Διαθέσιμο το Ubuntu 9.10 (Karmic Koala)!

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Διαθέσιμο το Ubuntu 9.10 (Karmic Koala)!

Δημοσίευσηαπό woof » 13 Νοέμ 2009, 18:55

vagrale13 ευχαριστώ, δούλεψε
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Βασικές αρχές μόνο ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
woof
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 13 Νοέμ 2009, 21:37

@vagrale13
:thumbup: έχεις δίκιο και εγώ κάνω κάποιες δοκιμές (απου που κατεβαίνουν πιό γρήγορα )
Κανονικά θα έπρεπε να το τονίζουμε ή εστω να το αναφέρουμε κάπως πιό έντονα αυτό ( αν δεν το κάνουμε ήδη )
( κερδίζει κανείς αρκετό χρόνο άμα του κατέβουν τα πακέτα στον μισό χρόνο )
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό apostolos_ » 30 Νοέμ 2009, 12:41

Εκανα και εγώ εκγατάσταση του 9.10 καθαρή απο την αρχή.Προηγούμενο λειτουργικό το 8.10.Εντυπώσεις?χμμμμμ.....Το αρνητικό που με χάλασε λίγο κατ'αρχήν αλλα δεν φταίει το ubuntu είναι η καταραμένη η ΑΤΙ που δεν υποστηρίζει πλέον την κάρτα μου(Χ1200).Κατα τ'άλλα μου άρεσε το καινούριο artwork....το έκανα εγκατάσταση σε ext4 και ναι έχω παρατηρήσει ταχύτητα αυξημένη από το 8.10(σε ext3 όμως εκείνο).Αυτό που μ'έκανε εντύπωση ήταν το γεγονός της ασύρματης.Με το 8.10 όταν έκανα υπηρεσία στον στρατό(ναι ναι είμαι φαντάρος...και βοηθός διαχείρησης και υποστίρηξης δικτύου και χρηστων κοινώς ΓΕΠ) άνοιγα το WIFI άλλα λόγω απόστασης το εσωτερικό τσιπάκι δεν έπιανε καθόλου σήμα(Realtek 8187B).Αναγκάστηκα και πήρα εξωτερικό....τώρα όμως με τον 9.10 όχι μόνο πιάνω σήμα αλλα και έχω ένα ping της τάξεως του 7ms κατα μ.ο.Προβληματάκι με την webcam...λύθηκαν.Hybernation δουλεύει άμα κλείσω την οθόνη......αυτό που έχω παρατηρήσει μόνο είναι ότι ίσως όταν τρέχει ο μοζιλα ή βλέπω streaming έχω λίγο πιο αυξημένη χρήση της cpu αλλά ίσως φταίνε οι open drivers....Α μην ξεχαστώ compiz κανονικά!
Επίπεδο Γνώσεων: Μέτριο/Προγραμματισμός: Ναι/Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 9.10 32-bit ext4
Amd Turion 64 x2 1,8ghz/2 GB/ATI Radeon X1200/Wireless card:Realtek 8187B(internal usb)
Webcam: Chicony Electronics Co., Ltd USB 2.0 Camera(internal)
apostolos_
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Galhnos » 03 Δεκ 2009, 22:48

Καλησπέρα κι από μένα!
Υπολογιστής παλιός... και σπαστικά παράθυρα...
Έτσι το καλοκαίρι δοκίμασα το xubuntu. 9.4 παράλληλα με Windows xp. Αλλά η κάρτα usb wireless network δε δούλευε..: τύπος WN 111v2 NetGear usb adaptor

Δεν το έβαλα κάτω, δοκίμασα τον οδηγό Νdiswrapper. Δεν έκανε. Τότε είδα για το usb μου μία είναι η λύση: AR9170 οδηγός. Το κατέβασα από xp σε cd αλλά δε μπορούσα να το εγκαταστήσω στο xubuntu...

Ώσπου χθες έκανα φορματ τα xp και είπα να βάλω και την έκδοση 9.10.
Δεν το περίμενα! Έχω internet!!! Αν το ήξερα, θα έκανα πλήρη εγκατάσταση και όχι διαμερισματοποίηση...

Συγχαρητήρια παιδιά γι αυτή την εξέλιξη.
Αυτούς τους 6 μήνες, είδα πολλούς να φεύγουν από ubuntu επειδή το usb wireless network δεν αναγνωρίζονταν... Πλέον, σ εμένα δουλεύει τέλεια για πρώτη φορά!
το blog μου
Γνώσεις ⇛ Linux: χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ xubuntu 11.04 | 32bit
Προδιαγραφές ⇛2.5Ghz │1024MB
Άβαταρ μέλους
Galhnos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Asterion » 04 Δεκ 2009, 03:08

Καλώς μας ξαναήλθες και καλό σου σερφάρισμα λοιπόν :)

Galhnos έγραψε:Αυτούς τους 6 μήνες, είδα πολλούς να φεύγουν από ubuntu επειδή το usb wireless network δεν αναγνωρίζονταν...

Off topic:
Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Γνωρίζεις χρήστες που απαξίωσαν ένα ολόκληρο λογισμικό, με μοναδική αιτιολογία ότι ένα περιφερειακό εξάρτημα αξίας πχ. 20€ δεν λειτουργούσε σωστά;
Για τί εύρος ηλικιών συζητάμε, με τί επίπεδο γνώσεων και ποιές (οκ στο περίπου) απαιτήσεις;
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
2 Ubuntu 12.04 precise 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-24-generic-pae
3 Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz ‖ RAM 1001 MiB ‖ P4i65G
4 nVidia NV44A [GeForce 6200] [10de:0221] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10) ⋮ wlan0: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter
Asterion
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Galhnos » 04 Δεκ 2009, 05:02

έγραψε:Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Γνωρίζεις χρήστες που απαξίωσαν ένα ολόκληρο λογισμικό, με μοναδική αιτιολογία ότι ένα περιφερειακό εξάρτημα αξίας πχ. 20€ δεν λειτουργούσε σωστά;
Για τί εύρος ηλικιών συζητάμε, με τί επίπεδο γνώσεων και ποιές (οκ στο περίπου) απαιτήσεις;

Κανείς δεν απαξίωσε το λογισμικό.
Επειδή είχα αυτό το πρόβλημα, έψαχνα λύση παντού( μηχανές αναζήτησεις και στα φόρουμ, ελληνικά και ξένα).
Εκεί είδα πολλά άτομα που επιχειρούσαν να βάζουν ubuntu και ξαφνικά δεν είχαν internet.
Άτομα αρχάρια, που δοκίμαζαν κάτι διαφορετικό (ο καθένας για τους δικούς του λόγους) και που είχαν συνηθίσει να πλατσουρίζουν στα ρηχά νερά της πισίνας που λέγεται windows, χωρίς να βλέπουν τις τεράστιες δυνατότητες του ελεύθερου λογισμικού.
Αυτοί στην πρώτη στραβή έφευγαν. Αυτό διάβαζα στα φόρουμ. Σε αυτούς αναφέρομαι.. Για όσους έχουν μάθει στα έτοιμα και σερβιρισμένα...

Δεν έγραψα για να αφηγηθώ τη δική μου ιστορία, αλλά για να σας ευχαριστήσω για την πρόοδο και τη δουλειά που κάνετε και το κυριότερο: για να απαντήσουμε, από εδώ και πέρα, πως το συγκεκριμένο θέμα, με τη νέα 9.10 έκδοση, έχει λυθεί!(τουλάχιστον σε μένα)
το blog μου
Γνώσεις ⇛ Linux: χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ xubuntu 11.04 | 32bit
Προδιαγραφές ⇛2.5Ghz │1024MB
Άβαταρ μέλους
Galhnos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 04 Δεκ 2009, 09:09

Καλώς έγραψες και έκανες Galhnos. Και συμφωνώ μαζί σου, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα χρηστών που αν δεν δουλέψει κάτι στο σύστημά τους δεν θα κάτσουν να ταλαιπωρηθούν για μέρες και βδομάδες να βρουν λύση σε φόρουμ, τεχνικές σελίδες κλπ. Δεν τον κατηγορώ αυτόν τον κόσμο, δεν είμαστε όλοι διαθέσιμοι να δαπανήσουμε χρόνο ή χρήματα για να δουλέψει ο υπολογιστής μας (είναι κάτι που πρέπει να γίνεται εύκολα και γρήγορα). Βέβαια, όπως πράγματι λες, το ubuntu συνεχώς βελτιώνεται, δουλεύει με περισσότερα είδη και μάρκες hardware και ο καιρός που πέρασε από τότε που είχα και εγώ παρατήσει την προσπάθεια να το κάνω δουλέψει επειδή είχα πάρει «μαύρη οθόνη» στο 5.10 μου φαίνεται... αιώνας.

Και κάτι άλλο: Πήγαινε να ψηφίσεις εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=7943
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Asterion » 04 Δεκ 2009, 13:57

@Galhnos
Μάλλον το "ύφος" του μηνύματός μου δεν ήταν αυτό που θα ήθελα :(
Πολύ καλά έκανες και έγραψες και γι'αυτό είμαστε εδώ.
Άλλωστε στο ξεκίνημά μου αντιμετώπιζα κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το wireless usb, για αρκετό καιρό.
Έναυσμα, για να ζητήσω πληροφορίες ήταν το προσωπικό μου project με υποθετικό γενικό τίτλο: "Κατηγοριοποίηση υποψηφίων για αποδοτικότερη προώθηση του Ubuntu" και όχι για να κρίνω τον οποιονδήποτε.
Επειδή είμαστε, όμως, εντελώς εκτός θέματος, να σου ευχηθώ ξανά καλή συνέχεια :thumbup:
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
2 Ubuntu 12.04 precise 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-24-generic-pae
3 Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz ‖ RAM 1001 MiB ‖ P4i65G
4 nVidia NV44A [GeForce 6200] [10de:0221] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ [10ec:8139] (rev 10) ⋮ wlan0: 148f:2573 Ralink Technology, Corp. RT2501/RT2573 Wireless Adapter
Asterion
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις