Επίσημη διάθεση του MONOMAXOS Greek Linux ver. 5

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Επίσημη διάθεση του MONOMAXOS Greek Linux ver. 5

Δημοσίευσηαπό the_eye » 12 Μάιος 2010, 13:56

Φίλε μου είμαι πολύ chilout. Οπός ακριβός θα διαμαρτυρόμουν αν η google έκλεβε* open source κώδικα. Έτσι ακριβώς διαμαρτύρομαι που κάποιοι στο όνομα του Linux κλέβουν* λογισμικό άλλων. Δεν μπορούμε να είμαστε δίκαιοι μόνο σε ότι μας συμφέρει. Το ύφος μου έγινε έντονο, διότι αντί να ζητήσει μια συγνώμη και να αποσύρει τα πακέτα που δεν του ανήκουν άρχισε τις κατηγορίες τις προσβολές και ήταν τελείως εριστικός απέναντί μου.

*Edit: Εννοώ μη τήρηση copyright
Τελευταία επεξεργασία από the_eye και 12 Μάιος 2010, 14:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 12 Μάιος 2010, 14:05

the_eye έγραψε:Οπός ακριβός θα διαμαρτυρόμουν αν η google έκλεβε open source κώδικα. Έτσι ακριβώς διαμαρτύρομαι που κάποιοι στο όνομα του Linux κλέβουν λογισμικό άλλων.

Ηρέμησε λίγο φίλε μου. Δεν κλέβουν, ίσως διακινούν με λάθος τρόπο, αλλά δεν κλέβουν. Κλοπή είναι η ενσωμάτωση ξένου κώδικα.

flox έγραψε:Θα μου επιτρέψετε να κάνω μια πρόταση;
[...]
Θα πρότεινα να γίνει πρόταση στην ομάδα του Μονομάχου, αλλά και στα άλλα ελληνικά remaster (έχω πετύχει άλλα 2 να κυκλοφορούν) να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την εδώ κοινότητα και να κάνουμε μια μεγάλη ομάδα.

Κάθε remaster φτιάχνεται για να καλήψει κάποιες ιδιέταιρες ανάγκες. π.χ. το TuxStation είναι μια διανομή προσεγμένη για παιδιά - δεν έχει καμία σχέση με τον μονομάχο. Η διανομή του Cyberpython (αν δεν κάνω λάθος) είναι βασισμένη πάνω σε προγραμματιστικό περιβάλλον. Αν πάμε να ενώσουμε όλα αυτά μαζί με τον Monomaxos ή χωρίς, θα δημιουργήσουμε ένα έκτρωμα!

flox έγραψε:
Να φτιάξουμε ένα repository με εφαρμογές που δεν υπάρχουν στο ubuntu repositories (π.χ. frostwire, madedit κ.λπ.). Υπάρχουν πάρα πολλές.

Για να μην υπάρχουν στα Repos κάποιος λόγος υπάρχει (μη τακτική συντήρηση της εφαρμογής, αστάθεια, προβλήματα άδειας χρήσης).

flox έγραψε:
Και αν βρεθούν άτομα με γνώσεις προγραμματισμού, να ξεκινήσουμε ένα μικρό project.
Οι διανομές περισσεύουν. Το know-how και η συνεργασία είναι που μας λείπουν.

Συνήθως κάθε project που ξεκινά απο την κοινότητα με επικεφαλή την κοινότητα, καταρρέει. Γι' αυτό το λόγο οι developers ασχολούνται με τα δικά τους και μέσω του τρόπου λειτουργίας της άδειας συνεισφέρουν και οι υπόλοιποι.

Αν πρώτα δε μάθουμε τα βασικά - ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού, τί πάει να πει αυτό - Ποιές άδειες χρήση υπάρχουν και πως μπορούμε να τις εκμεταλλευτούμε ή να απαλλαγούμε απο αυτές... θα είμαστε ένας σκύλος που κυνηγάει την ουρά του.

Σέβομαι τον κόπο των παιδιών για το Monomaxos - δυστυχώς όμως δε μπορώ να στηρίξω μια διανομή που δεν είναι ελεύθερη.

Μια πρόταση προς την ομάδα. Αν θυμάστε υπήρχε ένα πακέτο ονομαζόμενο Automatix που εγκαθιστούσε αποθετήρια απο μη ελεύθερο ή ανοικτό λογισμικό - και όχι μονο - με ένα κλικ. Αν ήθελες flash, adobe reader κλπ έπρεπε να βάλεις αυτό. Ταχύτητα και άνεση. Μετά η ομάδα ανάπτυξης προτίμησε το Pioneer Linux και παράτησε την ανάπτυξη για το Ubuntu. Αν ασχοληθείτε με κάτι παρόμοιο, θα κερδίσετε πολλά περισσότερα και σίγουρα μεγαλύτερο σεβασμό για το έργο σας.
Τελευταία επεξεργασία από g00fy και 12 Μάιος 2010, 14:12, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό komfoukios » 12 Μάιος 2010, 14:08

κοιτα ναι οκ δεν αντιλεγω...απλα απο τ στιγμη που δεν τιθεται θεμα με δικα σου προσωπικα πνευματικα δικαιοωματα δεν υπαρχει λογος να ασχολεισαι...εξαλου αν και υπαρχει πηθανοτητα να εχεις δικιο ο μονομαχος ισως βοηθησει καπιους παντελως ασχετους με λινουξ-ουμπουντου-η γιουνιξ (δεν ξερω ακριβως τις ορολογιες)σαν και εμενα ας πουμε να δουν καπιο φως :angel:
komfoukios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 12 Μάιος 2010, 14:21

komfoukios έγραψε:κοιτα ναι οκ δεν αντιλεγω...απλα απο τ στιγμη που δεν τιθεται θεμα με δικα σου προσωπικα πνευματικα δικαιοωματα δεν υπαρχει λογος να ασχολεισαι...

ΤΖΙΖ!!!!! Δεν είναι δυνατό αυτό. Αν θέλεις ελεύθερο λογισμικό πρέπει και να το προσέχεις. Αυτή είναι και η διαφορά μας απο τα υπόλοιπα. Το Ubuntu ήταν είναι και (ελπίζω) θα πραμήνει ΕΛΕΥΘΕΡΟ λογισμικό.

komfoukios έγραψε:
εξαλου αν και υπαρχει πηθανοτητα να εχεις δικιο ο μονομαχος ισως βοηθησει καπιους παντελως ασχετους με λινουξ-ουμπουντου-η γιουνιξ (δεν ξερω ακριβως τις ορολογιες)σαν και εμενα ας πουμε να δουν καπιο φως :angel:

Το φως δεν είναι το flash ή το Acrobat Reader - το φως είναι το Ελεύθερο Λογισμικό και μετά το Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Αυτός μας ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα κλειστά λειτουργικά, αυτό ζηλεύουν όλοι - γι' αυτό εμείς έχουμε κοινότητα που επαγγελματίες που απαντάνε και ασχολούνται με όλους σε αντίθεση με την Microsoft που καθένας είναι για την εαυτό του.

Ρώτα σε forum Microsoft-ικό πως να στήσεις τον Exchange Server και αν δεν πάρεις αοριστολογίες που στο τέλος θα καταλήξουν σε MCSE-70824 (κωδικός course Microsoft Certified Systems Engineer) έλα να μου πεις.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η κοινότητα, η συνεισφορά, η επιμονή στις βασικές αξίες κάνουν τη διαφορά.
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 12 Μάιος 2010, 14:25

Μα δεν κάνω κάτι παράλογο, να σεβαστεί τα copyright του ζητάω !
Όσο για το αν βοηθάνε το λίνουξ, την σελίδα τους http://www.monomaxos.com σε Microsoft Word την έχουνε κάνει. Πάτα ctrl + u στον firefox και θα δεις.
Κώδικας: Επιλογή όλων
<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml"
xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office"
xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word"
xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml"
xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">

<head>
<meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1252">
<meta name=ProgId content=Word.Document>
<meta name=Generator content="Microsoft Word 12">
<meta name=Originator content="Microsoft Word 12">
<link rel=File-List href="index.files/filelist.xml">
<link rel=Preview href="index.files/preview.wmf">
<link rel=Edit-Time-Data href="index.files/editdata.mso">

Τους ζητάω να μου πούνε 1 εφαρμογή που γράψανε και συντηρούν σε linux και αποφεύγει έντεχνα να μου απαντήσει.

Δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιοι βοηθάνε το linux, αντίθετα μπορεί να κατηγορηθεί το linux ότι δεν σέβεται τα copyright.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό komfoukios » 12 Μάιος 2010, 14:34

g00fy ναι οκ συμφωνω αλλα μαλλον δεν καταλαβες απο τα συμφραζομενα μου τι ηθελα να πω...πχ ας πουμε οτι η συγκεκριμενη διανομη μπορει να εχει καπιους drivers που αλλες να μην εχουν...οσο για το acrobat kai to flash...οταν εγω φιλαρακι ρωταω καπιον γνωστη του θεματος πως βαζεις flash στο ubuntu ???(αναφερω το φλας επιδη ετσι ετυχε τωρα, και γενικως και αλλα πραγματακια πιο δυσκολοχωνευτα για εναν νεο σε ολλα αφτα)Και μου λει σαχτο στο γκοογκλ.... λογικο δεν ειναι να επηλεξω κατι alternative που τα εχει ολλα μεσα?
komfoukios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chronis_25 » 12 Μάιος 2010, 14:43

komfoukios έγραψε:g00fy ναι οκ συμφωνω αλλα μαλλον δεν καταλαβες απο τα συμφραζομενα μου τι ηθελα να πω...πχ ας πουμε οτι η συγκεκριμενη διανομη μπορει να εχει καπιους drivers που αλλες να μην εχουν...οσο για το acrobat kai to flash...οταν εγω φιλαρακι ρωταω καπιον γνωστη του θεματος πως βαζεις flash στο ubuntu ???(αναφερω το φλας επιδη ετσι ετυχε τωρα, και γενικως και αλλα πραγματακια πιο δυσκολοχωνευτα για εναν νεο σε ολλα αφτα)Και μου λει σαχτο στο γκοογκλ.... λογικο δεν ειναι να επηλεξω κατι alternative που τα εχει ολλα μεσα?

Αν είχες ποτέ σου Windows, σου είπε κανένας πώς να εγκαταστήσεις Flash;
Με την Ubuntu αντίθετα κάνεις ένα σύντομο search, κοιτάς τα tutorials χωρίς να είναι απαραίτητο να γραφτείς και παράλληλά βλέπεις και άλλες εφαρμογές που μπορούν να φανούν χρήσιμες.

Σαν νέος χρήστης θα ήταν ενδιαφέρον να μάθω σε τι υπερέχει αυτή η "διανομή" έναντι της Ubuntu και με ποια φιλοσοφία έχει γίνει, γιατί προφανώς το να βάζεις 5 free apps και ένα θεματάκι δεν είναι Linux.

Αντί να κάνετε καινούργιες διανομές, δεν θα ήταν προτιμότερο να κάνετε σκέτο ένα θέμα δικό σας και tweaking ή κάποιες άλλες πρόσθετες εφαρμογές;

Off topic:
Πρόσεξε λίγο την ορθογραφία σου.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό (Python, C) ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-24-generic 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU P8600 2.40GHz ‖ RAM 2013 MiB ‖ Hewlett-Packard 3624 - HP Pavilion dv7 Notebook PC
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730/M96 [Mobility Radeon HD 4650/5165] [1002:9480] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection [8086:4237] ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
chronis_25
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό komfoukios » 12 Μάιος 2010, 15:00

κοιταξε να δεις φιλαρακι δεν ξερω τι συμφέροντα εχεις και εντύπωση θες να δωσεις στον εξω κοσμο αλλα ..μαλλον η δεν εισαι ευφυής να καταλάβεις η άπλα δεν καταλαβενεις πιάστηκα απο το συγκεκριμένο θεμα για να αναφερθω λιγο πιο γενηκα δηλαδη θες να μου πεις οτι αμα ξερεις κατι δεν θα διξεις σε καπιον που δεν ξερει?
οκ θα τα βαζω σε σπελ τσεκ αλλη φορα οπως ειμαι σίγουρος κάνεις και εσυ :!:
komfoukios
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chronis_25 » 12 Μάιος 2010, 15:05

komfoukios έγραψε:κοιταξε να δεις φιλαρακι δεν ξερω τι συμφέροντα εχεις και εντύπωση θες να δωσεις στον εξω κοσμο αλλα ..μαλλον η δεν εισαι ευφυής να καταλάβεις η άπλα δεν καταλαβενεις πιάστηκα απο το συγκεκριμένο θεμα για να αναφερθω λιγο πιο γενηκα δηλαδη θες να μου πεις οτι αμα ξερεις κατι δεν θα διξεις σε καπιον που δεν ξερει?
οκ θα τα βαζω σε σπελ τσεκ αλλη φορα οπως ειμαι σίγουρος κάνεις και εσυ :!:

1. Νομίζω ότι όλοι όσοι είμαστε εδώ έχουν συμφέρον την προώθηση του ελεύθερου και του ανοιχτού λογισμικού.
Υπό αυτές τις συνθήκες ναι, είμαι κι εγώ στο σύστημα!

2. Off topic:
Πρόσεξε το ύφος με το οποίο σου απαντάω και πριν και τώρα. Νομίζω ότι δεν είμαι επιθετικός, εριστικός ή οτιδήποτε άλλο.
Εγώ είπα το αντίθετο; Στα tutorials δεν σου λέει κάποιος τι να κάνεις;

Off topic:
3. Χαίρομαι! :)
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό (Python, C) ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 14.04 trusty 3.13.0-24-generic 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU P8600 2.40GHz ‖ RAM 2013 MiB ‖ Hewlett-Packard 3624 - HP Pavilion dv7 Notebook PC
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RV730/M96 [Mobility Radeon HD 4650/5165] [1002:9480] {radeon}
5 wlan0: Intel PRO/Wireless 5100 AGN [Shiloh] Network Connection [8086:4237] ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
chronis_25
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό rexes13 » 12 Μάιος 2010, 15:19

Μου φαίνεται ότι η κατάσταση έχει παραξεφύγει!
Εικόνα
Εικόνα
Το OpenSource είναι μαγκιά ;-) !!!
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μέτριο┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛2 x Pentium(R) Dual Core E5200 @ 2.50GHz │ 4117MB │ NVIDIA GeForce 8500GT │ 2 x WD 500GB │ IC N10/ICH 7 Family HD Audio │ Samsung LCD HD
22"
rexes13
babeTUX
babeTUX

IRC: rexes13
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις