έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

Δημοσίευσηαπό monkgr » 07 Σεπ 2010, 20:14

Φίλτατε Κώστα, ὅπως θὰ διαπίστωσες ἀπὸ τὴ μέχρι τώρα συζήτηση, τὸ θέμα τοῦ δωρεὰν ἢ ἐπὶ πληρωμῇ λογισμικοῦ εἶναι μᾶλλον τὸ λιγότερο. Τόσο ὁ MakisM1 ὅσο καὶ ἐγώ (καὶ πιθανότατα οἱ περισσότεροι ἐδῶ) δὲν ἔχουμε πρόβλημα νὰ πληρώσουμε γιὰ κάτι ποὺ τὸ χρειαζόμαστε πραγματικά. Ἂν καί, γιὰ νὰ λέμε τὴν ἀλήθεια, ἔχω χρησιμοποιήσει στὸ... ἁμαρτωλὸ παρελθόν μου (ἐποχὴ Windows) σπασμένα προγράμματα, κάτι ποὺ ἔχω ἀφήσει ἐδῶ καὶ ἀρκετὰ χρόνια πίσω μου :shh: . Τὸ πρόβλημα γιὰ μένα εἶναι πόσο κοντὰ ἢ μακριὰ ἀπὸ τὸ κοινοτικὸ πνεῦμα εἶναι οἱ τελευταῖες κινήσεις τῆς Canonical - πόσο διευκολύνουν τὸν νέο χρήστη, τὸν συνηθισμένο στὴ φιλοσοφία τοῦ «κατεβάζω ὅ,τι νἄναι, ψάχνω γιὰ σπαστήρια, τσαλαβουτάω, σκέφτομαι μόνο τὴν πάρτη μου, βαριέμαι νὰ διαβάσω ὁδηγίες καὶ ὅλα αὐτὰ τὰ γνωστά», νὰ ἀλλάξει σιγὰ-σιγὰ συνήθειες καὶ νὰ γίνει πιὸ συνειδητὸς χρήστης καὶ - ἴσως - πιὸ ἐνεργὸς πολίτης.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό preskos7 » 07 Σεπ 2010, 20:42

Να πληρωσω για κατι που χρειαζομαι πραγματικα....!!!! Η αληθεια ειναι οτι ποτε δεν πληρωσα για κατι ακομα και εαν το χρειαζομουν πραγματικα και πιστευω στο συνολο οι περισσοτεροι χρηστες -υπαρχουν και εξαιρεσεις- ποτε δεν πληρωσαν , ας μην γελιομαστε :). H canonical ειναι μια εταιρεια η οποια εχει αναλαβει το project και την προωθηση ας πουμε...του ubuntu. Οι κινησεις της θα καθορισουν και την πορεια του ubuntu για το αν θα παραμεινει πρωτο στις επιλογες των χρηστων η θα πιασει πατο και μετα θα τρεχει να μαζεψει τα ασυμμαζευτα. Ισως ειναι σκληρο αυτο που λεω αλλα αυτη ειναι και η αληθεια , εαν με βαλει στο τρυπακι καθε φορα που θελω κατι να ερχομαι αντιμετωπος με "euro" , σιγουρα θα στραφω αλλου αφου θα υπαρχουν επιλογες ;). Η κοινοτητα σε μεγαλο βαθμο αλλα και οι φιλοι ο γνωστος του γνωστου εχουν βοηθησει ωστε το ubuntu να ειναι πρωτο σε προτιμηση - υποστηριξη και πολλες φορες να δημιουργειται και "πολεμος" μεταξυ διανομων ( αλλα ας μην ανοιξουμε αλλο θεμα ) .

Πηρα μια αποφαση να μεταβω στο Linux και με επιμονη και υπομονη παραμενω και θα παραμεινω βλεποντας ολα τα θετικα που μου προσφερει το λειτουργικο αυτο , αν ομως τα τυπακια στην canonical ξυπνησουν μια μερα με διαφορετικο στυλ σιγουρα θα αλλαξω και το δικο μου απεναντι τους και μιας και εισαι και απο ροδο εδω κολλαει να πουμε την φραση " Ιδου η ροδος ιδου και το πηδημα " ;) , ελπιζω να μην με παρεξηγησεις ;)

Φιλικα
Κωστας
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ : Desktop :AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor × 4 | 4GB DDR3 | ATI RADEON HD 5570 1GB ( UBUNTU 12.04 - WINDOWS 8 )
LAPTOP : INTEL CORE i3 M330 | 4GB DDR3 | NVIDIA GFORCE 310M 512 MB ( WINDOWS 8 )
Άβαταρ μέλους
preskos7
punkTUX
punkTUX

IRC: preskos7
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 07 Σεπ 2010, 21:21

Τελικα αρχιζω να αμφιβαλλω για το αν μιλαμε την ιδια γλωσσα, διαβαζουμε τα ιδια πραγματα και τα καταλαβαινουμε και ποσο καταλαβαινουμε την εννοια GPL κλπ.

Ο,τι υπαρχει σημερα στα αποθετηρια, ελευθερο και ανοιχτο θα εξακολουθησει να υπαρχει και θα επαυξανεται και βελτιωνεται.

Κλειστα προγραμματα που διατιθενται δωρεαν, εξαρταται απο τη θεληση του κατοχου τους, αν θα εξακολουθησουν να ειναι δωρεαν και μεχρι ποτε (πχ Googleearth... o,τι ωρα θελει η Google το αποσυρει και σου ζηταει $$).

Κλειστα προγραμματα που θα διατιθενται επι πληρωμη, θα διατιθενται επι πληρωμη. Αν τρεχεις στα warezαδικα να βρεις σπαστηρια και κολλησεις, ο,τι κολλησεις, κακο της κεφαλης του δισκου σου...

ΔΕΝ μπορει η Canonical να σου πουλησει το GIMP φερ'ειπειν, ειναι δωρεαν και καλυπτεται απο την GPL. Μπορει ομως να βαλει στο επι πληρωμη αποθετηριο το Photoshop, αν αποφασισει να το πουλαει η Adobe. Δεν σου βαζει κανεις το πιστολι στο κεφαλι να το παρεις. Αν το κλεψεις, εσυ εισαι ο κλεφτης και εξαρταται αν θα πιαστεις. Αν το σπασεις, εσυ αντιμετωπιζεις το προβλημα.

Τα προγραμματα που χρησιμοποιει η οικογενεια μου στο LAN μας ειναι ολα αγορασμενα και μαλιστα το Office με 3 θεσεις. Ετσι γνωριστηκα με το Open Office, οταν μας εφερε ο πελαργος το 4ο Η/Υ (το netbook) και κατεβασα το Open Office για τον μικρο, να κανει τη δουλεια του στο σχολειο.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 07 Σεπ 2010, 21:34

Off topic:
    sokoban4ever έγραψε:..

To πέρασμα σε μια τέτοια διανομή είναι πιστεύω ότι ποιο εύκολο για έναν χρήστη ubuntu μετά
    φυσικά το Linux mint που είναι ίσως η ευκολότερη διανομή του κόσμου ...

τι έχεις να πεις για αυτό, το mint πέρασε σε debian testing :problem:
    http://www.h-online.com/open/news/item/Linux-Mint-Debian-released-1074504.html
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 07 Σεπ 2010, 21:36

Το θέμα είναι ότι για έναν προγραμματιστή υπάρχουν άπειρες επιλογές προγραμμάτων, εκ των οποίων πολλά από αυτά είναι ΕΛ/ΛΑΚ και ίσως καλύτερα από τα αντίστοιχα εμπορικά. Δεκτό, κατανοητό, μπράβο και εις ανώτερα!

Όταν όμως χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα τρομερά εξειδικευμένο που να διαβάζει πολύ συγκεκριμένο τύπο δεδομένων, να τα αναλύει με συγκεκριμένο τρόπο και να επιστρέφει τα αποτελέσματα επίσης με συγκεκριμένο τρόπο, τότε δεν έχεις και πολλές επιλογές. Στην έρευνα δεν μπορείς να περιμένεις. Γνωρίζεις ότι ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου μπορεί κάποιος να κάνει την ίδια περίπου έρευνα με εσένα και να σε προλάβει στη δημοσίευση. Οπότε χαμένα λεφτά, χαμένος χρόνος, χαμένα όλα! Και να υπενθυμίσω πως στο εξωτερικό, οι κρατικές παροχές προς την έρευνα είναι ούτως ή άλλως μεγαλύτερες, οπότε και η έρευνα γίνεται αποτελεσματικότερα και πιο γρήγορα. Δε γίνεται λοιπόν να θυσιάσεις το χρόνο τον δικό σου και των συναδέλφων σου, για να στηρίξεις το ΕΛ/ΛΑΚ που ίσως υστερεί σημαντικά από κάτι proprietary. Εάν υστερεί! Αλλιώς, κανένα πρόβλημα.

Το ίδιο και στη δουλειά. Last time I checked, εκτός δημοσίου συνήθως πληρώνεσαι ανάλογα με την παραγωγικότητά σου. Εάν η παραγωγικότητα πέφτει 10 φορές, γιατί χρησιμοποιείς ένα χαμηλής απόδοσης ΕΛ/ΛΑΚ, αργά ή γρήγορα το αφεντικό θα βρει κάποιον που θα κάνει τη δουλειά σου καλύτερα. Και πάλι επαναλαμβάνω πως δεν έχω κάτι με το ΕΛ/ΛΑΚ αλλά σε θέμα εργασίας, θέλω να χειρίζομαι κάτι όσο το δυνατόν καλύτερο. Δε θα έλεγα όχι σε ΕΛ/ΛΑΚ με το οποίο κάνω τη δουλειά μου εξίσου καλά με το proprietary.

Στην τελική -για εμένα τουλάχιστον- ο υπολογιστής είναι το εργαλείο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μου σε διαχείριση και επεξεργασία δεδομένων και θέλω να κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο. Χίλιες φορές καλύτερα αν είναι ΕΛ/ΛΑΚ, αλλά αν δεν είναι, θα βάλω το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσω, γιατί αυτό χρειάζομαι και αυτό με καλύπτει.

Η επιλογή είναι δική μου.
Τελευταία επεξεργασία από evolgen και 07 Σεπ 2010, 21:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό preskos7 » 07 Σεπ 2010, 21:36

MakisM1 έγραψε:Τελικα αρχιζω να αμφιβαλλω για το αν μιλαμε την ιδια γλωσσα, διαβαζουμε τα ιδια πραγματα και τα καταλαβαινουμε και ποσο καταλαβαινουμε την εννοια GPL κλπ.

Ο,τι υπαρχει σημερα στα αποθετηρια, ελευθερο και ανοιχτο θα εξακολουθησει να υπαρχει και θα επαυξανεται και βελτιωνεται.

Κλειστα προγραμματα που διατιθενται δωρεαν, εξαρταται απο τη θεληση του κατοχου τους, αν θα εξακολουθησουν να ειναι δωρεαν και μεχρι ποτε (πχ Googleearth... o,τι ωρα θελει η Google το αποσυρει και σου ζηταει $$).

Κλειστα προγραμματα που θα διατιθενται επι πληρωμη, θα διατιθενται επι πληρωμη. Αν τρεχεις στα warezαδικα να βρεις σπαστηρια και κολλησεις, ο,τι κολλησεις, κακο της κεφαλης του δισκου σου...

ΔΕΝ μπορει η Canonical να σου πουλησει το GIMP φερ'ειπειν, ειναι δωρεαν και καλυπτεται απο την GPL. Μπορει ομως να βαλει στο επι πληρωμη αποθετηριο το Photoshop, αν αποφασισει να το πουλαει η Adobe. Δεν σου βαζει κανεις το πιστολι στο κεφαλι να το παρεις. Αν το κλεψεις, εσυ εισαι ο κλεφτης και εξαρταται αν θα πιαστεις. Αν το σπασεις, εσυ αντιμετωπιζεις το προβλημα.

Τα προγραμματα που χρησιμοποιει η οικογενεια μου στο LAN μας ειναι ολα αγορασμενα και μαλιστα το Office με 3 θεσεις. Ετσι γνωριστηκα με το Open Office, οταν μας εφερε ο πελαργος το 4ο Η/Υ (το netbook) και κατεβασα το Open Office για τον μικρο, να κανει τη δουλεια του στο σχολειο.

Φιλικα

ΜακηςΜ

Ησουν σαφης :) :clap:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ : Desktop :AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor × 4 | 4GB DDR3 | ATI RADEON HD 5570 1GB ( UBUNTU 12.04 - WINDOWS 8 )
LAPTOP : INTEL CORE i3 M330 | 4GB DDR3 | NVIDIA GFORCE 310M 512 MB ( WINDOWS 8 )
Άβαταρ μέλους
preskos7
punkTUX
punkTUX

IRC: preskos7
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 07 Σεπ 2010, 21:53

Όπως είπα, είμαι κομμάτι διχασμένος. Αφενός δεν μου πέφτει λόγος στις αποφάσεις της Canonical, διότι δεν είμαι μέτοχος. Και κατανοώ απόλυτα την όποια ανάγκη της να επεκταθεί προς αυτή την κατεύθυνση εμπορικής εκμετάλλευσης. Αφετέρου, όταν λέμε ΕΛ/ΛΑΚ εννοούμε ΕΛ/ΛΑΚ, άντε να δεχθώ ότι κάποια μικρά κομμάτια, π.χ. οδηγοί συσκευών, να είναι κλειστά και ιδιοταγές. Και κάπου φοβάμαι ότι άνοιξε κερκόπορτα, γκρεμίστηκαν τα τείχη και μπαίνει θριαμβευτής ο δούρειος ίππος στην πόλη. Πάντως, αν όλο τα νταβαντούρι γίνεται για τον media player ή για κάποια codecs που λόγω πατέντων δεν διατίθενται ως ΕΛ/ΛΑΚ, μικρό το κακό. Τέλος, περί πειρατείας: υπήρξα πειρατής -και πως να μην ήμουν, όταν ο προμηθευτής μου επέμενε ότι θα μου δώσει τα παράθυρα σπασμένα κι ουδέν πρόβλημα (τουλάχιστον μέχρι το πρώτο service pack, αλλά αυτό δεν μου το είχε πει) κι έχω αποκηρύξει την πειρατεία πριν από πολλά χρόνια. Έχω διαθέσει ένα καρό λεφτά σε λογισμικό, κι όχι μόνο παιχνίδια, για windows στο παρελθόν. Τώρα πλέον το πολύ να αγοράσω κάνα παιχνίδι άμα δω κάτι που μου αρέσει. ;)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Σεπ 2010, 02:18

stavrosLinux έγραψε:Off topic:

ουαααααααάου :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ΤΕΛΕΙΑ :D :D :D :D
αυτά είναι φοβερά νέα!!!!!! :wave: :wave: :wave:
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
linux mint debian based
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalopc » 08 Σεπ 2010, 09:58

MakisM1 έγραψε:Τελικα αρχιζω να αμφιβαλλω για το αν μιλαμε την ιδια γλωσσα, διαβαζουμε τα ιδια πραγματα και τα καταλαβαινουμε και ποσο καταλαβαινουμε την εννοια GPL κλπ.

ωραίος καλά τα λές +1 απο εμένα !!!

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλά ┃ Προγραμματισμός: Καλά┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
kalopc
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 08 Σεπ 2010, 10:21

Πραγματικὰ κι ἐγὼ δὲν ξέρω ἂν εἴμαστε στὴν ἴδια συχνότητα :!: Μπορῶ νὰ μιλήσω, φυσικά, μόνο γιὰ λογαριασμό μου - αὐτὸ ποὺ ἔχω νὰ πῶ εἶναι ὅτι δὲν μὲ ἐνδιαφέρει νὰ αὐξηθεῖ τὸ ποσοστὸ τῶν χρηστῶν Linux, ἂν εἶναι νὰ φέρουν σὲ αὐτὸ τὴ νοοτροπία τῶν χρηστῶν Windows, εἴτε τῶν νόμιμων εἴτε (πολὺ περισσότερο) τῶν «πειρατῶν».
Καὶ τό κακὸ εἶναι ὅτι, ἂν ὑπάρχει μόνο τὸ Software Center γιὰ ἐγκατάσταση προγραμμάτων, ὁ ἐντελῶς νέος στὸ Linux πιτσιρικᾶς ποὺ ἔχει μάθει ἀπὸ τὸν κόσμο τοῦ Μπιλάκου ὅτι «ὅ,τι δὲν μποροῦμε νὰ ἀγοράσουμε, ψάχνουμε καὶ τὸ βρίσκουμε σπασμένο», θὰ κάνει αὐτὸ ποὺ ἔμαθε: θὰ ψάξει στὰ warez γιὰ σπαστήρια. Ἤδη παρατηρήθηκαν τὰ πρῶτα κρούσματα, ἐδῶ καὶ κάποιον καιρό, νὰ πλασσάρουν κάποιοι τὸ OpenOffice «σπασμένο»(!), ψαρεύοντας σὲ θολὰ νερά. Προφανῶς μιλᾶνε γιὰ τὸ OOo σὲ πλατφόρμα Win καὶ προφανῶς τὸ κάνουν γιὰ νὰ διαδώσουν κάποιο trojan, ἀλλὰ αὐτὸ δείχνει ὅτι εἶναι εὔκολο νὰ παίξεις μὲ τὴν ἄγνοια τοῦ κόσμου. Ἡ κοινότητα τοῦ Linux ἔχει ὑποχρέωση νὰ σπάσει αὐτὸν τὸν φαῦλο κύκλο τῆς ἄγνοιας καὶ ἡ κίνηση τῆς Canonical κινεῖται πρὸς τὴν ἐντελῶς ἀντίθετη κατεύθυνση. Πάει μὲ τὰ νερὰ τοῦ ἀδαοῦς χρήστη καί, ἀντὶ νὰ τὸν διαπαιδαγωγεῖ, ἐκμεταλλεύεται τὴν φυσικὴ τάση του γιὰ εὔκολες λύσεις.
Αὐτὴ εἶναι ἡ οὐσία τῆς διαφωνίας μου, φίλε MakisM1. Βασίζεται σὲ τρόπο σκέψης ποὺ χρειάστηκαν χρόνια καὶ χρόνια γιὰ νὰ ἀποκτήσω, γιατὶ δὲν εἶχα τὴ δυνατότητα νὰ γνωρίσω τὴν ἐναλλακτικὴ πρόταση ποὺ φέρνει τὸ ΕΛΛΑΚ. Τὸ θέμα δὲν εἶναι πῶς θὰ συμπεριφερθοῦμε ἐσὺ κι ἐγώ, ἡ γενιὰ ποὺ «ὡρίμασε», ἀλλὰ πῶς θὰ διδάξουμε τὶς ἐπερχόμενες γενιὲς νὰ συμπεριφέρεται. Καὶ σίγουρα δὲν εἶναι λύση τὸ «ἂν κλέψουν, πρόβλημά τους», ἀφοῦ δὲν προσπαθεῖ κανεὶς νὰ τοὺς δείξει πῶς γίνεται στὸν κόσμο τοῦ ΕΛΛΑΚ.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις