ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συμπλήρωση 1000 μελών στο φόρουμ Ubuntu-GR (foru

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συμπλήρωση 1000 μελών στο φόρουμ Ubuntu-GR (foru

Δημοσίευσηαπό bullgr » 06 Νοέμ 2008, 14:07

giannis12a έγραψε:Φίλε malos αναφέρομαι στην κομπλεξαρία και στο ελιτισμό που βαράει στο κεφάλι κάποιους και σαφώς όχι όλο τον σύλλογο, αυτό εννοείται.

Απλά αυτοί οι κάποιοι επειδή ανήκουν σε μια ομάδα, νομίζουν πως τους ανήκει κιόλας κι έχουν την εντύπωση πως μπορούν να λειτουργούν σαν

εκπρόσωποί της και αυτό είναι λάθος. Η λέξη ομάδα σημαίνει σύνολο μονάδων και όχι μονάδες αυτόνομες διότι πάυει να είναι ομάδα.

Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι...
Μερικοί εμπαθείς με το Ubuntu κάνουν αρνητικά και χυδαία σχόλια. Αλλά επειδή είναι "παλιοί" στο hellug και είναι κολλητοί με τους διαχειριστές, μπορούν να γράφουν και να κάνουν ότι θέλουν, κάνοντας "τσιφλίκι" τους τις λίστες του hellug.

Εκεί είναι το δικό μου παράπονο... Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύει το κάθε μέλος του hellug για το ubuntu. Αλλά το να εκφράζονται έτσι σε μια δημόσια λίστα χωρίς να επεμβαίνουν οι διαχειριστές το βρίσκω προκλητικό. Και όσο δεν επεμβαίνουν οι διαχειριστές, αυτοί άλλο τόσο θα εκφράζονται έτσι. Αλλά σιγά να μην ενοχλήσουν τους κολλητούς τους.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 06 Νοέμ 2008, 15:20

bullgr έγραψε:
Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι...
Μερικοί εμπαθείς με το Ubuntu κάνουν αρνητικά και χυδαία σχόλια. Αλλά επειδή είναι "παλιοί" στο hellug και είναι κολλητοί με τους διαχειριστές, μπορούν να γράφουν και να κάνουν ότι θέλουν, κάνοντας "τσιφλίκι" τους τις λίστες του hellug.

Εκεί είναι το δικό μου παράπονο... Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύει το κάθε μέλος του hellug για το ubuntu. Αλλά το να εκφράζονται έτσι σε μια δημόσια λίστα χωρίς να επεμβαίνουν οι διαχειριστές το βρίσκω προκλητικό. Και όσο δεν επεμβαίνουν οι διαχειριστές, αυτοί άλλο τόσο θα εκφράζονται έτσι. Αλλά σιγά να μην ενοχλήσουν τους κολλητούς τους.

Θα μπω κι εγώ στο πανηγύρι :D Μέχρι στιγμής κρατήθηκα απ'έξω. Και επειδή μου αρέσουν οι μύθοι και τα παραμύθια...

Ένα μύθο θα σας πω
που τον άκουσα παιδιά
ήταν κάποιος μια φορά...

ο γέρος είχε τρία παιδιά που ποτέ δεν ήταν μονιασμένα και συνέχεια μαλώνανε. Ένα πρωινό τα κάλεσε στην αυλή να τον βοηθήσουν με κάτι ξύλα. Τους έδωσε να σπάσουν από μία βέργα ο καθένας, και αυτοί γελάσανε μαζί του. Έπειτα τους έδωσε από δύο βέργες στον καθένα και του είπανε ότι έχουν καλύτερα πράματα να κάνουν από το να σπάνε βέργες. Τέλος τους έδωσε ένα δεμάτι από βέργες και ενώ προσπάθησαν όλοι κανείς δεν κατάφερε να το σπάσει. Τους είπε τότε έτσι ενωμένοι να είστε όπως οι βέργες και δε θα μπορεί κανείς να σας λυγίσει.

Δυστυχώς η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα διχόνιας. Μη συνεχίσουμε αυτή την παράδοση.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό griper » 06 Νοέμ 2008, 15:33

Σαν νέο μέλος του ubuntu-gr και γενικά σαν νέο μέλος στο LINUX δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η "κόντρα" ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάνε κάτι κοινό. Το Linux είναι αυτό που αγαπάμε και μας ενώνει και γι'αυτό προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να το κάνουμε καλύτερο. Όπως είπε και ο Dimitris ας είμαστε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΜΑΔΑ και όχι πολλές και μικρές ομάδες.
Άβαταρ μέλους
griper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 06 Νοέμ 2008, 15:41

Θα συμφωνήσω με τον bullgr, θα διαφωνήσω με τη γενική στάση "δώσε τόπο στην οργή". Και εγώ, έχω το εξής δίλημμα όταν δεν απαντάω σε κάτι που με θίγει (π.χ. υβριστικά μηνύματα):
-- Από την μία σκέφτομαι ότι με την σιωπή δίνω τόπο στην οργή και συμβάλλω στην διατήρηση καλού κλίματος, ειδάλλως ενδεχόμενη απάντηση μου θα έδινε τροφή σε αεναή αντιπαράθεση / troll, άρα καλά κάνω και δεν απαντώ.
-- Από την άλλη σκέφτομαι ότι με την σιωπή παραχωρώ σε αυτά τα άτομα το δικαίωμα να φέρονται με αυτόν τον τρόπο αφού ξέρουν ότι κανείς δεν θα αντιδράσει, ειδάλλως απάντηση μου ίσως να συνέβαλλε στην γενικότερη αποδοκιμασία τους και στην μελλοντική αποθάρρυνση παρόμοιων συμπεριφορών, άρα κακώς κάνω και δεν απαντώ.
Σε κάθε περίπτωση οι αρνητικές συμπεριφορές από κάποια άτομα χαλάνε το συνεργατικό κλίμα, βλάπτουν το ΕΛΛΑΚ, και απομακρύνουν νέους χρήστες. Και αυτό πρέπει οι admins να το λαμβάνουν υπ' όψιν.
Και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απαντώ στην λίστα ή forum που υπήρξε το μήνυμα που με ενόχλησε ώστε ο δημιουργός του να γίνει και αποδέκτης της απαντησής μου και όχι αλλού (π.χ. εδώ --με το παρόν μήνυμα δεν απαντώ και για αυτό το βάζω εδώ).
Το θέμα είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλήξει ποια είναι η δική μου στάση που θα συμβάλλει περισσότερο στην βελτίωση της κατάστασης. Ως σχετικά νέος στον χώρο κρατώ στάση αναμονής προς το παρόν. Και γράφω και εδώ διότι οι περισσότεροι έχουμε τον ίδιο προβληματισμό ως προς το τι στάση πρέπει να κρατήσουμε.
Πάντως είμαι υπέρ κάθε έκφρασης της κοινότητας ΕΛΛΑΚ / linux, υπέρ κάθε σχετικού συλλόγου, ομάδας, λίστας, φόρουμ, διανομής, έργου, κλπ και ότι και να γραφεί από κάποια άτομα δεν πρόκειται να νιώσω αντίθετος με ολόκληρο τον σύλλογο, ομάδα, λίστα, φόρουμ, κλπ, το τουναντίον, διότι απλά ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του και όχι και τους άλλους! Και όπως είπε και ο Τογιας στην συνέντευξη, σήμερα έχω ubuntu, αύριο μπορεί να έχω άλλη διανομή αν με εκφράζει καλύτερα ως λογισμικό και ως κοινότητα, αυτό που είναι σημαντικό είναι το linux.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 01 Δεκ 2008, 11:10

Τι να πούμε ::::::::::::::::::::::::
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Ιαν 2009, 20:27

Σύνολο δημοσιεύσεων 29725 • Σύνολο θεμάτων 2859 • Σύνολο μελών 1915

Μετράμε αντίστροφα για τα 2000...

915 μέλη σε τρεις μήνες!!!

Τα 1000 μέλη συμπληρώθηκαν σε 6 μήνες και σχεδόν διπλασιάστηκαν στο μισό χρόνο (τρεις μήνες)...

Απο τα 1915, πάνω απο 1100 έχουν έστω και μια δημοσίευση!

Επίσης η αναλογία , 1 θέμα / 10 δημοσιεύσεις συνεχίζεται!
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 30 Ιαν 2009, 23:45

δεν έχω κάποια σχέση με hellug, αλλά το συγκεκριμένο ποστάρισμα στη λίστα τους και μάλιστα εις διπλούν θα το χαρακτήριζα "in your face". Άλλωστε ο αριθμός των μελών από μόνος του δεν λέει τίποτα. Πόσα μέλη είναι ενεργά και πόσα θα παραμείνουν σε βάθος χρόνου γιατί το ubuntu είναι σχετικά πρόσφατο. Κάπως τους δικαιολογώ για την αντίδραση τους αλλά όχι απόλυτα.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 31 Ιαν 2009, 00:12

να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας έργο και όχι στις αντιδράσεις του οποιουδήποτε.

Όσο και να κατηγορούν το ubuntu είναι η διανομή που μοιράζετε περισσότερο σε όλα τα event επομένως αυτό και μόνο σαν κίνηση, αποδεικνύει την δυναμική της.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 31 Ιαν 2009, 02:43

Παρακαλώ η συζήτηση να συνεχιστεί μόνο πάνω στο θέμα που άνοιξε.
Δεν ξέθαψα το θέμα για να συνεχιστεί απο τον λάθος (offtopic) δρόμο που είχε τερματίσει...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις