Τα «Nomoroka, shiretoko, Nagasaki και δε συμμαζεύεται.. » είναι κωδικές ονομασίες των εκδόσεων του Firefox , δεν τα βγάζει το ubuntu (καλό btw

). Συνήθως στο Mozilla διαλέγουν ονόματα από μεγάλα εθνικά πάρκα -δρυμούς (βλέπε deer park, gran paradiso, shiretoko, namoroka κλπ).
Οι διαφορές του από τον 3.5 είναι αρκετές αν και πέρα από την ταχύτητα και τα personas δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά προσωπικά ούτε κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την πολιτική του ubuntu σ' αυτό το ζήτημα (ή μάλλον μπορώ αλλά δεν θέλω...), ίσως το δικαιολογούν με βάση το xulrunner ή το openjdk ή ίσως πάλι να οφείλεται στο γεγονός ότι άλλαξε ο προγραμματισμός εκδόσεων αναβαθμίσεων του mozilla και δυσκολεύονται να παρακολουθούν δύο εκδόσεις ταυτόχρονα (ο 3.5 θα συνεχίσει να υποστηρίζεται).
Στο 10.4 θα είναι ο 3.6 αλλά τι θα παιχτεί εκεί δεν έχω ιδέα, ο 3.7 θα βγει το καλοκαίρι και ο 4.0 τέλος 2010-αρχές 2011.. το Lucid θα είναι LTS, μέχρι τώρα οι εκδόσεις του mozilla υποστηριζόταν για το χρονικό διάστημα αυτό...από 'δω και πέρα δεν είμαι σίγουρος αν θα γίνεται αυτό οπότε ίσως περάσουν γιατί αλλιώς στα 3 χρόνια που θα υποστηρίζεται η 10.4 θα έχει μείνει πίσω 5 εκδόσεις ο Firefox(!).
Το 70% των επεκτάσεων είναι ήδη έτοιμες για τον 3.6, εγώ χρησιμοποιώ πάνω από 20 σε διάφορα προφίλ και δεν θυμάμαι να είχα κάποιο πρόβλημα ούτε στις άλφα...νομίζω 2-3 μόνο είχαν απενεργοποιηθεί αλλά κι αυτές επανήλθαν άμεσα και χωρίς προβλήματα με το
nightly tester tools (φυσικά η χρήση του γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του καθενός).
Προσωπικά συστήνω ανεπιφύλακτα τη χρήση του, κατέβασε απλά το συμπιεσμένο από το mozilla, αποσυμπίεσε το και τρέξε το (αφού βεβαίως-βεβαίως κάνεις ένα αντίγραφο του .mozilla). Αν δεις ότι σου κάνει πέρνα το κανονικά με τις οδηγίες που έχει πιο πάνω ή μέσω ubuntuzilla, ή όπως σε βολεύει

Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!