Ηλεκτρονικά καταστήματα με προεγκατεστημένο Ubuntu

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Ηλεκτρονικά καταστήματα με προεγκατεστημένο Ubuntu

Δημοσίευσηαπό ktogias » 14 Μαρ 2009, 15:59

linuxman έγραψε:Off topic:
Αν ζητήσουμε τα winblows 7 σε dvd θα μας τα στείλουν και αυτά από http://shipit7.mcirosoft.com/winblows :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Η δικιά μου ερώτηση είναι άλλη: Ακόμα και αν τα έστελναν (γιατί στην απελπισία της MS καθώς χάνει διαρκώς μερίδιο αγοράς, μπορεί να το δούμε κι αυτό), εσύ θα τα ζητούσες; Να τα κάνεις τι; Δεν έχουμε linux επειδή δεν μπορούμε να έχουμε δωρεάν τα windows... Έχουμε linux γιατί δεν θέλουμε να έχουμε κακογραμμένο, χαμηλής ποιότητας, κλειστό λογισμικό.... Ακόμα κι αν μας το στέλνανε τζάμπα...
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 14 Μαρ 2009, 16:18

Ναι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , εγώ δεν το έχω πλέων στα μηχανήματα μου και έχω 3 , άλλα πως να τους δώσουμε να το καταλάβουν εδώ στην Ελλάδα ότι φτάνει πια να το αγοράζουμε εσύ π.χ. στο ΑΕΙ εκεί που είσαι εγώ εδώ και αλλού ?
Υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε αυτή την παντοκρατορία των winblows ? Ξέρεις τον τρόπο ?
Η πλέων δεν αγοράζεται τίποτα από αυτά και υπάρχουν ανοικτά μυαλά εκεί , αν ναι αυτό είναι καλό , γιατί εδώ είναι πολύ λίγοι και δεν φτάνει να καταλάβουν ότι άδικα ξοδεύουμε τα λεφτά μιας και υπάρχει μπροστά στα μάτια μας το λογισμικό και μπορούμε να το έχουμε και να το βελτιώνουμε όπως το θέλουμε ?
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 14 Μαρ 2009, 21:57

Εγω παντος εκανα login στο μαγαζι και το επομενο μηχανακι μου θα το κανω με κοματια απο εκει.Ετσι για το γ***** και για να τους στηριξω :mrgreen:.Η συναρμολογιση βοηθα και στην εκμαθηση του κατσαβιδιου, κατι ειναι και αυτο :ugeek: .
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yobo » 22 Μαρ 2009, 15:46

Επιτέλους, πωλούνται και στην Ελλάδα laptop με προεγκατεστημένο linux.

Με μια αναζήτηση στο skroutz.gr με τη λέξη linux (http://www.skroutz.gr/c/25/laptop.html?keyphrase=linux) βρίσκουμε σήμερα για πρώτη φορά και κανονικά laptop εκτός από τα μικρά netbooks

- Acer Extensa 5220 (201G08) [420€]
- Dell Vostro A860 (Linux) [488€].

Νομίζω ότι είναι τα πιο ευχάριστα νέα για το ΕΛΛΑΚ που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια...
Τελευταία επεξεργασία από yobo και 27 Μαρ 2009, 03:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
There is no system but GNU, and Linux is one of its kernels
--> Αγοράστε στην Ελλάδα φορητό υπολογιστή χωρίς windows
yobo
babeTUX
babeTUX

IRC: yobo
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 22 Μαρ 2009, 15:54

yobo έγραψε:

Αρκετά καλά χαρακτηριστικα το dell :D (διπύρηνο, 2GB μνήμη, 250άρης σκληρός)
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 22 Μαρ 2009, 16:10

tolis_01 έγραψε:
yobo έγραψε:

Αρκετά καλά χαρακτηριστικα το dell :D (διπύρηνο, 2GB μνήμη, 250άρης σκληρός)

Ναι , το κερδίσαμε το πόλεμο με την Dell , άρα τώρα είναι στο χέρι μας να γίνουν ποιο πολλά .
:D :D :D :D :D :D :D :D
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 25 Μαρ 2009, 12:36

Ας πιάσω τώρα το φτυαράκι μου να αρχίσω το θάψιμο :D

Παραπονιόμαστε ότι οι εταιρίες δεν φέρνουν linux pcs στην Ελλάδα. Το dell που αναφέρθηκε 3 μηνύματα πιο πάνω είναι καλή περίπτωση, δύσκολα θα βρεις κάτι αντίστοιχο σε αυτά τα χρήματα, είτε έχει linux είτε έχει windows (γιατί τα oem windows ΔΕΝ τα πληρώνεις εσύ άμεσα σαν καταναλωτής και δεν επηρεάζουν την τιμη της συσκευής). Και ρωτώ τώρα: Πόσοι από 'δω μέσα πιστεύουν ότι θα το πάρουν πάνω από 10 άτομα σ'όλη την Ελλάδα; Και γιατί η dell να συνεχίσει να εισάγει προιόντα που μένουν απούλητα;;
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 25 Μαρ 2009, 16:07

tolis_01 έγραψε:
Ας πιάσω τώρα το φτυαράκι μου να αρχίσω το θάψιμο :D

Παραπονιόμαστε ότι οι εταιρίες δεν φέρνουν linux pcs στην Ελλάδα. Το dell που αναφέρθηκε 3 μηνύματα πιο πάνω είναι καλή περίπτωση, δύσκολα θα βρεις κάτι αντίστοιχο σε αυτά τα χρήματα, είτε έχει linux είτε έχει windows (γιατί τα oem windows ΔΕΝ τα πληρώνεις εσύ άμεσα σαν καταναλωτής και δεν επηρεάζουν την τιμη της συσκευής). Και ρωτώ τώρα: Πόσοι από 'δω μέσα πιστεύουν ότι θα το πάρουν πάνω από 10 άτομα σ'όλη την Ελλάδα; Και γιατί η dell να συνεχίσει να εισάγει προιόντα που μένουν απούλητα;;

Πολύ απλά , όταν ο καταναλωτής θα δει ότι ακόμα και στην απλή εγκατάσταση του έχεις Office (OpenOffice) και όχι 60 ημερών , έχει με ένα κλικ να κατεβάσει codecs και δεν χρειάζεται Antivirus , ότι είναι ποιο σταθερό και είναι και δωρεάν , τότε θα αρχίζουν να το ζητάνε , και πίστεψε με πολύ θα το ζητάνε .
Άλλα το πρόβλημα εδώ είναι πόσοι από τους πωλητές έχουν τις γνώσεις για να το εξηγήσουν τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί και γιατί θα πρέπει να το προτιμήσει αντί το άλλο , και όλα αυτά άσχετα από την τιμή , που δεν θα κατέβει πολύ κάτω από το άλλο .
Θα μου πεις και το support , και απάντηση θα είναι και εδώ εδώ είμαστε εμείς ( σαν κοινότητα η ως τοπικά LUG ) να μπορούμε να "συνεργαστούμε" με την εκάστοτε εταιρία και να δώσουμε τις οδηγίες τι μπορεί να βάλει σαν έξτρα π.χ. τις οδηγίες για υποστήριξη , μίας και αμφιβάλω εάν στα καταστήματα υπάρχουν τεχνικοί που γνωρίζουν το αντικείμενο και μπορούνε να δώσουν την ανάλογή υποστήριξη .
Ναι θα μου πείτε ότι έτσι θα τους πάρουμε την δουλεία και μάλιστα δωρεάν ? Σε μεμονωμένα άτομα ναι μπορείς να το κάνεις σε εταιρίες όχι .
Δε θα τους πάρουμε την δουλειά , μέχρι να τους μάθουν τι γίνεται και πως , η να πάρουν και άλλους που γνωρίζουν και τα 2 συστήματα .
Ακόμα καλύτερα σαν τοπικά LUG μπορούμε να παρέχουμε τεχνική υποστήριξη στα καταστήματα με το αζημίωτο βέβαια .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kaingeo » 25 Μαρ 2009, 22:55

Παιδιά επειδή δεν μπορώ θα την πω για άλλη μια φορά την άποψη μου. Τα πράγματα είναι απλά:

1. Ας χρησιμοποιήσουμε πρώτα εμείς ΜΟΝΟ ελεύθερο λογισμικό και ας μην έχουμε αυτό το gaming partition για να χάνουμε τον χρόνο μας (ώστε να μπορούμε να αγοράζουμε λάπτοπάκια μόνο με ubuntu, gamers παίξτε τα παιχνίδια που παίζουν σε linux ή βοηθήστε να παίξουν αυτά που δεν παίζουν)
2. Ας αγοράσουμε πρώτα εμείς τα λαπτοπ αυτά ή να τα προτείνουμε σε φίλους και γνωστούς που μπορούμε να κάνουμε λίγο support

Έχετε καταλάβει ότι είμαστε πλέον πολλοί; Στο φόρουμ είμαστε 2300 άτομα μόνο για ubuntu! οι περισσότεροι από εμάς έχουν σχέση με υπολογιστές και οι περισσότεροι μπορούν να προτείνουν λύσεις τέτοιες. Το Dell το λαπτοπ είναι τα καλύτερα νέα που έχω ακούσει για την ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Θα πάρω ένα και ας μην το χρειάζομαι. Τέλος!!!

Και η ερώτηση... μήπως πρέπει αυτά τα μαγαζιά να τα διαφημίζουμε μέσω του rss του ubuntu-gr ???
kaingeo
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 25 Μαρ 2009, 23:04

Να τους στείλουμε και μία επιστολή να είναι διαθέσιμα πάντα , άλλα μπορούμε να δώσουμε και Χ ποσότητα υλικού σαν βοήθεια που μπορούνε να βάλουν στους Η/Υ αυτούς , π.χ. λίνκς για το φόρουμ και την κοινότητα και οδηγίες προς χρήση τα βίντεο π.χ. άλλα και κείμενα , τα 3 τεύχη του Ubuntistas , θα τα δεχτούν ?
Καλό να να πάρει κάποιος αυτό άλλα τι θα έχει βιβλιαράκι οδηγίες χρήσης για winblows άραγε :lol: :lol: :lol:
Ας δώσουμε τους δικούς μας οδηγούς χρήσης για αυτά τα φορητά :mrgreen: και με συνοδευτικό DVD με βίντεο οδηγούς χρήσης .
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις