Εγώ είχα αγοράσει περυσι το μάϊο ένα laptop HP 530 με (motherboard,wifi,sound,ethernet ... klp) όλα intel .
Βέβαια έψαχνα το πιό φτηνό πρώτα απο όλα.
Τότε ήταν το πίο φτηνό στην ελλάδα (σήμφωνα με το skrutz.gr)
Μιλάμε μόνο 485 ευρώ ενώ άλλα (χωρίς intel υποσυστήματα) κόστιζαν από 600 και πάνω!!!
Έχει mobile intel Centrino 2.16 Ghz και απλά τα σπάει .(προς στο παρών με υπερκαλύπτει)
Ένας φίλος μου το καλοκαίρι το 2007 (1 μόλις χρόνο πριν πήρα εγώ το hp 530)είχε αγοράσει ένα toshiba shatellite με παρόμοιες δυνατότες (όχι καλύτερες!!!)
και επεξεργαστή Celeron στα 1.7 Ghz στα 1100 ευρώ!!! (και σε τιμή ευκαιρίας και καλά..)
Είχε βάλει ubuntu για δοκιμή αλλά απο ότι θυμάμαι τα παράτησε ....
κάποια συσκευή δεν του έπαιζε απο το live-cd και ξενέρωσε...(δεν ήταν intel )
Εμένα έπαιζε με το live-cd ένα σωρο distros και παίζαν όλες οι συσκευές !!!
Για αυτό λοιπόν intel και πάλι intel!!!
Καλό είναι για αυτό να αρχίσουν να αναγράφουν στις προδιαγραφές αν κάνει για linux οι κατασκευαστές συσκευών
διότι η intel θα τους φάει λάχανο στο linux .
Το να κάνεις απλά ένα driver opensource δεν είναι αρκετό σημασία έχει να παίζει out of the box για να γίνει διάσημο.
Βέβαια δεν βάζω και το χέρι μου στο ευαγέλιο για το τελευταίο (είδαμε τον linus torvalds τι λέει για την Nvidia ...

)
Είναι σημείο των καιρών , ο δημιουργός του linux kernel να λέει ότι δεν τον νοιάζει άμα είναι opensource
που αυτό σημαίνει το ελάχιστο (πέρα ότι θα δουλευει σε στοχευμένα distros) ότι άμα πειράξεις τον kernel παίζει
να μην έχεις accelerated video grapghics.... και αν δεν είναι opensource άντε να βγάλει κανεις άκρη ποτέ....
θα πρέπει να παρακαλάμε να μας βγάλουν οι εταιρείες ένα ανανεωμένο driver για εμάς τους .... τζαμπατζήδες...
Έτσι λοιπόν δεν φτάνει να γράφει το μηχάνημα ότι κάνει για linux
πρέπει να κάνει και για τους επόμενους kernels καθώς και τους "πειραγμένους' ...
άρα άμα δεν είναι opensource οι drivers θα έπρεπε να λένε
Κάνει για linux αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα
εξαρτάται απο την εταιρεία ... αμα την συμφέρει καλώς αλλιώς αγοράστε μια καινούργια συσκευή.....
Φαντάζεστε να πάτε να αγοράσετε ένα μηχάνημα και να δείτε κάτι τέτοιο