θα κάνει ακόμη καλύτερα αν συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί:
Άπειρα προγράμματα, επαγγελματικά προγράμματα, εξειδικευμένα προγράμματα, που λειτουργούν πάντα και καλύπτουν και όλα τα γούστα.

Δεν υπάρχει κανείς λόγος για κάποιον που πρεσβεύει τα παραπάνω 3 να στραφεί σε λύσεις ελλειπείς, με προβλήματα σταθερότητας, με ελλείψεις στο προσφερόμενο περιεχόμενο κλπ. όλα δηλαδή τα προβληματα που στον ένα ή τον άλλο βαθμο κουβαλάει το λίνουξ με τις άπειρες διανομές του. Όποια δουλειά θέλει να κάνει, με τα Windows θα την κάνει πολύ καλύτερα απ ότι με το λίνουξ. Ψέμματα; Ποιος ο λόγος να στραφεί σε λίνουξ; Για να λέει το σαββατοκύριακο στην καφετέρια μεταξύ φραπεδιάς και μπαρούφας ότι "εγώ έχω λίνουξ";

θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω κάθετα και οριζόντια! και θα στο τεκμηριώσω.
για τα 3 που αναφέρες.
1. Το ζήτημα του ανοιχτού κώδικα φυσικά και έχει άμεσο αντίκτυπο και ώφελος προς το χρήστη, αφού με τον ανοιχτό κώδικα εξελίσσονται και ταχύτερα και καλύτερα οι εφαρμογές!!
2. αυτό που λέμε σχεδόν όλοι έδω είναι οτι δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώσουμε για κάποιες εφαρμογές αρκεί να γίνεται υπό κάποιους όρους η προώθησή τους απο τη διανομή αυτή. η νοοτροπία των windows είναι που παρασέρνει στα warezadika και κάνει τους developers να πεινάνε ;)
Συνεχίζουμε.
γιατί κάνει καλά που πρέπει να πληρώσει για να έχει ένα λειτουργικό για το σπίτι ή για την εταιρεία του ή γιατί να το πληρώσει με νταβατζιλίκι παίρνοντας ας πούμε ενα καινούριο laptop? Άπειρες και άψογες και χωρίς προβλήματα και εξειδικευμένες δεν είναι οι εφαρμογές κλειστού κώδικα που πλασάρονται με τα windows και ας μιλήσουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές στις εταιρείες τους. όπως είπα και σε προηγούμενο post μου πχ φοροτεχνικές εφαρμογές. ποιά είναι η αναβάθμιση που προσφέρουν? ΚΑΜΙΑ ! απλά το support και την ενημέρωση απο το server με το που αλλάζει κάτι στους νόμους. αν ήταν ανοικτού κώδικα θα αναβαθμίζονταν πολύ γρηγορότερα!! Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που μπορώ να σου φέρω όπως ας πούμε μια εφαρμογή που ήθελε ενας φίλος απο το φόρουμ για την επιχείριση του, την οποία πλήρωσε για windows και μετά βρήκε μια καλύτερη για linux!!!!
Ποιός σου είπε οτι το λινουξ είναι μια ελλειπής διανομή με προβλήματα σταθερότητας? δεν είδα ποτέ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ στο λινουξάκι μου σε αντίθεση με τα winBLOWS!! και αν δε σε καλύπτει το ubuntu σε σταθερότητα σέτταρε το debian και άστο αιώνια χωρίς να κουνιέται φύλλο απο σταθερότητα!!
και ΟΧΙ ΔΕΝ θα κάνει καλύτερη δουλειά με τα windows απο ότι με το λίνουξ, τουλάχιστον όχι για όποια δουλειά και να κάνει όπως λες!!!
Τέλος ΝΑΙ μ αρέσει να είμαι ο εξωγήινος στην καφετέρια και όλοι να με ακούνε με ανοιχτό το στόμα όταν συζητάμε και λέει ο ένας πλήρωσα το DNAstar για μια δουλειά στο πανεπιστήμιο και το πέρασα σε 10 pc ενώ έχει άδεια μόνο για 1 ! και εγώ του λέω οτι έχω το staden package - που ξέρει ότι είναι πιο δυνατό - και το πήρα ΔΩΡΕΑΝ !!
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 13 Οκτ 2010, 07:33

Off topic:
s.dalas έγραψε:με το workstation ή με το server?

Καλύτερα δημόσια, όλο και κάποιον άλλον θα ενδιαφέρει...
Χρησιμοποίησα το Workstation, έχει και το Vmware player ενσωματωμένο
που λειτουργεί κανονικά μετά την λήξη της περιόδου δοκιμής...
Το Workstation επίσης, έχει την δυνατότητα δημιουργίας στιγμιοτύπων μετά την λήξη.

Σε γενικές γραμμές η λειτουργικότητα που προσφέρει είναι παρόμοια με του Virtualbox.
Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού είναι ανταγωνιστές...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 13 Οκτ 2010, 08:56

Reinach έγραψε:Πιστεύω ότι κάποιος που:

1) Εχμμμ τα προβλήματα σταθερότητας μαλλον για αστείο το ανέφερες? Μάλλον δεν το έπιασα,,, Δεν υπάρχει mission critical συστημα στον κόσμο που να χρησιμοποιεί windows, Φαντάσου τον εφιάλτη για την ανθρωπότητα αν π.χ χρησμοποιούσε windows to CERN, ή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
2-3) ΟΚ είναι προσωπική επιλογή
4) Τα αποθετήρια debian εχουν σχεδόν τις 3πλάσιες εφρμογες από ότι κυκλοφορεί για windows (δεν τίθεται θέμα ποικιλίας - πλην τψν παιχνιδίων) .Επιπρόθετα οι εμπορικές εφαρμογές ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ (αντίθετα είτε είσαι υποχρεωμένος να μεταβείς σε νέα έκδοση για να μπορείς να χρησιμοποιείς τα αρχεία που έφτιαξες με την προηγούμενη , ή είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις άλλη εφαρμογή για να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τα αρχεία σου επειδή ή προηγούμενη εταιρία έκλεισε- απορροφ'ηθηκε- εξαγοραστηκε)
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 13 Οκτ 2010, 09:45

Ἀπόψεις... Καί, ὅπως θὰ ἔλεγε καὶ κάποιος λατινομαθής, de gustibus et coloribus... (ἤ, στὰ καθ' ἡμᾶς, περὶ ὀρέξεως οὐδεὶς λόγος). Ἀλλὰ αὐτὸ ποὺ δὲν μοῦ ἀρέσει καθόλου σὲ κάποιες ἀντιπαραθέσεις ἐδῶ μέσα εἶναι τὸ «ἅμα δὲν συμφωνεῖς, γύρνα στὰ Windows». Λὲς καὶ εἴμαστε οἱ ὑπέρτατοι κριτὲς ποὺ θὰ ἀξιολογήσουν ποιὸς εἶναι ἄξιος νὰ δουλεύει linux καὶ ποιὸς ὄχι.
ΓΙὰ νὰ βρίσκεται κάποιος σ' αὐτὸ τὸ φόρουμ, γεύτηκε τουλάχιστον μία φορὰ τὸν «ἀπαγορευμένο καρπὸ τῆς γνώσης» καὶ τοῦ ψιλοάρεσε καὶ θέλει νὰ κουβεντιάσει τὶς ἐντυπώσεις του, τὰ προβλήματα ποὺ συνάντησε, τὸ πόσο εὔκολο ἢ δύσκολο τοῦ ἦταν νὰ τὰ λύσει κ.λπ.
Κανένας - μὰ κανένας! - ἄλλος ἐδῶ μέσα ἢ ὁπουδήποτε ἀλλοῦ δὲν νομιμοποιεῖται νὰ τὸν κρίνει καὶ νὰ τοῦ πετάξει τὸ ἀπαξιωτικό «γύρνα στὰ Windows».
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 13 Οκτ 2010, 10:07

monkgr έγραψε:Κανένας - μὰ κανένας! - ἄλλος ἐδῶ μέσα ἢ ὁπουδήποτε ἀλλοῦ δὲν νομιμοποιεῖται νὰ τὸν κρίνει καὶ νὰ τοῦ πετάξει τὸ ἀπαξιωτικό «γύρνα στὰ Windows».

Συμφωνώ, απολύτως! Δεν πήρε το μάτι μου όμως, τέτοια απάντηση. Και αν δόθηκε κάπου, πολύ κακώς δόθηκε!

Συνήθως μπαίνουμε στην διαδικασία να συζητήσουμε δημόσια με ανθρώπους των οποίων την γνώμη σεβόμαστε και υπολογίζουμε,
ή με ανθρώπους των οποίων η γνώμη και οι θέσεις μας προκαλούν και αισθανόμαστε την ανάγκη να καταγράψουμε την διαφωνία μας...
Δεν είναι απαραίτητο να τους πείσουμε, για να έχει σκοπό μια συζήτηση. Τα γραπτά μένουν και κάνουν την δουλειά τους.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 13 Οκτ 2010, 12:57

monkgr έγραψε:Κανένας - μὰ κανένας! - ἄλλος ἐδῶ μέσα ἢ ὁπουδήποτε ἀλλοῦ δὲν νομιμοποιεῖται νὰ τὸν κρίνει καὶ νὰ τοῦ πετάξει τὸ ἀπαξιωτικό «γύρνα στὰ Windows».

Δεν το είπε κανείς, αλλά σε μερικές περιπτώσεις είναι προτιμότερο για καποιον να γυρίσει στο λ/σ που χησιμοποιούσε πριν, μιας έκανε λάθος επιλογή.
Το linux δεν είναι "παρόμοιο με τα windows" και ούτε πρόκειται να γίνει (και ούτε και το αντίθετο για όσους περιμένουν να βρούν στα windows τις λειτουργίες του linux). Ειναι 2 διαφορετικής φιλοσοφίας λ/σ ακόμα και για τον απλό χρήστη (π.χ δεν βαζεις linux για να παιξεις σπασμενα παιχνίδια- δεν βάζεις windows αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια και η σταθερότητα των εφαρμογών και της εργασίας σου)
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 13 Οκτ 2010, 15:11

Reinach έγραψε:Όποια δουλειά θέλει να κάνει, με τα Windows θα την κάνει πολύ καλύτερα απ ότι με το λίνουξ. Ψέμματα;

Ψέμματα. Σε ό,τι αφορά το Ubuntu τουλάχιστον και όσο το έχω χρησιμοποιήσει εγώ, η λειτουργικότητα είναι αντίστοιχη αν όχι μεγαλύτερη. Εγώ δεν έβαλα Ubuntu για λόγους ιδεολογίας. Το έβαλα για να κάνω την δουλειά μου. Και τόσο καιρό την κάνω εξίσου καλά αν όχι καλύτερα.

Reinach έγραψε:Ποιος ο λόγος να στραφεί σε λίνουξ;

Γιατί είναι δωρεάν (δεν είμαστε όλοι Λάτσηδες ξέρεις) με νόμιμο τρόπο.
Γιατί δεν έχει ιούς.
Γιατί είναι πολύ σταθερό
Γιατί έχει πάρα πολλά προγράμματα εξαιρετικού επιπέδου και μάλιστα δωρεάν με νόμιμο τρόπο.
Γιατί έχει εξαιρετική υποστήριξη από την κοινότητα (μιλάω πάλι για το Ubuntu που γνωρίζω)
Γιατί δεν φοβάμαι για trojan, spyware, adware και άλλα κέρατα.

Δεν φτάνουν αυτά;

Ο μόνος λόγος για να μην το χρησιμοποιήσω είναι ότι αν χρειάζομαι συγκεκριμένες εφαρμογές π.χ. Autocad, Photoshop, Dreamweaver, WoW είτε δεν θα τις βρω, είτε θα μου βγει το λάδι για να τις τρέξω τελικά. Και αν είμαι επαγγελματίας και ζω από αυτό, δεν θα σκεφτώ καν να βάλω Linux. Οπότε αν έρθουν κάποιες από αυτές τις κλειστές εφαρμογές εδώ, ελάχιστοι θα έχουν λόγους να μείνουν στα παραθύρια.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις