έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Σεπ 2010, 11:28

Φιλε monkgr,

Off topic:
πραγματικα χαιρομαι να συζητω μαζι σου! :clap: Εχεις ωραιο λογο και διαυγως διατυπωμενα επιχειρηματα! Μου αρεσει που γραφεις σε πολυτονικο ενω εγω γραφω ατονικα ;) Χωραει τους παντες ο μπαξες!

Στο θεμα μας. Νομιζω οτι την απαντηση την δινεις μονος σου!

Παιδεια!

Οπως εμεις μαθαμε (μας εμαθαν), ετσι πρεπει να μορφωσουμε τους επερχομενους χρηστες. Δεν νομιζω οτι ειναι λυση το να πουμε οτι εμεις λογοκρινουμε ποια προγραμματα πρεπει να μπορει να βαλει ο χρηστης και ποια οχι. Πρεπει να μορφωσουμε τον χρηστη γιατι ειναι προς το συμφερον το δικο του και της κοινοτητας να χρησιμοποιει κατα το δυνατον προγραμματα ΕΛ/ΑΚ.

Απο την αλλη μερια, διαφωνω με την αποψη καλυτερα να μεινουμε ΕΛ/ΑΚ και ας μεινουμε στο 2% των χρηστων στον κοσμο. Αν χτυπησουμε, φερ'ειπειν. το 10%, θα παψουμε να αντιμετωπιζομαστε σαν χομπιστες, αντε και ακαδημαϊκοι...

Ειμαι μηχανικος. Εχω χρησιμοποιησει (και επαληθευσει και βελτιωσει) προγραμματα της ταξεως των εκατονταδων χιλιαδων δολλαριων στην εταιρεια που δουλευα. Υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες προγραμματα εκει εξω που χρησιμοποιουν επαγγελματιες αναγκαστικα σε Windows, με ο,τι ασταθειες, security holes κλπ αυτο συνεπαγεται. Αυτο ΘΕΛΩ να αλλαξει.

Ειμαι πατερας. Θα μπορουσα (σαν admin του router που ειμαι) να κοψω την προσβαση στον εφηβο γιο μου σε παρα πολλα sites. Πορνογραφια ας πουμε. Αντ'αυτου, εκατσα και εκανα (και κανω) πολυ σοβαρη συζητηση για το τι ειναι πορνογραφια, πως εξευτελιζει την εννοια της γυναικας, του ερωτα, της ανθρωπινης σχεσης. Ελπιζω να πετυχα. Ξερει τουλαχιστον οτι δεν κατεβαζεις τον ερωτα απο ΧΨΖ.xxx.com.

Ελπιζω να προωθησα μια γευση των αποψεων μου.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 08 Σεπ 2010, 12:07

Γιατί ἔχω τὴν αἴσθηση ὅτι συμπλέουμε σχεδὸν σὲ ὅλα, διαφωνοῦμε δέ (ἂν διαφωνοῦμε τελικά) μόνο στὰ «διὰ ταῦτα»; Οὐδέποτε εἶπα νὰ στερήσουμε κάτι ἀπὸ τὸν ὁποιονδήποτε. Εἶμαι φανατικὸς πολέμιος κάθε μορφῆς λογοκρισίας καὶ κάθε μορφῆς ἀπαγόρευσης, ὑποστηρίζοντας αὐτὸ ποὺ λές μὲ μία λέξη: ΠΑΙΔΕΙΑ. Ὅπου μέσα σὲ αὐτὴ τὴν ἔννοια ἀκρογωνιαῖος λίθος εἶναι ὁ σεβασμὸς τοῦ ὁποιουδήποτε ἄλλου. Μία κοινότητα, ἂν ἀφεθεῖ μόνη της, μπορεῖ νὰ αὐτορυθμιστεῖ (πιστεύω), ὅπως γίνεται ἄλλωστε στὸν χῶρο τοῦ ἀνοιχτοῦ λογισμικοῦ, χωρὶς δερβέναγες.
Σαφῶς εἶναι δική μας ὑπόθεση νὰ μορφώσουμε τοὺς ἐπερχόμενους χρῆστες. Αὐτὸ ποὺ ζητάω ἀπὸ τὶς ἑταιρεῖες τοῦ χώρου δὲν εἶναι οὔτε ἡ λογοκρισία οὔτε νὰ ἐγκαταλείψουν τὸ κυνήγι τοῦ κέρδους - δὲν εἶμαι ΤΟΣΟ οὐτοπιστής. Ζητάω νὰ διευκολύνουν τὴ διαπαιδαγώγηση στὴ φιλοσοφία τοῦ ΕΛΛΑΚ, κάτι ποὺ θὰ ἀποβεῖ καὶ πρὸς τὸ δικό τους συμφέρον, ἀφοῦ αὐτὴ ἡ φιλοσοφία ἀπεχθάνεται τὴν πειρατεία. Ὁ συνειδητός φίλος τοῦ ἀνοιχτοῦ λογισμικοῦ θὰ βάλει συνειδητά τὸ χέρι στὴν τσέπη, ὅταν χρειαστεῖ, καὶ δὲν θὰ ψάχνει κουτοπόνηρες λύσεις σὲ ναρκοπέδια τύπου warez.
Γι' αὐτὸ καὶ λέω «ναὶ» στὶς πρωτοβουλίες τῆς Canonical, ἀλλὰ ὄχι στὸν τρόπο μὲ τὸν ὁποῖο τὶς προωθεῖ. Τόσα καὶ τόσα *buntu κυκλοφοροῦν μὲ τὴν ἀνοχή, τὴν ἔμμεση ὑποστήριξη, ἀκόμα καὶ μὲ τὴν ἐπίσημη σφραγίδα τῆς ἑταιρείας. Δὲν θὰ ἔβλαπτε νὰ κυκλοφορήσει καὶ ἄλλη μία (Professional φερ` εἰπεῖν) ποὺ νὰ ἀπευθύνεται σὲ ἐπαγγελματίες καὶ νὰ δίνει τὴ δυνατότητα ἀγορᾶς κλειστῶν ἐφαρμογῶν (π.χ. Photoshop, Cubase, κάτιCAD κ.λπ.). Δὲν κοστίζει τίποτα καὶ κρατάει συνεπέστερη στάση ἀπέναντι στὴν κοινότητα.
Off topic:
Εἶμαι βέβαιος ὅτι ὁ ἔφηβος γιός σου πρῶτον εἶναι περήφανος ποὺ σὲ ἔχει πατέρα καὶ δεύτερον θὰ γίνει συνειδητὸς πολίτης.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Σεπ 2010, 12:39

Ετσι!

Πραγματικα ειμαστε πολυ κοντα, το δικο μου "δια ταυτα" (το προτεινα σε προηγουμενο ποστ) ηταν να υπαρχει ξεχωριστη κατηγορια στο Software Center για λογισμικο επι πληρωμη.

Τωρα, αν φτιαξουν και διανομη Ubuntu Pro δεν με χαλαει να ειμαι και Pro... χεχε

Off topic:
Ειμαι περηφανος για το παλληκαρι μου! Εχει ηδη δωσει δειγματα συνειδησης και ωριμης σκεψης που πραγματικα μου ζεσταινουν την καρδια.
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Σεπ 2010, 16:01

Παιδιά

Παρακαλώ πολύ διατηρήστε την αναλογία κυριολεξίας και ειρωνείας σε
κόσμια επίπεδα!!!

;)
Ευχαριστώ
:)
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Σεπ 2010, 16:02

Εχεις κατι συγκεκριμενο στο μυαλο σου;
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 08 Σεπ 2010, 16:23

Off topic:
Μάλλον μου φάνηκε
αν είναι όντως έτσι
προσπεράστε το
και sorry
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 08 Σεπ 2010, 16:34

Off topic:
Δὲν ἔχω κανένα λόγο νὰ εἰρωνευτῶ κανέναν μέσα στὸ φόρουμ, οὔτε νομίζω ὅτι ἔχω κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο. Καλὴ καρδιὰ καὶ πάντα ἀνοιχτοί, ἀκόμα - καὶ κυρίως, θὰ ἔλεγα - καὶ στὴ διαφορά.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 08 Σεπ 2010, 16:43

Κυριως στη διαφορα. Ηδη εγραψα σε προηγουμενο ποστ οτι εκτιμω το διαλογο με τον monkgr. Δεν θα μου περναγε απο το μυαλο να τον ειρωνευτω.

Χιουμορ μπορει να κανω, αλλα οταν μιλαω σοβαρα νομιζω οτι ειναι ολοφανερο.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 12 Σεπ 2010, 14:06

αν γίνει κάτι τετιο format c..
καi πουλάω το pc να πάρω imac
η φιλοσοφία του linux και του (linus tr.) είναι "linux just free".
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 12 Σεπ 2010, 14:28

Δεν χρειαζεται να βγαλεις το linux...Απλα αλλαξε διανομη και πηγαινε σε καποια που ακομα κραταει την διλοσοφια που θες!!!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις