Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope alpha, beta, rc - συζητήσεις

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope alpha, beta, rc - συζητήσεις

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 21 Απρ 2009, 10:12

Βέβαια, αν το έβαλες σε virtual box θα έχεις πολύ αντικειμενική άποψη. Κάνε κανονική εγκατάσταση, δούλεψέ το λίγο καιρό και μετά είμαι σίγουρος πως θα έχεις άλλη άποψη.
Το τρέχω σε κανονική εγκατάσταση με ext4 και πάει του σκοτωμού, δεν παλεύεται , με απίστευτους χρόνους απόκρισης.

Όσο για τα plasmoids , άμα μάθεις να ζεις μαζί τους μετά δεν θα τα αποχωρίζεσαι, μακάρι να είχα 10 οθόνες και να έχω εκεί όλο το σύμπαν πάνω.
Άλλο λοιπόν να έχεις το plasmoid του καιρού μόνιμα στο desktop και να βλέπεις τι κάνει τώρα έξω? Βρέχει,? χιονίζει? τι βαθμούς έχουμε? αύριο και μεθαύριο τι καιρό θα κάνει και άλλο να κοιτας στο google για να δεις τον καιρό. Έχει διαφορά πίστεψέ με. Τεράστια όμως. Δες και τον παρακάτω οδηγό και δες και τον καιρό εκεί δεξιά ;)

viewtopic.php?f=9&t=4100
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 21 Απρ 2009, 11:38

giannis12a έγραψε:Βέβαια, αν το έβαλες σε virtual box θα έχεις πολύ αντικειμενική άποψη. Κάνε κανονική εγκατάσταση, δούλεψέ το λίγο καιρό και μετά είμαι σίγουρος πως θα έχεις άλλη άποψη.
Το τρέχω σε κανονική εγκατάσταση με ext4 και πάει του σκοτωμού, δεν παλεύεται , με απίστευτους χρόνους απόκρισης.

Όσο για τα plasmoids , άμα μάθεις να ζεις μαζί τους μετά δεν θα τα αποχωρίζεσαι, μακάρι να είχα 10 οθόνες και να έχω εκεί όλο το σύμπαν πάνω.
Άλλο λοιπόν να έχεις το plasmoid του καιρού μόνιμα στο desktop και να βλέπεις τι κάνει τώρα έξω? Βρέχει,? χιονίζει? τι βαθμούς έχουμε? αύριο και μεθαύριο τι καιρό θα κάνει και άλλο να κοιτας στο google για να δεις τον καιρό. Έχει διαφορά πίστεψέ με. Τεράστια όμως. Δες και τον παρακάτω οδηγό και δες και τον καιρό εκεί δεξιά ;)

viewtopic.php?f=9&t=4100

ίσως πρέπει να δοκιμάσεις το virtualbox :roll: Σιγά να μη φάω δέκα ώρες για να παραμετροποιώ - περιττά να μη πω άχρηστα - plasmoids, όσο δε για το καιρό υπάρχει και στην status bar μόνιμα στον firefox, ο οποίος είναι μόνιμα ανοιχτός :lol: (βλέπε πρόσθετο forecastfox).
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 21 Απρ 2009, 11:54

δεν μ' αρέσει αυτό που λές. θέλω να χει και λίγο εφε και εμφάνιση ρε παιδί μου.
Αυτό που περιγράφω παραπάνω δεν παίρνει πάνω από 5 λεπτά το πολύ.

Άχρηστο να βλέπεις τους πόρους του συστήματος , την θερμοκρασία και την κίνηση του δικτύου δεν θα το λέγα πάντως. Ίσα - ίσα , αλλά ζηλέυετε εσείς οι μαυροπόδαροι :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :ugeek:
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 21 Απρ 2009, 12:06

stavrosLinux έγραψε:Κόλησε τρεις φορές και ήταν αργό.

Το κδε είναι πιο γρήγορο απο το gnome.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό KiRiLoS » 21 Απρ 2009, 12:17

Λιγο ασχετο αλλα θελω να το ρωτησω,η RC εκδοση γινεται κανονικα update στην κανονικη οταν βγει ε;
Btw και εγω απο 9.04 παω σε KDE,ετσι να το δοκιμασω,ακουω απο πολυ κοσμο οτι αξιζει περισσοτερο απο πολλες αποψεις.Τα plasmoid ειναι λιγο περιεργα though,δεν τα εχω συνηθησει και δεν εχω "νιωσει" ακομα τον τροπο που δουλευουν!Giannis12a συνεχησε εκεινον τον οδηγο που εχεις κανει να μοιρασεις λιγο φως γιατι εχω χαθει!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Ελάχιστο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 10.04 x32
IntelCore2Duo 6300 (1.86GHZ,4MB) / 2X1024MB / NVIDIA GeForce 8400 GS (256MB) / HD Audio Controller / 15" Samsung SyncMaster 152v
KiRiLoS
punkTUX
punkTUX

IRC: kirilos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 21 Απρ 2009, 12:42

Nisok έγραψε:
stavrosLinux έγραψε:Κόλησε τρεις φορές και ήταν αργό.

Το κδε είναι πιο γρήγορο απο το gnome.

με τίποτα, πιο γρήγορο είναι το XFCE, μετά το gnome και τέλος το KDE.
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 21 Απρ 2009, 13:04

Μπορω να σου παραθεσω χιλιαδες λινκς που να υποστηριζουν την αποψη μου και εσυ το ιδιο. Γιατι στη τελικη ο καθενα λεει οτι θελει.

Αυτο που θα σου πω ειναι η δικη μου εμπειρια, και οχι με virtual box. Dude, το κδε ειναι πιο γρηγορο! Αν χρησιμοποιεις το gnome χωρις effects μπορει να εχεις την ιδια ταχυτητα, 'η μαλλον θα την εχεις. Αλλα αν σεταρουμε το συστημα με ιδιο στιλ, το κδε ειναι πιο γρηγορο. Και τι εννοω:
- Ανοιγει μεγαλους φακελους πιο γρηγορα. Μεγαλη διαφορα
- Ανοιγει βαρια προγραμματα πιο γρηγορα. Μικρη διαφορα
- Τα προγραμματα μου ( χαρις την QT) ειναι μικροτερα σε κωδικα και τρεχουν πιο γρηγορα. Μεγαλη διαφορα

Γενικα το συστημα ειναι πιο efficient. Ειναι δικια μου αποψη και εχω περασει και απο τα δυο. Μην σε ξεγαλαει το λιτο gnome και να κανεις συνειρμικα τη σκεψη πιο καλη διαχειρηση πορων γιατι ειναι λαθος.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 21 Απρ 2009, 13:23

Μake love not work :D .Μολις εγκατεστησα το ubuntu 9.04 rc και τρεχειιιιιιιιιιιιιιιι και δεν το προλαβαινω :o Η διαφορα με το 8.04 ειναι αβυσος.Καντε τη δοκιμη και αφηστε το κινηγη των ml sec ;).Μου θυμισε τη μερα που απο xp winblows εβαλα 8.04 ubuntu.Για ταχυτητα λεω, μη βαρατε.
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 21 Απρ 2009, 15:44

Nisok έγραψε:Μπορω να σου παραθεσω χιλιαδες λινκς που να υποστηριζουν την αποψη μου και εσυ το ιδιο. Γιατι στη τελικη ο καθενα λεει οτι θελει.

Αυτο που θα σου πω ειναι η δικη μου εμπειρια, και οχι με virtual box. Dude, το κδε ειναι πιο γρηγορο! Αν χρησιμοποιεις το gnome χωρις effects μπορει να εχεις την ιδια ταχυτητα, 'η μαλλον θα την εχεις. Αλλα αν σεταρουμε το συστημα με ιδιο στιλ, το κδε ειναι πιο γρηγορο. Και τι εννοω:
- Ανοιγει μεγαλους φακελους πιο γρηγορα. Μεγαλη διαφορα
- Ανοιγει βαρια προγραμματα πιο γρηγορα. Μικρη διαφορα
- Τα προγραμματα μου ( χαρις την QT) ειναι μικροτερα σε κωδικα και τρεχουν πιο γρηγορα. Μεγαλη διαφορα

Γενικα το συστημα ειναι πιο efficient. Ειναι δικια μου αποψη και εχω περασει και απο τα δυο. Μην σε ξεγαλαει το λιτο gnome και να κανεις συνειρμικα τη σκεψη πιο καλη διαχειρηση πορων γιατι ειναι λαθος.

βάλε ubuntu στο ίδιο μηχανημα και πες μου ποιο μπουτάρει ποιο γρήγορα και τρέχει Openoffice ποιο γρήγορα και τα λέμε ;)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Απρ 2009, 16:38

stavrosLinux έγραψε:βάλε ubuntu στο ίδιο μηχανημα και πες μου ποιο μπουτάρει ποιο γρήγορα και τρέχει Openoffice ποιο γρήγορα και τα λέμε ;)

Κανονικά θα πρέπει το gnome καθώς openoffice = gkt app και οι περισσότερες βιβλιοθήκες θα είναι ήδη φορτωμένες.

Αν σκεφτείς όμως ότι:
1)Το kde4 καλο-γράφτηκε απο το μηδέν με όσο το δυνατόν λιγότερο κώδικα.
2)Όλα είναι plasma. Μια σταθερή και δυνατή πηγή κρατάει όλο το desktop.
3)C++ / qt4.+ , τα λόγια είναι περιττά
4)Τα effe υποστηρίζονται απο τον native wm (kwin) και όχι απο τρίτο (compiz)

Αυτά για το θέμα ταχύτητα...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ