Off topic:Οτιδήποτε γράφω παρακάτω, γράφεται στα πλαίσια ενός απολύτως φιλικού διαλόγου και χωρίς καμία διάθεση είτε αντιπαράθεσης, είτε ειρωνείας (για να μην έχουμε πάλι μπερδέματα).OPanos έγραψε:
Απλώς είμαι λίγο -έως πολύ- αλλεργικός σε λέξεις όπως google, yahoo, skype, fb, msn κλπ, και δικαιούμαι υποθέτω να αντιμετωπίζω τα συμμετοχικά projects που παίρνουν μέρος με ολίγη ή πολύ δυσπιστία.
Και πολύ καλά κάνεις ως προς το πρώτο σκέλος, να ξέρεις όμως ότι μέσω του google summer of code δεν πρέπει να υπάρχει project ΕΛΛΑΚ που να μην έχει ωφεληθεί και να μην έχει αναμιχθεί μ' αυτό η google.
Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι τα project που είναι ή τουλάχιστον διατίθενται σαν ανοικτού κώδικα (google) μπορούν να ελεγχθούν από οποιαδήποτε κοινότητα/συλλογικότητα/άτομα και να διαπιστωθεί εύκολα το κατά πόσο κάνουν
μόνο αυτό που υπόσχονται - yahoo, skype, fb, msn δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο (αν και οι άνθρωποι του facebook έχουν δώσει αρκετά project σαν open source και μερικά από αυτά κάνουν παπάδες).
OPanos έγραψε:
Από εκεί και μετά, και όπως έχω αναφέρει, αν ντε και καλά χρειάζεται επικοινωνία μέσω net, υπάρχουν και άλλες εφαρμογές.
Εδώ είναι που έχεις παρεξηγήσει το θέμα.
Όπως είπα και πριν, δεν πρόκειται για εφαρμογή, ούτε για πρωτόκολλο επικοινωνίας όπως αυτά που αναφέρεις πιο πάνω.
Πρόκειται για την τεχνολογία που θα ενσωματωθεί στα πρότυπα του W3C, δεν γίνεται να έχεις περισσότερη διαύγεια απ' αυτό.
Το πως θα την υλοποιήσει ο καθένας στο περιηγητή ή στην εφαρμογή του είναι δικό του θέμα (πχ όπως είπα πριν ο Firefox δέχεται συνδέσεις μόνο σε DTLS-SRTP ενώ ο chrome όχι), αλλά το γεγονός είναι ότι πλέον
μπορεί να την υλοποιήσει ο καθένας χωρίς να χρειάζεται εξωτερικές βιβλιοθήκες και προγράμματα και να είναι σίγουρος ότι θα παίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε οποιαδήποτε συσκευή και λειτουργικό σύστημα.
OPanos έγραψε:Φυσικά και ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει το έχουμε μάθει από την εποχή των win αυτό.
Αλλά δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον και να το προσπαθώ κάνοντας έστω και ελάχιστα πιο δύσκολη την όποια προσπάθεια εισβολής στην ζωή μου.
Αν και όπως έλεγε και εκείνος ο άλλος, δεν είμαι αιθεροβάμων.
Αλλά από την μοιρολατρία, προτιμώ την έστω και μηδαμινή δράση.

Πάρα πολύ καλά κάνεις και πάλι.
Η δράση όμως για να είναι αποτελεσματική προϋποθέτει σωστή ενημέρωση και κατανόηση του στόχου, αλλιώς καταλήγει τυφλή αντίδραση που συνήθως ή δεν οδηγεί πουθενά ή έχει τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Το γεγονός ότι πλέον οι περιηγητές (και όχι μόνο) θα προσφέρουν τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα (και πάλι όχι μόνο) άμεσης φωνητικής και οπτικής επικοινωνίας δεν αποτελεί προσπάθεια εισβολής στη ζωή κανενός· αντίθετα, απελευθερώνει τους χρήστες από την αναγκαστική χρήση μιας ΦΧΨ εφαρμογής και του πρωτοκόλλου που αυτή χρησιμοποιεί και δίνει το δικαίωμα τόσο στους χρήστες, όσο και στους προγραμματιστές, να χρησιμοποιήσουν ό,τι εκείνοι θεωρούν καλύτερο για την επικοινωνία τους - άσχετα με τον περιηγητή/εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε θέλει να επικοινωνήσει μαζί τους.
Όταν το διαδίκτυο θα γεμίσει σελίδες που θα παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας, εσύ (ο χρήστης) θα είσαι αυτός που θα αποφασίζει αν θα επικοινωνήσεις με κάποιον, ποιος θα είναι αυτός, πως θα επικοινωνήσεις και μέσω ποιας εφαρμογής θα το κάνεις αυτό.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!