Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope alpha, beta, rc - συζητήσεις

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope alpha, beta, rc - συζητήσεις

Δημοσίευσηαπό ftso » 03 Απρ 2009, 21:24

giannis12a έγραψε:(βέβαια πάντα τραβάω κι ένα κατέβασμα του synaptic) .

Εγώ ως τώρα προσπαθώ να το μείνω μακριά του.
Ως τώρα τα έχω καταφέρει μια χαρά :mrgreen:

giannis12a έγραψε:πλέον, έχει φύγει έτη φωτός μπροστά και παίζει χωρίς αντίπαλο για μένα ;) (και λίγο de flame war δεν είναι κακό που και πού έ?)

Μα δεν υπάρχει άλλο DE με την ίδια φιλοσοφία. Και εκεί είναι το κλειδί.
Θες κάτι που απλά να δουλεύει. Τότε πας στο Gnome (KISS).
Θες να έχεις τα απίστευτα features τότε πας στο KDE... ;)

Το flame war συνήθως δημιουργείτε όταν δεν έχουμε καταλάβει την φιλοσοφία του ενός DE και πάμε να το βγάλουμε καλύτερο στον τομέα που διαπρέπει το άλλο.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 05 Απρ 2009, 15:00

Έκανα κι εγώ σήμερα καθαρή εγκατάσταση μετά που είχα σπάσει τα πάντα στο σύστημα από πρώιμη εγκατάσταση άλφα έκδοσης (ήχο δεν είχα, κατεστραμμένα πακέτα... Αρμαγεδδών :P ). Ομολογώ ότι μου ξέφυγε ένα δάκρυ συγκίνησης που δούλεψε το ασύρματο τσιπάκι του φορητού μου έξω απ' το κουτί (out of the box)... ενώ στις προηγούμενες εκδόσεις είχα κάνει ανεπιτυχείς ματσαράγκες με ό,τι βοήθημα βρήκα στο διαδίκτυο...

EDIT: Δούλεψε, επίσης έξω απ' το κουτί και το bluetooth το οποίο δε δούλευε καν σε windows που είχα και το cd με τους drivers... το είχα ξεγραμμένο ότι δε θα δουλέψει ποτέ...
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 05 Απρ 2009, 18:17

Είχα ορκιστεί αυτή τη φορά να κάνω την αναβάθμιση ένα μήνα μετά την κυκλοφορία... Μη μου βάζετε ιδέες...
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 05 Απρ 2009, 18:55

nikosal έγραψε:Είχα ορκιστεί αυτή τη φορά να κάνω την αναβάθμιση ένα μήνα μετά την κυκλοφορία... Μη μου βάζετε ιδέες...

γιατί να περίμενες 1 μήνα; για να "στρώσει" η έκδοση; :?:
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 05 Απρ 2009, 19:00

Ναι, την προηγούμενη φορά έκανα αναβάθμιση την ίδια μέρα και "χτυπήθηκα", όπως και ένα απροσδόκητα μεγάλο ποσοστό χρηστών, από σοβαρά προβλήματα. Η 7.10 -> 8.04 αντίθετα, δεν μου είχε παρουσιάσει τίποτα.

Ρίξε μια ματιά εδώ: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=1680
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gourgi » 06 Απρ 2009, 13:30

για όσους δεν βιάζονται συνιστώ και εγώ να περιμένουν μία-δύο εβδομάδες μετά την stable για να κάνουν αναβάθμιση.
τουλάχιστον στις τελευταίες 2 εκδόσεις που το είχα παρατηρήσει πάνω στην μία εβδομάδα κυκλοφορίας του stable βγήκαν πάρα πολλά updates, που σημαίνει ότι τα πράγματα ήταν κάπως ρευστά ακόμα.
Όσο ζω ... μαθαίνω!
Desktop:stable9.04 i386|testing9.10 i386|Opteron Amd64 1.8GHz|RAM 2GB|Nvidia 6600GT|Msi K8N Platinum|Live! 24bit 5.1|Pixelview Playtv Pro BT878+rev.9d
Asus EEE 1000h9.04 i386|N270|RAM 2GB|945GME|RT2860|82801G
Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
gourgi
seniorTUX
seniorTUX

IRC: gourgi
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 06 Απρ 2009, 13:56

Άσε που τις πρώτες μέρες το κατέβασμα θέλει πολλή υπομονή...
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 06 Απρ 2009, 13:58

michael_k έγραψε:Άσε που τις πρώτες μέρες το κατέβασμα θέλει πολλή υπομονή...

Εκτός και εάν έχεις σκεφτεί να κατεβάσεις το DVD από νωρίς .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 08 Απρ 2009, 02:21

Πληροφοριακά, σήμερα έκανα μια αναβάθμιση απο kubuntu 8.10 σε 9.04 beta και εκτός το ότι έγινε περίπου σε 30 λεπτά, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα κατά την διαδικασία και αφού αυτήν τελείωσε...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Απρ 2009, 03:45

nikar έγραψε:Παιδιά να κάνω μια ερώτηση επειδή δούλεψα και εγώ παλιά την 8.10, και επειδή λόγω δουλειάς χρησιμοποιώ πολύ remote administrator...
Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με την 9.04 σε ότι αφορά remote administrator?
Χρησιμοποιώ vnc,το remote των windows και το teamviewer που δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργεί σωστά με το wine.

Επειδή θέλω να επανέλθω στο ubuntu αλλά θέλω να είμαι σίγουρος γιατί δεν το χρησιμοποιώ μόνο για προσωπική χρήση θα σας παρακαλούσα να με βοηθήσετε.
Σας ευχαριστώ.

Σε γενικές γραμμές καλύτερα να μην βάζεις πειραματικές εκδόσεις (alpha,beta κλπ κλπ) σε συστήματα με κρίσιμες εφαρμογές
ιδιαίτερα δε αν είναι δικτυακές.
Γνωστή περίπτωση όπου η σταθερότητα είναι κρίσιμη και ας μην είναι δικτυακή εφαρμογή είναι το filesystem πχ ext4 .
Για remote administrator τσέκαρε να έχεις encryption ισχυρό κωδικό τσέκαρε για bugs των προγραμμάτων που ανέφερες
και έλεγξε να μην έχεις άλλα ανοιχτά ports.
καλό είναι να περιμένεις μερικές μέρες μέχρι να βγεί το 9.04. (παρόλο που είναι ήδη σε θεϊκή κατάσταση ;) )

Εάν δεν έχεις εμπειρία και ούτε σκοπό να εμβαθύνεις στο linux τότε να χρησιμοποιείς τα stable ( σταθερά).
Να δοκιμάσεις ένα λειτουργικό σύστημα όμως δεν έχεις κανένα πρόβλημα υπάρχουν τουλάχιστον 4 ασφαλείς πολύ γνωστοί τρόποι
live-cd,live-usb,εγκατάσταση σε extra partition,virtual machine.
Αν απλά θέλεις μια τελευταίας έκδοσης εφαρμογή και θέλεις να αποφύγεις το compilation απο το κώδικα
το ubuntu παρέχει τρόπο να εγκαταστήσεις τέτοια εφαρμογή εάν αυτή δεν την βρίσκεις στα repositories( αποθετήρια).
Αυτός ο τρόπος είναι τα PPA (Προσωπικά Πακέτα Αρχείων )ώστε άμα θέλεις να κατεβάζει σε έτοιμο πακέτο deb την τελευταία έκδοση ενός προγράμματος και να έχεις και την δυνατότητα να το διαχειριστείς-ελέγχεις με apt , synaptic klp.
https://launchpad.net/ubuntu/+ppas

Το Ubuntu έχει κάθε 6 μήνες release και το debian κάθε μερικά χρόνια αλλά έχει 3 φάσεις το debian stable ,testing unstable όπου η μία υποδέχεται την άλλη ωσότου "βγεί" το stable κάθε φορά. Άλλες διανομές έχουν τα δικά τους release.

Τσέκαρε τα εξής :
http://en.wikipedia.org/wiki/Software_r ... life_cycle
http://www.ubuntu.com/products/ubuntu/release-cycle
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις