madvinegar έγραψε:Εγω 99% χρησιμοποιώ το web interface στο ubuntu one, οπότε πιστευω το dropbox θα με βολεψει.
Ηδη εκανα λογαριασμο και ανεβασα τα περισσοτερα αρχεια μου.
Απλά κινήσεις σαν και αυτη της Canonical, (πέρα από το άμεσο προβλημα που σου δημιουργούν), σε επηρεάζουν αρνητικά στο γεγονός ότι δεν νιώθεις εμπιστοσύνη στην εταιρία.
Υποτίθεται ότι εμπιστεύτηκες το ονομα CAnonical, μπορει και να εχεις οργανωσει την δουλειά σου με παροχές της, και ξαφνικά σου αναιρεί καποιες υπηρεσίες της.
Το ξερω, δεν πληρώνω* για να απαιτώ κιολλας, αλλα αν θέλουν να αποκτησουν γερή θέση στο στερέωμα, αυτά τα λεω-ξελέω και κάνω-ξεκάνω, πρέπει να τα σταματήσουν.
(*Πληρώνω έμμεσα ομως. Βοηθώντας στο να βρισκουν λυσεις σε προβλήματα, γράφοντας οδηγούς, μεταφράζοντας, διαφημίζοντας τους.)
Σημερα ειναι το ubuntu one. Αυριο μπορει να ειναι κατι πιο σοβαρό που να μας επηρεάζει χειρότερα.
Δλδ τί θελουν? Θέλουν να τους αντιμετωπίζουμε ως ενα 2ο λειτουργικό που έχουμε για δοκιμές και για την πλάκα μας/χόμπι μας, ή ως ένα βασικό λειτουργικό/εταιρία που μπορούμε να βασιζόμαστε και να χρησιμοποιούμε?
To ubuntu ενώ είναι το ιδανικότερο λειτουργικό για προσωπική χρήση, απομακρύνεται από το να είναι και ένα πολύ καλό λειτουργικό για επαγγελματική χρήση. Με όλα αυτά και εκείνα ποιος επαγγελματίας θα εμπιστευθεί Ubuntu/Canonical για τη δουλειά του, για κάτι που του εξασφαλίζει τα προς το ζην και την επιβίωσή του. Κανένας επαγγελματίας δεν παίζει με αυτά και έτσι μοιραία θα απομακρυνθεί από Ubuntu/Canonical και θα στραφεί μοιραία σε MacOS/Apple. Η τελευταία δυσάρεστη εξέλιξη με το Ubuntu ONE θα επιβεβαιώσει την επιλογή του. Πέρα όμως από τη μείωση της αξιοπιστίας του Ubuntu και της Canonical το κλείσιμο του Ubuntu one είναι και ένα χτύπημα στον ανοιχτό κώδικα.
Ενώ είμαι ιδεολογικά - θεωρητικά - θεσμικά και ακαδημαϊκά υπέρ του ανοικτού κώδικα βλέπω ότι πρακτικά, στη πράξη τα προγράμματα κλειστού κώδικα με βολεύουν περισσότερο, αποδίδουν καλύτερα χωρίς bugs και προβλήματα και είναι πιο συμβατά !. Στην αρχή ήταν το Google Chrome και το Skype, μετά εγκατέλειψα το Java της Iced tea λόγω bugs και δυσλειτουργιών και στράφηκα στο σταθερό κλειστό Java της Oracle, μετά ήταν οι ανοιχτοί drivers nouveau και το bug που σχετίζεται με τη κάρτα γραφικών μου (με το οποίο έπαψαν πλέον να ασχολούνται!) (
σύνδεσμος) και μοιραία στράφηκα στους κλειστούς drivers της NVIDIA οι οποίοι δουλεύουν τζάμι χωρίς συγκρούσεις και δυσλειτουργίες με compiz και OpenGL (ίσα ίσα μάλιστα!) και τώρα μοιραία το ανοιχτό Ubuntu one που παραδίδει τη θέση του στο κλειστό Dropbox.
Αυτά από εμένα, πάντα φιλικά
1 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-166-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Windows 10
2 Intel Core2 Duo CPU T6600 2.20GHz ‖ RAM 3946 MiB ‖ Acer JV50 - Acer Aspire 7736
3 nVidia GT218M [GeForce G210M] [10de:0a74] {nouveau}
4 enp2s0: Broadcom Inc. and subsidiaries NetLink BCM5784M Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1698] (rev 10) ⋮ wlp3s0: Intel WiFi Link 5100 [8086:4232]
In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows ?Χαράξεις Site