Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope alpha, beta, rc - συζητήσεις

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope alpha, beta, rc - συζητήσεις

Δημοσίευσηαπό vista killer » 21 Απρ 2009, 16:43

2 μέρες μείνανε :D

Εικόνα

Βρήκα και λύση για ένα πρόβλημα με την άσχημη εμφάνιση των gtk προγραμμάτων όταν τα ανοίγα με root δικαιώματα σε kubuntu. Το έχω αναφέρει και σαν bug και έχει γίνει confirm. Μια λύση είναι να σετάρουμε την εμφάνιση με το πρόγραμμα gtk-chtheme. Θα το βρούμε μέσω του package manager της διανομής. Μετά το τρέχουμε δίνοντας

kdesudo gtk-chtheme

και επιλέγουμε το θέμα που θέλουμε.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 21 Απρ 2009, 16:43

stavrosLinux έγραψε:
βάλε ubuntu στο ίδιο μηχανημα και πες μου ποιο μπουτάρει ποιο γρήγορα και τρέχει Openoffice ποιο γρήγορα και τα λέμε ;)

Ρε συ φίλε, πΛακα μας κάνεις :-)? Μισά τα διαβάζεις τα posts. Όταν σου λέω ότι τόσα χρόνια είχα gnome τι νομίζεις ότι σου λέω? Ότι άλλαξα laptop και μετά έβαλα KDE και λέω ότι είναι πιο γρήγορο?
Δεν είναι πιο γρήγορο. Και αν δεν δοκιμάσεις και τα δύο πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος??
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 21 Απρ 2009, 17:11

Nisok έγραψε:
stavrosLinux έγραψε:
βάλε ubuntu στο ίδιο μηχανημα και πες μου ποιο μπουτάρει ποιο γρήγορα και τρέχει Openoffice ποιο γρήγορα και τα λέμε ;)

Ρε συ φίλε, πΛακα μας κάνεις :-)? Μισά τα διαβάζεις τα posts. Όταν σου λέω ότι τόσα χρόνια είχα gnome τι νομίζεις ότι σου λέω? Ότι άλλαξα laptop και μετά έβαλα KDE και λέω ότι είναι πιο γρήγορο?
Δεν είναι πιο γρήγορο. Και αν δεν δοκιμάσεις και τα δύο πως μπορείς να είσαι τόσο σίγουρος??

δεν υπάρχει διαφορά ταχύτητας σε εικονική μηχανή, π.χ. το openoffice.org φορτώνει το ίδιο γρήγορα natively στο host OS με το openoffice.org σε ubuntu 8.10 guest.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Απρ 2009, 17:15

vista killer έγραψε:Βρήκα και λύση για ένα πρόβλημα με την άσχημη εμφάνιση των gtk προγραμμάτων όταν τα ανοίγα με root δικαιώματα σε kubuntu.

Ποιο πρόβλημα? Το script που υπήρχε στο kubuntu εδώ και χρόνια και έκανε την δουλειά για τις user εφαρμογές, το εκτελείς με sudo και είσαι έτοιμος... ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 21 Απρ 2009, 17:33

Όπως είπα σε άλλο post άλλο τι μας αρέσει μεγιά μας με χαράς μας και άλλο η brutal truth ... :mrgreen:
Το KDE είναι έτη φωτός μπροστά .. ενώ το gnome σέρνεται .
Πάει και τελείωσε παπαλα :mrgreen: :lol: :lol:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2genes » 22 Απρ 2009, 22:42

γεια χαρα
ειμαι απο αυτους που εχουν την 8.10 και ζαχαρωνουν την 9.04
νομιζω οτι ηρθε η ωρα να γινει (απο εδω η σε νεο χωρο- ilpara & nikosal αν κρινετε οτι πρεπει να φυγει αυτο που γραφω απο εδω feel free να το μεταφερετε) μια αναφορα για ολους εμας, μια συγκριση 8.10 με 9.04 , τι ειναι νεο, τι αλλαξε , πρωτες ενυπωσεις κλπ

υ.γ βεβαιως μπορουμε ολοι να τρεξουμε την 9.04 με ενα live cd χωρις να την εγκαταστησουμε, αλλα οπως και να χει δεν ειναι το ιδιο...
compaq pressario 2500 intel celeron 2.6GHz,770ram ATI RADEON IGP 330M/340M/350M Multimedia audio controller: ALi Corporation M5451 PCI AC-Link Controller Audio Device (rev 02)[1002:4337]ubuntu 9.04
Άβαταρ μέλους
2genes
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 26 Απρ 2009, 12:42

Την εγκατέστησα χθες. Νέα εγκατάσταση. Δεν είναι του τύπου μου η αναβάθμιση από 8.10 :D Έβαλα ext4 !

Έχω να δηλώσω ότι στον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή έχω το καλύτεορο λειτουργικό που υπάρχει στον κόσμο !!!!!
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 26 Απρ 2009, 13:23

Ρε παιδιά δεν υπάρχει λόγος να μαλώνετε!

Είναι νομίζω κοινά αποδεκτό οτι το ανώτερο περιβάλλον του ΚΔΕ ήταν και βαρύτερο απο το συμπαγές ΓΝΟΜΕ.

Από εκεί και πέρα σίγουρα στην παρούσα έκδοση το ΚΔΕ έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο κοσμογονικό. Δλδ τα δευτερόλεπτα που θα κερδίσω ή η ανώτερη πλοήγηση δε νομίζω ότι θα με κάνουν να φύγω από τα υβυντακια!
Εξάλου για αυτο υπάρχουν κ οι διαφορές στις διανομές,σωστά;

Ο καθένας απλά πάει εκεί που θέλει. Ετσι και εγώ προτιμώ τα υβυντυ που ενώ σίγουρα είναι τεχνικα πιο πίσω, παραμένουν σαν σύνολο-πλατφόρμα η καλύτερη διανομη!

Be cool!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό / Προγραμματισμός: Καλός / Αγγλικά: Καλά
Χubuntu 12.04 64bit
Mixas PC: E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 26 Απρ 2009, 14:51

2genes έγραψε:μια αναφορα για ολους εμας, μια συγκριση 8.10 με 9.04 , τι ειναι νεο, τι αλλαξε , πρωτες ενυπωσεις κλπ

Κάνε υπομονή και θα βρεις σχετικό άρθρο αφιερωμένο στη νέα έκδοση, στο περιοδικό ubuntistas της κοινότητας, τεύχος 4ο.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 27 Απρ 2009, 11:26

Δεν κλειδώνεται το θέμα αφού βγήκε η επίσημη;

mixasgr έγραψε:εγώ προτιμώ τα υβυντυ

Το Ubuntu και το Linux είναι ένα, γι' αυτό και αναφερόμαστε σ' αυτά στον ενικό, σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά των οποίων το όνομα είναι στον πληθυντικό.

Η κόντρα GNOME Vs KDE είναι Αντιγραφή+Επικόλληση από κάποια λίστα του ΄90 (και βγάλε) ή σοβαρά μιλάμε; :lol:
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις