madvinegar έγραψε:Παντως είχες τα αρχεια σου στο ubuntu one. Σε αλλη cloud υπηρεσία τα ειχες? Εγω παντως όχι. Και ο λογος, εκτος απο το οτι το εμπιστευομουν παραπανω, ήταν και επειδη ήθελα και να το στηρίξω.
Τωρα που εχω παει σε dropbox, δεν "αισθανομαι" τόσο άνετα, δεν στο κρύβω.
Ναι σωστά, είχα τα αρχεία μου στο Ubuntu One και όχι σε κάποια άλλη υπηρεσία και όντως, πιστεύω και εγώ πως όταν αλλάξω υπηρεσία λόγω της κατάργησης δεν θα είμαι ούτε εγώ "τόσο άνετα".
Ο λόγος όμως που χρησιμοποιούσα το Ubuntu One, είναι εν μέρει αυτό που περιγράφεις, αλλά όχι ακριβώς.
Δηλαδή ναι, και εγώ χρησιμοποιούσα το Ubuntu One επειδή ήθελα να το στηρίξω (λόγω του Ubuntu κυρίως), αλλά επιπλέον το χρησιμοποιούσα επειδή ικανοποιούσε τις ανάγκες μου σε αυτό τον τομέα.
Πιστεύω, όσο και αν είχα την καλή διάθεση να το χρησιμοποιήσω, αν μου προκαλούσε συχνά προβλήματα, δηλαδή δεν με ικανοποιούσε, τότε δεν θα το χρησιμοποιούσα.
Σίγουρα ισχύει και αυτό που περιγράφεις, δηλαδή με τέτοιες κινήσεις χάνεις την εμπιστοσύνη στην εταιρία. Αλλά έτσι όπως το καταλαβαίνω, η κατάσταση είναι η εξής για την Canonical:
Δεν μας συμφέρει πλέον να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο Ubuntu One.
- Αν συνεχίσουμε να το κάνουμε, τότε ίσως θα πρέπει να ελαττώσουμε τη δουλειά σε άλλα, ίσως πιο βασικά προϊόντα και τελικά σίγουρα θα έχουμε απώλειες.
- Αν δεν συνεχίσουμε το Ubuntu One, τότε θα δυσαρεστηθούν οι χρήστες, αλλά θα υπάρχει η ευελιξία να επενδύσουμε περισσότερο στα προϊόντα που ήδη έχουν προτεραιότητα.
Δηλαδή, κάθε ενδεχόμενο έχει μεγάλη αρνητική πλευρά, εκτός και αν δεν βλέπω τρίτη εναλλακτική επιλογή.
Οπότε από την πλευρά της εταιρίας, μάλλον το δεύτερο είναι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν σε μία άσχημη κατάσταση.
Για αυτό το "στηρίζω", άσχετα αν και εγώ ενοχλήθηκα από το γεγονός της κατάργησης.
Αντίθετα, δεν στηρίζω αποφάσεις όπως η αλλαγή του Display server, file manager κλπ. στον βωμό των tablets. Δεν είναι απλά ότι μου κακοφαίνονται, είναι κυρίως επειδή δεν μπορώ να κατανοήσω την λογική πίσω από αυτές τις αποφάσεις, σε αντίθεση με αυτή για το Ubuntu One.
madvinegar έγραψε:Πότε πρωτο βγήκε το ubuntu one? Θυμαται/ξέρει κανεις?
Σύμφωνα με
αυτό, στις 13 Μαΐου του 2009.