Off topic:
πραγματικα χαιρομαι να συζητω μαζι σου!
Στο θεμα μας. Νομιζω οτι την απαντηση την δινεις μονος σου!
Παιδεια!
Οπως εμεις μαθαμε (μας εμαθαν), ετσι πρεπει να μορφωσουμε τους επερχομενους χρηστες. Δεν νομιζω οτι ειναι λυση το να πουμε οτι εμεις λογοκρινουμε ποια προγραμματα πρεπει να μπορει να βαλει ο χρηστης και ποια οχι. Πρεπει να μορφωσουμε τον χρηστη γιατι ειναι προς το συμφερον το δικο του και της κοινοτητας να χρησιμοποιει κατα το δυνατον προγραμματα ΕΛ/ΑΚ.
Απο την αλλη μερια, διαφωνω με την αποψη καλυτερα να μεινουμε ΕΛ/ΑΚ και ας μεινουμε στο 2% των χρηστων στον κοσμο. Αν χτυπησουμε, φερ'ειπειν. το 10%, θα παψουμε να αντιμετωπιζομαστε σαν χομπιστες, αντε και ακαδημαϊκοι...
Ειμαι μηχανικος. Εχω χρησιμοποιησει (και επαληθευσει και βελτιωσει) προγραμματα της ταξεως των εκατονταδων χιλιαδων δολλαριων στην εταιρεια που δουλευα. Υπαρχουν δεκαδες χιλιαδες προγραμματα εκει εξω που χρησιμοποιουν επαγγελματιες αναγκαστικα σε Windows, με ο,τι ασταθειες, security holes κλπ αυτο συνεπαγεται. Αυτο ΘΕΛΩ να αλλαξει.
Ειμαι πατερας. Θα μπορουσα (σαν admin του router που ειμαι) να κοψω την προσβαση στον εφηβο γιο μου σε παρα πολλα sites. Πορνογραφια ας πουμε. Αντ'αυτου, εκατσα και εκανα (και κανω) πολυ σοβαρη συζητηση για το τι ειναι πορνογραφια, πως εξευτελιζει την εννοια της γυναικας, του ερωτα, της ανθρωπινης σχεσης. Ελπιζω να πετυχα. Ξερει τουλαχιστον οτι δεν κατεβαζεις τον ερωτα απο ΧΨΖ.xxx.com.
Ελπιζω να προωθησα μια γευση των αποψεων μου.
Φιλικα
ΜακηςΜ