Πως θα αγοράσουμε φορητό υπολογιστή (laptop) δίχως Windows;

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Πως θα αγοράσουμε φορητό υπολογιστή (laptop) δίχως Windows;

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 03 Φεβ 2010, 23:56

Οι atheros εκτός απροόπτου δουλεύουν με τον ath5k.
Οι intel έχουν πάντα open source driver (πολιτική της εταιρίας).
Οι broadcom είτε δουλεύουν με τον b43, είτε με τον κλειστό wl, είτε καθόλου (δυστυχώς το καθόλου έχει μεγάλο ποσοστό).

Αυτά από τις εμπειρίες μου σε φορουμς.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 26 Φεβ 2010, 12:28

1ον : Να ξεκινησω καινουριο θεμα ?
2ον : Ο πολεμος μολις αρχισε και εφαγα ηττα απο HP γιατι εμεινα χωρις απαντηση. (θες το οτι δεν ηπια καφε,θες το οτι δεν εχω κοιμηθει καθολου ?..)
3ον : Dell και HP εχουν ασχετους στα τηλεφωνα.Γκομενες ευγενικες με υφακι και τερμα ασχετες.Η δε γκομενα της HP με αφηνε στην αναμονη και ρωτουσε αλλον μεχρι να βρει απαντηση.H αλλη στη Dell με μετεφερε σαν κασακι με μπυρες απο το ενα τηλεφωνο στο αλλο και στο τελος μου πεταξε ενα στειλε email 'η επικοινωνησε με το ΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (για να επικοινωνησεις με το νομικο τμημα ομως πρεπει να το εχεις ηδη αγορασει το μηχανακι) . Και ερωτω εγω τωρα : Γιατι να ειναι τοσο ζωα ?
ΤΟ γαματο της υποθεσης ειναι το μπαλακι της HP το οποιο με αφησε αναυδο.Καλω στην ενημερωση.Η γκομενα με πασαρει σε προσωπικο τηλεφωνο καποιου γνωστη ο οποιος πριν καλα καλα τελειωσω την προταση μου,με θρασος το εκλεισε και με πεταξε σε καποιον ΑΣΧΕΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΤΗ ο οποιος καμια σχεση εχει.Μπορει να ειναι επισημος αντιπροσωπος αλλα οπως ειναι φυσικο ασχολειται με πωλησεις.Μετα απο την ευγενικη του επικοινωνια ειχα στα χερια μου το νουμερο της τεχνικης υποστηριξης.Που επεσα ? Στη γκομενα Α που με αφηνε στην αναμονη.Ποιος εδω μεσα εχει επικοινωνησει με DEll μεσω email ? Οποιαδηποτε βοηθεια δεκτη.

ΥΓ : Απαντηση της HP σχετικα με λειτουργικο Windows σε φορητο : ΔΕΝ πληρωνει ο καταναλωτης για το λειτουργικο.Η τιμη ενος φορητου αφορα το hardware.Τα συμπερασματα δικα σας.
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 26 Φεβ 2010, 13:13

@dtrzG
γ@μ..... καλά αυτό είναι εξυπηρέτιση καλίτερα να πας στο εργοστάσιο στην απω ανατολή τουλάχιστον 8α εχεισ αυτο όπου 8ες! 2010 και να μην μπορούν να σε εξυπηρετίσουν καλύτερα να αγοράζεισ από το εξωτερικό!
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Re:

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 26 Φεβ 2010, 13:25

pc_magas έγραψε:@dtrzG
γ@μ..... καλά αυτό είναι εξυπηρέτιση καλίτερα να πας στο εργοστάσιο στην απω ανατολή τουλάχιστον 8α εχεισ αυτο όπου 8ες! 2010 και να μην μπορούν να σε εξυπηρετίσουν καλύτερα να αγοράζεισ από το εξωτερικό!

Πραγματικα δεν ξερω τι να πω αλλα και τι να κανω.Το 6μηνο αρχιζει και το φορητο το χρειαζομαι για εργαστηριο.Δεν εχω τη δυνατοτητα να αγορασω απο το εξωτερικο.Κι αν δεν κανω λαθος,για αγορα απο εξωτερικο δεν πληρωνεις και τελωνειο ?
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 26 Φεβ 2010, 13:32

Μα γιατί δεν πέρνεις έναν φορητό να κάνεις τη δουλειά σου και βλέπεις μετά; Απλά ρώτα για την εγγύηση να είσαι σίγουρος ότι δεν ακυρώνεται αν σβήσεις τα windows.
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 27 Φεβ 2010, 22:01

tolis_01 έγραψε:Μα γιατί δεν πέρνεις έναν φορητό να κάνεις τη δουλειά σου και βλέπεις μετά; Απλά ρώτα για την εγγύηση να είσαι σίγουρος ότι δεν ακυρώνεται αν σβήσεις τα windows.

Περιμενω απο τον linuxman να μου δωσει τα φωτα του μιας και 99% θα παρω Dell.Η HP παντως μ ειπε (περα απο την πιπα που πεταξε οτι με την αγορα ενος φορητου ΔΕΝ πληρωνεις το λογισμικο) οτι η εγγυηση για το hardware θα υπαρχει ακομη κι αν σβησω τα Windows . Εχω σταμπαρει αυτο : http://www.multirama.gr/products/product?pid=0446171&catid=010200 Επειδη δε θελω να ανοιξω καινουριο νημα (τουλαχιστον ακομα) πειτε μ τη γνωμη σας.Αυτο που εισεπραξα απο τη Dell ειναι οτι πρεπει να επικοινωνησω μαζι τους με email και κατα προτιμηση στα Αγγλικα.
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 28 Φεβ 2010, 00:23

Το μόνο κακό που βλέπω σε αυτό το μοντέλο είναι η ati κάρτα γραφικών, που με το ubuntu 9.10 θα χρειαστείς τον fglrx. Με το 10.04 ελπίζω να παίζουν όλοι με τον (ανοιχτό) radeon.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 28 Φεβ 2010, 16:22

tolis_01 έγραψε:Το μόνο κακό που βλέπω σε αυτό το μοντέλο είναι η ati κάρτα γραφικών, που με το ubuntu 9.10 θα χρειαστείς τον fglrx. Με το 10.04 ελπίζω να παίζουν όλοι με τον (ανοιχτό) radeon.

Και γω εκει ψιλοκολλησα μιας και τωρα εχω ATI.Παρολα αυτα σαν μηχανημα εχει ολες τις προδιαγραφες που ζηταω (κι ας μην ειναι 2πυρηνο).Νομιζω πως ολοι αυτο ελπιζουμε και ειμαστε ηδη πολυ κοντα στην 10.04 ;)
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 01 Μαρ 2010, 15:11

dtrzG έγραψε:
tolis_01 έγραψε:Το μόνο κακό που βλέπω σε αυτό το μοντέλο είναι η ati κάρτα γραφικών, που με το ubuntu 9.10 θα χρειαστείς τον fglrx. Με το 10.04 ελπίζω να παίζουν όλοι με τον (ανοιχτό) radeon.

Και γω εκει ψιλοκολλησα μιας και τωρα εχω ATI.Παρολα αυτα σαν μηχανημα εχει ολες τις προδιαγραφες που ζηταω (κι ας μην ειναι 2πυρηνο).Νομιζω πως ολοι αυτο ελπιζουμε και ειμαστε ηδη πολυ κοντα στην 10.04 ;)

Και εγώ το μόνο που βλέπω είναι ATI Mobility Radeon HD 4330 - 512 MB κατά τα άλλα όλα τα υπόλοιπα μια χαρά φαίνεται .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 01 Μαρ 2010, 15:16

linuxman έγραψε:είναι ATI Mobility Radeon HD 4330 - 512 MB

για 10.04 ειναι πολύ καλη καρτα. Αν δεν παιζει παιχνιδια δεν θα χρειαστει καν τους προβληματικους κλειστους οδηγους.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις