από nikosal » 06 Ιούλ 2011, 19:26
Έλαβα το νέο τεύχος. Μου έκανε εντύπωση ότι μου ζητάνε να ανανεώσω, είχα διετή συνδρομή που δεν πρέπει να λήγει ακόμα + έξτρα τεύχη (επιμήκυνση της συνδρομής) από άλλο περιοδικό τους που έχει διακόψει. Θα τους ρωτήσω αύριο τηλεφωνικά.
Διάβασα -για την ώρα- μόνο το άρθρο του Σίμου για την «επίσημη» ελληνική διανομή. Τα υπόλοιπα σιγά σιγά.
Μου έκανε όμως τρομερά αρνητική εντύπωση διαφήμιση για περιοδικό σχετικό με όπλα και «αυτοπροστασία» που στοχοποιεί τους μετανάστες (γράφει πχ. το εξώφυλλο: «Οι κάτοικοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για να προστατευτούν από τις οργανωμένες επιθέσεις ομάδων αλλοδαπών σε αρκετές περιοχές»). Υποθέτω σε αυτές τις περιοχές δεν γίνονται ληστείες από Έλληνες... Ακόμα χειρότερα, προάγει τη χρήση των κυνηγητικών όπλων για «αυτοπροστασία» υποθέτω παράνομα (δεν ξέρω από κυνήγι, αλλά υποθέτω ότι αν, όπως διαβάζω, κάποιες εποχές απαγορεύεται το τάδε πουλί, δεν επιτρέπεται ο... δείνα μετανάστης) και μάλιστα το κάνει και εύκολο: «Κυνηγετικά όπλα: Πόσο εύκολο είναι να αποκτήσετε τέτοιο όπλο» (άρθρο δηλ. με οδηγίες) και παρακάτω, για να μην υπάρχει αμφιβολία τι θα το κάνετε όταν το αποκτήσετε εύκολα, «κυνηγετικά όπλα: Η χρήση του λειόκαννου για αυτοπροστασία».
Είμαι ο μόνος που δεν μου αρέσει μια τέτοια διαφήμιση στο περιοδικό του ελεύθερου λογισμικού; Μπορεί να γίνει κάτι για αυτό;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3