Αρνητική διαφήμιση από το Pc-magazine

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Αρνητική διαφήμιση από το Pc-magazine

Δημοσίευσηαπό Atlantios » 20 Νοέμ 2009, 15:03

όταν μιλούσα για update δεν εννοούσα των εφαρμογών αλλά των antivirus.

προσωπικά εμένα το sudo και ο κωδικός δεν με κουράζουν, ίσα ίσα την βρίσκω :-)

ασφαλώς και υπάρχουν πίσω απ το linux μεγάλες εταιρείες που το υποστηρίζουν, όμως μην ξεχνάμε το ίδιο το λειτουργικό διατίθεται δωρεάν.

Βέβαια συζήτηση κάνουμε, εννοείται ότι όλες οι γνώμες είναι σεβαστές.

Τουλάχιστον ένας μαχητής υπάρχει :-) , εγώ με τα παράθυρα βρίσκομαι σε πόλεμο, ρίξτε μια ματιά στο avatar μου.
[spoiler]⇛ DESKTOP:
1 Panasonic TX - L32E5E 1920 x 1080
2 Ubuntu 13.10 Ελλ. 64 bit
3 Intel Core i7 CPU 860 2.80GHz ‖ RAM 8 GB ‖ ASUS INC. P7P55D PREMIUM
4 nVidia GF110 [GeForce GTX 560 Ti
5 eth3: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) ⋮ eth2: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
Atlantios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Νοέμ 2009, 16:28

tolis_01 έγραψε:Ελπίζω να μην πιστεύετε πως το linux γράφεται μόνο αφιλοκερδώς. Εντάξει, υπάρχουν οι προγραμματιστές που κάθονται και ασχολούνται, αλλά πίσω από τον linux kernel βρίσκονται κυρίως τα μεγαθήρια intel και ibm, ενώ πίσω από το gnome και το kde οι canonical, red hat και novell.

Και τι θες να πεις με αυτό ; ότι είναι κακό να είναι αυτή πίσω ?
Μήπως για αυτό κατά 95% συσκευών όπου έχει chipset τις Intel λειτουργούν out of box στο Λίνουξ ?
Άλλα κατά μεγάλο % εφαρμογές που έχει τελικός χρήστης γράφονται αφιλοκερδώς αυτό είναι το μόνο σίγουρο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 20 Νοέμ 2009, 16:56

linuxman έγραψε:
Μήπως για αυτό κατά 95% συσκευών όπου έχει chipset τις Intel λειτουργούν out of box στο Λίνουξ ?
Άλλα κατά μεγάλο % εφαρμογές που έχει τελικός χρήστης γράφονται αφιλοκερδώς αυτό είναι το μόνο σίγουρο .

Όχι, δεν θα έλεγα πως είναι κακό ότι είναι κάποιες εταιρίες από πίσω. Εξάλλου δεν είμαι κατά του εμπορικού (και του κλειστού) λογισμικού. Απλά είμαι υπέρ του ανταγωνισμού.
Ε, ναι, οι συσκευές με chipset intel γι'αυτό λειτουργούν out of the box, συν το ότι η intel βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση και δεν την ενοχλεί να δίνει open source drivers αποκαλύπτοντας ίσως μυστικά της αρχιτεκτονικής της.
Σίγουρα, απλά πολλά "βαρβάτα" projects τα κάνουν εταιρίες. πχ:

Εικόνα
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Νοέμ 2009, 17:25

tolis_01 έγραψε:
linuxman έγραψε:

Όχι, δεν θα έλεγα πως είναι κακό ότι είναι κάποιες εταιρίες από πίσω. Εξάλλου δεν είμαι κατά του εμπορικού (και του κλειστού) λογισμικού. Απλά είμαι υπέρ του ανταγωνισμού.
Ε, ναι, οι συσκευές με chipset intel γι'αυτό λειτουργούν out of the box, συν το ότι η intel βρίσκεται σε κυρίαρχη θέση και δεν την ενοχλεί να δίνει open source drivers αποκαλύπτοντας ίσως μυστικά της αρχιτεκτονικής της.
Σίγουρα, απλά πολλά "βαρβάτα" projects τα κάνουν εταιρίες. πχ:

Εικόνα

Ναι το ξέρω και αυτό , και επειδή γράφει Red Hat + Novell τι θα με ενοχλεί να το έχω , εξάλλου είναι και open άρα μπορώ να δω και το κώδικα και να αλλάξω εάν θέλω .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 29 Νοέμ 2009, 01:06

Σχετικά με το συγκεκριμένο περιοδικό, δε μπορείς να πεις ότι είναι αρνητική διαφήμιση ή δυσφημιση ή οτιδήποτε...Απλά είδε κάτι και το έγραψε. Εξάλλου πολλές φορές έχει γράψει καλά για την ubuntu, όπως ας πούμε ένα άρθρο του Αυγούστου φέτος που "συγκρίνει" Windows7, MacOSX και ubuntu! Εντάξει δεν είναι ακριβώς σύγκριση, γιατί δίνει περίπου τα ίδια σε βαθμολογία για κάθε λειτουργικό (με ενα + στο osx) αλλά δεν παύει να είναι μια διαφήμιση για το ubuntu. Δεν αναφέρεται ουτε σε suse ούτε σε mandriva ούτε σε fedora. Θεωρώ όμως ότι είναι γενικότερο το θέμα για το ubuntu, ακόμα και από κάποιες κοινότητες ή forum linux. Δεν έχω δει αν υπάρχει παρόμοιο θέμα στο forum, αλλά ας το θίξω εδώ.
Τι εννοώ? Το ubuntu λόγω των χαρακτηριστικών του έγινε πολύ γρήγορα γνωστό και δημοφιλές, με αποτέλεσμα πολλοί "παραδοσιακοί" linuxαδες να μην το έχουν σε υπόληψη. Ίσως να μην τους αρέσει όλη αυτή η δημοσιότητα, ίσως απλά να ακολουθούν ότι λέει ο Linus, Ίσως να θεωρούν ότι το linux έπρεπε να είναι για προχωρημένους χρήστες-hackerz-προγραμματιστές (το έχω διαβάσει κι αυτό) και όχι για απλούς χρήστες χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις (όπως πχ Εμένα!), ίσως τους εκνευρίζει η αυτοματοποίηση ή η απλοποίηση ή η γραφικοποίηση του ubuntu κι έτρεξαν να το χαρακτηρίσουν Vista των linux. Υπάρχει και forum ubuntu-haters. Δείτε μερικά εδώ:
http://www.opendesktop.org/content/show ... tent=95991 ή
http://www.opendesktop.org/groups/?id=197
http://www.winvistatips.com/attention-u ... 20076.html
http://blog.ibeentoubuntu.com/2008/08/f ... th-tm.html
http://www.kev009.com/wp/2009/02/i-hate-ubuntu/
http://distrowatch.com/weekly.php?issue ... 19#feature
Εκεί είναι το πρόβλημα! Ότι υπάρχουν κάποιοι μέσα από κοινότητες του linux που απλά μισούν την ubuntu! Και το βροντοφωνάζουν!!! Γιατί?
Εντάξει, επειδή στηρίζεται στο debian testing και όχι στο stable, πρέπει κάθε εξάμηνο να παρουσιάζει νεα διανομή, να είναι cutting-edge, ίσως υπάρχει έλλειψη testers, απευθύνεται και σε χρήστες χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις, γι'αυτό έχει πολλά bug σε κάθε νέα διανομή που παίρνει ένα διάστημα μέχρι να σταθεροποιηθεί (με χειρότερο ένα bug στην 8.04LTS!!! κατά την αναβάθμιση από 2.6.24-19 σε 2.6.24-20, όπου μετά την εγκατάσταση και επανεκκίνηση δεν ξεκινούσε το σύστημα, σε παλιούς επεξεργαστές που δεν υποστήριζαν sse2).
Όμως είναι linux! Και ΘΑ δέχεται τις επιθέσεις από την ms και τους φανατικούς της. Κρίμα δεν είναι όμως να δέχεται επιθέσεις και από τους κύκλους του linux?
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό AngelBreath » 08 Δεκ 2009, 10:46

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιδιδοσαστε σε κυνηγι μαγισσων. Μια αρνητικη κριτικη δεν ειναι ειναι κατ αναγκη κακοπροαιρετη. Εκτος αν η "ελευθερη" κοινοτητα του linux δεν αντεχει τις αντιθετες γνωμες.Δεν ειναι ολα ροδινα στον κοσμο του ubuntu οπως δεν ειναι και στην ζωη. Το ubuntu οπως και τα windows εχουν πολλα προβληματα. Το αν θα ζησει καποιος μ αυτα ειναι θεμα επιλογης. Επειδη καποιος επιλεγει windows δεν ειναι κατ αναγκη εχθρος του linux και το αντιθετο.
Οσον αφορα την 9.10 σε αλλο post μου εχω αναφερει τα προβλήματα που μου δημιουργησε. Απο χρηστης ubuntu τα τελευταια 2 χρονια επεστρεψα στα windows. Αυτο δεν σημαινει πως μισω ή υπονομευω το linux. Απλα δεν μπορω στην παρουσα φαση να ζησω με τα προβληματα που μου δημιουργησε το ubuntu. Σε καποια αλλη φαση της ζωης μου μπορει να ξαναγυρισω στο ubuntu. Σε τελικη αναλυση αυτο ειναι το linux. Η εναλακτικη λυση απεναντι στα windows. Δεν σημαινει πως πρεπει ολοι να ξηλωσουν τα windows και να βαλουν linux ουτε το αντιθετο. Προσφερει μια επιλογη που οποιος θελει την κανει οποιος θελει οχι.
Μην ξεχναμε οτι τα δυο λειτουργικα εχουν διαφορετικη αφετηρια, και διαφορετικο προορισμο. Το αν καπου στην πορεια συναντιουνται αυτο δεν σημαινει αυτοματα μετωπικη συγκρουση.
Τέλος το ubuntu ειναι ακομα για εμπειρους χρηστες. Ο απλος χρηστης θα αντιμετωπισει δεκαδες προβληματα και οι λυσεις του στυλ " ανοιξε τερματικο και γραψε cd /usr/boot/menu.lst κτλ" τον απομακρυνουν απο το linux.
AngelBreath
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 08 Δεκ 2009, 13:03

AngelBreath έγραψε:Το ubuntu οπως και τα windows εχουν πολλα προβληματα.

Τα παραθυρα, ναι εχουν και πολλα και αλυτα.
Το Ubuntu παντως οσες εγκαταστασεις εκανα, και πιστεψε με ειναι αρκετες, ολα δουλεβουν τελεια,
χωρις το παραμικρο προβλημα!
Το αν θα ζησει καποιος μ αυτα ειναι θεμα επιλογης. Επειδη καποιος επιλεγει windows δεν ειναι κατ αναγκη εχθρος του linux και το αντιθετο.
AngelBreath έγραψε: Οσον αφορα την 9.10 σε αλλο post μου εχω αναφερει τα προβλήματα που μου δημιουργησε. Απο χρηστης ubuntu τα τελευταια 2 χρονια επεστρεψα στα windows.

Ειναι επιλογη το καθενος το τι λειτουργικο εχει....... μακαρι καποια στιγμη να μπορεσεις να ασχοληθεις περισσοτερο με το linux και το Ubuntu και να φτιαξεις αυτα τα οποια προβληματα εχεις! :thumbup:
AngelBreath έγραψε:Σε τελικη αναλυση αυτο ειναι το linux. Η εναλακτικη λυση απεναντι στα windows. Δεν σημαινει πως πρεπει ολοι να ξηλωσουν τα windows και να βαλουν linux ουτε το αντιθετο. Προσφερει μια επιλογη που οποιος θελει την κανει οποιος θελει οχι.

Κανεις λαθος, δεν ειναι εναλακτικη επιλογη, αν το βλεπεις ετσι ειναι πολυ λαθος.
Το τι ειναι διαβασε εδω Τι είναι το Ubuntu;
AngelBreath έγραψε:Τέλος το ubuntu ειναι ακομα για εμπειρους χρηστες. Ο απλος χρηστης θα αντιμετωπισει δεκαδες προβληματα και οι λυσεις του στυλ " ανοιξε τερματικο και γραψε cd /usr/boot/menu.lst κτλ" τον απομακρυνουν απο το linux.

Μπαααα... εγω σε οσους φιλους μου επεισα να βαλουνε Ubuntu, δεν εχει κανενας, κανενα προβλημα, ισα-ισα μετα απο 2-3 ημερες χρησης μου λεγανε οτι το περιμενανε πολυ δυσκολο, να ειναι μονο με εντολες και τετοια,
και ειναι υπερευχαριστημενοι. :mrgreen:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 08 Δεκ 2009, 13:14

vagrale13: Το ότι στους φίλους σου έκατσε καλά το ubuntu δεν σημαίνει πως κάθεται σε όλους καλά. Είχαν όλοι οι φίλοι σου ati με epson εκτυπωτή του 2001 και κάμερα crypto του 2005; Μάλλον όχι. Γιατί αν είχαν δεν θα δούλευε τίποτα, ενώ στα win7 όλα :mrgreen:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 08 Δεκ 2009, 13:18

@vagrale13 πάντως χωρίς να λέω πως ανέφερες κάτι τέτοιο, απλά να επισημάνω ότι δεν είναι όλα τέλεια στο Ubuntu.
Κανένα δεν είναι τέλειο και φυσικά δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό, ούτε το Ubuntu, ούτε τα Windows ή οποιοδήποτε άλλο.
AngelBreath έγραψε:Σε τελικη αναλυση αυτο ειναι το linux. Η εναλακτικη λυση απεναντι στα windows. Δεν σημαινει πως πρεπει ολοι να ξηλωσουν τα windows και να βαλουν linux ουτε το αντιθετο. Προσφερει μια επιλογη που οποιος θελει την κανει οποιος θελει οχι.

Τα Windows και το Ubuntu Linux είναι εντελώς διαφορετικά, καμία σχέση το ένα με το άλλο. Δεν είναι η ονομασία που κάνει την διαφορά, ούτε ότι είναι και τα δύο λογισμικά, οι διαφορές που έχουν είναι άλλες και είναι αρκετές και σοβαρές για να δώσει κάποιος προσοχή/αναφορά.
AngelBreath έγραψε:Τέλος το ubuntu ειναι ακομα για εμπειρους χρηστες. Ο απλος χρηστης θα αντιμετωπισει δεκαδες προβληματα και οι λυσεις του στυλ " ανοιξε τερματικο και γραψε cd /usr/boot/menu.lst κτλ" τον απομακρυνουν απο το linux.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε είναι σε μικρό βαθμό, έχει γίνει τεράστια πρόοδος και γενικότερα η πρόοδος στον κόσμο του linux είναι ασταμάτητη. Σε μερικά πράγματα να δώσουν προσοχή οι απλοί χρήστες και θα είναι μια χαρά, εξάλου ακόμα και στον τρόπο αναζήτησης λύσεων για τα όποια προβλήματα έχουμε είναι διαφορετικός σε Linux και Windows. Για τους χρήστες που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με υπολογιστές είναι το ίδιο είτε ξεκινήσουν από Linux είτε από Windows και όπως ανέφερα προηγουμένος, η πρόοδος στον κόσμο του Linux είναι ασταμάτητη.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 08 Δεκ 2009, 14:52

Δε θέλω ν'ανάψω φυτίλι, απλά διαβάζοντας παραπάνω έχω να πώ κι εγώ κάτι:
@AngelBreath: Δοκίμασες να δεις αν επιλύθηκαν μετά τις αναβαθμίσεις? Στην 9.10 δούλευαν όλα?
@Vagrale13: Από το επίσημο site της διανομής: "Ubuntu is an open-source alternative to Windows and Office." Επίσης δοκίμασες να εγκαταστήσεις ubuntu σε HP mini 2133?Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψεις!Εγώ,ενώ "έπαιζα" με ένα δισκάκι knoppix από το 2003, δεν εγκατέστησα ποτέ καμμία διανομή linux γιατί δεν υποστήριζε το modem μου, παρα μόνο όταν έβαλα adsl. Επίσης, το έβαλα (xubuntu) στον υπολογιστή του πατέρα μου celeron766MHz-256RAM-AGP32MB. Σ ε ρ ν ό τ α ν ε ! Ούτε ποντίκι δε μπορούσες να κουνήσεις (σε αντίθεση με το slax - που αν και live πετάει - ακόμα και dvd παίζει!). Και σε φίλους μου το έδειξα, λίγοι μπορούν να το υιοθετήσουν, καθώς είναι τα παιχνίδια στη μέση (directx10-11)! Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν είναι windows, το ubuntu έχει άλλη προσαρμοστικότητα, άλλες απαιτήσεις και απευθύνεται σε άλλες ανάγκες.
@filippos.xf:Συμφωνώ! Αλλιώς δε θα είχα ubuntu τώρα!
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις