Φίλε μου δεν με έχεις καταλάβει μάλλον.
+2010έγραψε:1. Το ζήτημα του ανοιχτού κώδικα φυσικά και έχει άμεσο αντίκτυπο και ώφελος προς το χρήστη, αφού με τον ανοιχτό κώδικα εξελίσσονται και ταχύτερα και καλύτερα οι εφαρμογές!!
Το πνεύμα μου δεν ήταν αυτό. Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά, αλλά εννοούσα αυτόν που πιστεύει ότι δεν υπάρχει άμεσο ώφελος για τον χρήστη. Εδώ συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για τον ανοικτό κώδικα.
έγραψε:2. αυτό που λέμε σχεδόν όλοι έδω είναι οτι δεν έχουμε πρόβλημα να πληρώσουμε για κάποιες εφαρμογές αρκεί να γίνεται υπό κάποιους όρους η προώθησή τους απο τη διανομή αυτή. η νοοτροπία των windows είναι που παρασέρνει στα warezadika και κάνει τους developers να πεινάνε
Εδώ θα διαφωνήσω. Δεν το λέτε σχεδόν "όλοι εδώ μέσα" αυτό το πράγμα. Το λέτε κάποιοι αυτό, και κάποιοι άλλοι (όπως εγώ) διαφωνούμε. Έπειτα, και είναι μεγάλη συζήτηση για να επεκταθώ, τους όρους τους βάζει η εταιρία. Και αν κάνει την αρχή και "γλυκαθεί", τρέχα γύρευε...
έγραψε:γιατί κάνει καλά που πρέπει να πληρώσει για να έχει ένα λειτουργικό για το σπίτι ή για την εταιρεία του ή γιατί να το πληρώσει με νταβατζιλίκι παίρνοντας ας πούμε ενα καινούριο laptop?
Γιατί, όπως είπα, για κάποιους το ζήτημα του κόστους είναι "δευτεροτρίτο". Για αυτούς μιλάω πιο πάνω. Δεν μιλάω για μένα. Και δεν αναφέρομαι σε σένα. Νομίζεις ότι απευθύνομαι σε σένα? Το σχόλιό μου ήταν για αυτούς που υιοθετούν και τις 3 αυτές προϋποθέσεις. Και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι, αλοίμονο.
έγραψε:Άπειρες και άψογες και χωρίς προβλήματα και εξειδικευμένες δεν είναι οι εφαρμογές κλειστού κώδικα που πλασάρονται με τα windows και ας μιλήσουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν τέτοιες εφαρμογές στις εταιρείες τους. όπως είπα και σε προηγούμενο post μου πχ φοροτεχνικές εφαρμογές. ποιά είναι η αναβάθμιση που προσφέρουν? ΚΑΜΙΑ ! απλά το support και την ενημέρωση απο το server με το που αλλάζει κάτι στους νόμους. αν ήταν ανοικτού κώδικα θα αναβαθμίζονταν πολύ γρηγορότερα!! Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα που μπορώ να σου φέρω όπως ας πούμε μια εφαρμογή που ήθελε ενας φίλος απο το φόρουμ για την επιχείριση του, την οποία πλήρωσε για windows και μετά βρήκε μια καλύτερη για linux!!!!
Εντάξει. Μπορείς να βρεις και πολύ καλές εφαρμογές στο λίνουξ, καλύτερες από των windows. Στο σύνολο όμως, αν κάποιον τον απασχολεί μόνο αυτό, και ειδικά για εξειδικευμένες εφαρμογές, δεν έχει καμιά δουλειά στο λίνουξ. Αφού ρε συ τώρα δειλά δειλά μεγάλες εταιρίες αρχίζουν και βγάζουν τα επαγγελματικά/εξειδικευμένα κλπ προγράμματά τους και για λίνουξ. Στα windows αυτά υπάρχουν από χρόνια. Και πάντα μιλάμε με σχετικούς όρους βέβαια...Μπορεί η φοροτεχνική εφαρμογή να έχει προβλήματα υποστήριξης στα windows ή να πρέπει να τους τα χώνεις χοντρά για αναβαθμίσεις, αλλά υπάρχει. Στο λίνουξ δεν υπάρχει. Όπως αρκετές ακόμη τέτοιες εφαρμογές. Όσο για το "δουλεύουν πάντα" είναι προφανώς μια υπερβολή...για να τονίσω ότι τα πράγματα εκεί είναι για πολλά χρόνια "δουλεμένα" ειδικά για "ειδικές" εφαρμογές και άρα ο χρήστης που ενδιαφέρεται για αυτό κυρίως, έχει λόγο να χρησιμοποιήσει windows.
έγραψε:Ποιός σου είπε οτι το λινουξ είναι μια ελλειπής διανομή με προβλήματα σταθερότητας? δεν είδα ποτέ ΜΠΛΕ ΟΘΟΝΗ στο λινουξάκι μου σε αντίθεση με τα winBLOWS!! και αν δε σε καλύπτει το ubuntu σε σταθερότητα σέτταρε το debian και άστο αιώνια χωρίς να κουνιέται φύλλο απο σταθερότητα!!
και ΟΧΙ ΔΕΝ θα κάνει καλύτερη δουλειά με τα windows απο ότι με το λίνουξ, τουλάχιστον όχι για όποια δουλειά και να κάνει όπως λες!!!
Εντάξει, τα "προβλήματα σταθερότητας" άκυρο, στο μυαλό μου είχα τον κόπο που πρέπει να καταβάλλει ο νέος χρήστης για να μεταβεί, τα νέα πράγματα που πρέπει να μάθει για να στήνει και να συντηρεί το σύστημά του, τις αναβαθμίσεις/επανεγκαταστάσεις που προϋποθέτουν ψάξιμο(δεν προκειται να μένεις μια ζωή με την ίδια εγκατάσταση...), τη λύση προβλημάτων που προκύπτουν και που δεν υπάρχει ο "τεχνικός της γειτονιάς" όπου θα του αφήσεις το μηχάνημα να σου τα διορθώσει, κλπ. δηλαδή οτι μεταβαίνει πλέον σε ένα "ασταθές περιβάλλον" σε σχέση με πριν με αυτήν την έννοια, και όχι με αυτή του συστήματος. Όσον αφορά τη σταθερότητα του συστήματος...κι εμένα το λινουξάκι μου για τρία χρόνια είναι τέρας...σταθερότητας.
έγραψε:Τέλος ΝΑΙ μ αρέσει να είμαι ο εξωγήινος στην καφετέρια και όλοι να με ακούνε με ανοιχτό το στόμα όταν συζητάμε και λέει ο ένας πλήρωσα το DNAstar για μια δουλειά στο πανεπιστήμιο και το πέρασα σε 10 pc ενώ έχει άδεια μόνο για 1 ! και εγώ του λέω οτι έχω το staden package - που ξέρει ότι είναι πιο δυνατό - και το πήρα ΔΩΡΕΑΝ !!
Εδώ, δεν έχω να πω τίποτα.