έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: έρχονται οι επί πληρωμή εφαρμογές

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 12 Σεπ 2010, 14:52

Υπάρχουν αρκετές διανομές (κάποιες φιλικότερες και από το ubuntu ) που δεν
έχουν εταιρείες από πίσω και ακολουθούν πιστότατα την ανοιχτή φιλοσοφία
κάποιες παραθέσαμε παραπάνω...
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 10 Οκτ 2010, 22:20

linuxman έγραψε:
spyroskaftanis έγραψε:Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να πληρώνω για εφαρμογές.
Αλλά δεν θα μου αρέσει καθόλου μα καθόλου να δω κλειστές εμπορικές εφαρμογές στο software center. Έλεος!! Δεν θέλω να γίνουμε μια διανομή που θα έχει στα αποθετήριά της για αγορά το ms office και το photoshop.
Θα αγόραζα μια εφαρμογή ΆΝΕΤΑ αν ήταν ανοιχτού κώδικα (ο ανοιχτός κώδικας δεν είναι απαραίτητα δωρεάν) και θα βοηθούσα οικονομικά και τον προγραμματιστή. Όχι όμως να γεμίσουμε το ubuntu μας με κλειστό κώδικα. Έχουμε ήδη αρκετό!

Δηλαδή εάν η Adobe βγάλει ( για την ώρα δεν είναι εφικτό αυτό ) άλλα λέμε βγάλει το photoshop για GNU/Linux και για κάποιον είναι επαγγελματικό εργαλείο και βγάζει το ψωμί του με αυτό αυτό είναι κακό ? Όσο για ΜΣ ξέχνα το δεν θα γίνει πότε .
Άλλα επαγγελματικά εργαλεία που κάνουν δουλεία για κάποιον γιατί να μην μπορεί να τα έχει έτσι , όταν θα έχει 99% συστήματος ΕΛ/ΛΑΚ και να πάρει και ένα πρόγραμμα για να κάνει την δουλεία του για να ζήση οικογένεια του αυτό είναι κακό ?
Όσο για μουσική , έχει πάνω από 500 ποστ ίσος και παραπάνω δεν παίζει τάδε μορφή , δεν παίζει το ένα το άλλο , πάρε ένα που το υποστηρίζει και καθάρισες , τόσο κακό είναι .
Δεν διαφωνώ ότι Διανομή είναι ΕΛ/ΛΑΚ και θα είναι πάντα με όποιο τρόπο και να κρατηθεί άλλα να έχεις πρόσβαση σε κάποια πράγματα που για κάποιους είναι είτε εργαλεία δουλείας είτε γιατί στην χώρα τους έχει φασιστικούς νόμους περί πατέντες , δεν νομίζω ότι είναι κακό .
Ναι καλό θα ήτανε να μην είναι έτσι άλλα εδώ εμείς φταίμε , μην κατεβάζεται mp3 άλλα μόνο .ogg , είτε κάντε μετατροπή από το <a style="color: rgb(0, 102, 32); background-color: rgb(255, 249, 171);" class="linkification-ext" href="http://www.jamendo.com/en/" title="Linkification: http://www.jamendo.com/en/">http://www.jamendo.com/en/</a> σε .ogg μην βλέπετε το HD , mkv divx άλλα κάντε το σε .ogv και άλλα ανοικτά φορμάτ , και όταν σας ζητάνε να παραδώσεις σε κλειστό φορμάτ π.χ. εργασία να διαμαρτυρηθείς και να πεις όχι θα την δώσω σε odt , ods , odp και άλλα ελύθερα φορμάτ !!!
Πόσοι το κάνουν η είναι πρόθυμη να το κάνουν η θα το κάνουν όταν έρθει ώρα ? Απάντηση μετρημένη στα δάχτυλα θα είναι .

Off topic:
Εγώ που έχω άπειρα κείμενα τα μετέτρεψα όλα από .doc που τα είχα σε .odt και είπα τέρμα είτε θα το πάρει έτσι είτε τω σε pdf αλλιώς δεν θα τα κρατήσω σε .doc , .xls , ppt , docx κτλ. άλλα πόσοι είναι έτοιμοι να το κάνουν ?
Και όλα τα παραπάνω έχει σχέση με το θέμα γιατί είναι μία αλυσίδα που λέμε πρέπει να είμαστε συμβατοί και με άλλα .

+1

Κοινή λογική (η οποία, δυστυχώς, είναι εξίσου σπάνια με την μεγαλοφυΐα) .

Οι επί πληρωμή εφαρμογές δεν αποκλείουν τις υπόλοιπες. Αν μπορούσα να έχω το WoW για παράδειγμα ή το Autocad στο λειτουργικό μου θα ήμουν πολύ χαρούμενος. Και γιατί όχι και προϊόντα της MS αν υποθέταμε ότι υπάρχει κάτι που με το οποίο μπορώ να κάνω την δουλειά μου και δεν το βρίσκω πουθενά αλλού (βέβαια ούτε εγώ βλέπω πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο).

Το θέμα είναι να προτιμούμε τον ανοιχτό κώδικα επειδή είναι καλύτερος. Όχι επειδή δεν έχουμε εναλλακτικές ή απλώς για λόγους ιδεολογίας ;)
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 11 Οκτ 2010, 18:26

Alexandros έγραψε:ή απλώς για λόγους ιδεολογίας

δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Τι πάει να πεί "για λόγους ιδεολογια". Η ιδεολογία μας είναι να υποστηρίζουμε τον ανοιχτό κώδικα ακόμα κι αν προς το παρόν κάποια εφαρμογή είναι χειρότερη απο την αντίστοιχη κλειστή, όχι επειδή το είπε το κόμμα ή επειδή αυτό ψήφιζε ο μπάρμπας μας ή επειδή ο Stallman μας βόλεψε στο δημόσιο αλλά επειδή ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι μακροπρόθεσμα το ανοιχτό μοντέλο ανάπτυξης είναι αποδοτικότερο, δικαιότερο και δημιουργεί λιγότερες μονοπωλιακές στρεβλώσεις και αποκλεισμούς.

Τι παει να πει "λογους ιδεολογίας"; Είναι πολύ υπεραπλουστευτικό να θεωρείς θρησκόληπτους φονταμελιστές όσους αρνούνται παντελώς τον κλειστό κώδικα. Στην πραγματικότητα αν ασχοληθείς να προγραμματίσεις σε ένα μεικτό περιβάλλον ανοιχτού και κλειστού κώδικα θα καταλάβεις ότι δεν ειναι τοσο απλά τα πράγματα όσο νομίζεις κι ότι υπαρχουν τεχνικοί λόγοι να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Οκτ 2010, 11:32

logari81 έγραψε:Είναι πολύ υπεραπλουστευτικό να θεωρείς θρησκόληπτους φονταμελιστές όσους αρνούνται παντελώς τον κλειστό κώδικα.

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Εμένα προτεραιότητα μου είναι να κάνω την δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Της Canonical να βγάλει χρήματα. Κάποιων από εδώ (κι από εκεί και από παραπέρα) να προωθήσουν "ένα ανοιχτό μοντέλο ανάπτυξης (που θα ) είναι αποδοτικότερο, δικαιότερο και (θα) δημιουργεί λιγότερες μονοπωλιακές στρεβλώσεις και αποκλεισμούς"

Not my cup of tea. Sorry...

Όπως ήδη ανέφερα, στόχος δικός μου είναι να κάνω τη δουλειά μου χωρίς προβλήματα. Αν ταυτόχρονα πετύχουμε και 5 άλλα πράγματα, μπράβο μας. Αλλά δεν θα βάλω την (όποια) ιδεολογία πριν τα αυτονόητα. Όταν αρχίζει η ιδεολογία να προηγείται αρχίζουν και τα παρατράγουδα. Οι διαφωνίες περί στόχων, καθαρότητας, αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κλπ. κλπ. κλπ. Γι' αυτό η Αριστερά έχει για κάθε 10 ανθρώπους 11 παρατάξεις και φράξιες.

Προφανώς και δεν θα υπαγορεύσω σε κανέναν τι να κάνει και η απόψεις μου δεν αφορούν κανέναν άλλο. Αλλά επειδή για μένα το Ubuntu είναι ένα απλό εργαλείο το οποίο κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και την εργασία μου και επειδή οι επι πληρωμή εφαρμογές θα το κάνουν καλύτερο εργαλείο, τις υποστηρίζω ασυζητητί.

Τώρα αν εσείς θέλετε να αναλώνεστε στο αν ιδεολογικά το γαϊδούρι και το περπάτημα είναι προτιμότερα από τα υπερηχητικά αεροπλάνα και τα μαγνητικά τρένα, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα. Απλώς μην εκπλαγείτε όταν οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν.
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 12 Οκτ 2010, 12:21

Alexandros έγραψε:...το Ubuntu είναι ένα απλό εργαλείο το οποίο κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και την εργασία μου και επειδή οι επι πληρωμή εφαρμογές θα το κάνουν καλύτερο εργαλείο, τις υποστηρίζω ασυζητητί

Ἄλλο ἐπὶ πληρωμῇ ἐφαρμογὲς καὶ ἄλλο ἐφαρμογὲς κλειστοῦ κώδικα. Μιὰ ἐφαρμογὴ ἀνοιχτοῦ κώδικα μπορεῖ κάλλιστα νὰ εἶναι ἐμπορικὸ προϊόν, ὅπως καὶ μιὰ ἐφαρμογὴ κλειστοῦ κώδικα μπορεῖ κάλλιστα νὰ κυκλοφορήσει ὡς freeware.
Ἀλλὰ τὸ θέμα, ὅπως τὸ ἔθεσε καὶ ὁ logari81, εἶναι ὅτι - τουλάχιστον μακροπρόθεσμα - ὁ ἀνοιχτὸς κώδικας (δωρεὰν ἢ ἐπὶ πληρωμῇ, ἀδιάφορο) ἔχει ταχύτερους ρυθμοὺς βελτίωσης καὶ ποιοτικὰ ἀνώτερες ἀναβαθμίσεις.
Δὲν εἶναι λοιπὸν μόνο ἰδεολογικοὶ οἱ λόγοι ποὺ τὸν ὑποστηρίζουμε - ἂν καὶ παίζουν σημαντικό ρόλο, ὁμολογουμένως.
Σεβαστὸς ὁ στόχος ποὺ ἀναφέρεις, νὰ κάνεις δηλαδὴ τὴ δουλειά σου χωρὶς προβλήματα (ἂν καὶ καθόλου σεβαστὸ τὸ νὰ ὑπερασπίζεσαι τὶς θέσεις σου κραδαίνοντας δασκαλίστικα τὸ δάχτυλό σου πρὸς τοὺς ...ἀντιφρονοῦντες). Ἀλλὰ δὲν θὰ ἦταν προτιμότερο νὰ μπορεῖς νὰ λὲς καὶ τὴ γνώμη σου στὸ πῶς θέλεις τὸ ἐργαλεῖο ποὺ θὰ χρησιμοποιήσεις ἤ, ἀκόμα καλύτερα, ἂν μπορεῖς, νὰ τὸ ἀλλάζεις κι ὅλας κατὰ τὸ δοκοῦν;
Αὐτὸ εἶναι ποὺ δὲν μπορεῖς νὰ κάνεις μὲ τὸ κλειστὸ (ἰδιοταγὲς) λογισμικό. Καὶ αὐτὸ δὲν νομίζω ὅτι εἶναι ἰδεολογικὸς «ταλιμπανισμός» ὑπὲρ τοῦ ἀνοιχτοῦ λογισμικοῦ, ἀλλὰ ἁπλὴ ὑπεράσπιση τοῦ δικαιώματός σου (γιὰ νὰ μὴν πῶ τοῦ συμφέροντός σου) νὰ ἔχεις λόγο στὸ προϊὸν ποὺ ἀγοράζεις.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 12 Οκτ 2010, 13:43

Alexandros έγραψε:
logari81 έγραψε:Είναι πολύ υπεραπλουστευτικό να θεωρείς θρησκόληπτους φονταμελιστές όσους αρνούνται παντελώς τον κλειστό κώδικα.

Τώρα αν εσείς θέλετε να αναλώνεστε στο αν ιδεολογικά το γαϊδούρι και το περπάτημα είναι προτιμότερα από τα υπερηχητικά αεροπλάνα και τα μαγνητικά τρένα, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα. Απλώς μην εκπλαγείτε όταν οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν.

Εχμμμ εδώ μάλλον δεν εχεις καταλάβει τη σημασία των ανοικτών προτύπων και το ρόλο του ελεύθερου λογισμικού. Σε μια κοινωνία που η παραγωγή , η διακίνηση και η πρόσληψη της γνώσης βασίζεται όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά μέσα, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. Είναι ύψιστης σημασία αυτή η η γνώση να είναι ελεύθερη και προσβάσιμη από όλους χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.
Μπορεί εσύ να θεωρείς ιδεοληψία την άρνηση πολλών από εμάς να αποδεχόμαστε τα κλειστά πρότυπα (με τα οποία πολλοί ίσως να κάνουν πιο "εύκολα" την δουλειά τους) και να μην έχεις πρόβλημα π.χ να πληρώνεις κάθε x μηνες την απαραίτητη αναβάθμιση της εφαρμογής για να έχεις πρόσβαση στη γνώση- αλλά αυτό δεν συμβαίνει για το υπόλοιπο 95% του πληθυσμού του πλανήτη.
Το ελέυθερο και ανοικτό λογισμικό σαν κυριο στόχο δεν έχει μόνο την συνεργατική παραγωγή λογισμικού με κώδικα ελέυθερο για όλους, αλλα και τη δημιουργία των κατάλληλων ανοικτών και ελεύθερων ψηφιακών προτύπων τα οποία θα διασφαλίζουν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ διακίνηση της γνώσης.
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Οκτ 2010, 14:33

monkgr έγραψε:ἂν καὶ καθόλου σεβαστὸ τὸ νὰ ὑπερασπίζεσαι τὶς θέσεις σου κραδαίνοντας δασκαλίστικα τὸ δάχτυλό σου πρὸς τοὺς ...ἀντιφρονοῦντες

Alexandros έγραψε:Προφανώς και δεν θα υπαγορεύσω σε κανέναν τι να κάνει και η απόψεις μου δεν αφορούν κανέναν άλλο
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 12 Οκτ 2010, 15:05

monkgr έγραψε:Τώρα αν εσείς θέλετε να αναλώνεστε στο αν ιδεολογικά το γαϊδούρι και το περπάτημα είναι προτιμότερα από τα υπερηχητικά αεροπλάνα και τα μαγνητικά τρένα, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα. Απλώς μην εκπλαγείτε όταν οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν.

Τὸ... δάχτυλο ποὺ λέγαμε!
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Οκτ 2010, 15:15

pkst έγραψε:Εχμμμ εδώ μάλλον δεν εχεις καταλάβει τη σημασία των ανοικτών προτύπων και το ρόλο του ελεύθερου λογισμικού.

Θα το αναδιατύπωνα ως εξής:

"Εχμμμ εδώ μάλλον δεν εχεις καταλάβει τη ΔΥΝΗΤΙΚΗ σημασία των ανοικτών προτύπων και το ρόλο του ελεύθερου λογισμικού."

Αν τα ανοικτά πρότυπα και το ελεύθερο λογισμικό είχαν κάποιο σαφές και απόλυτο πλεονέκτημα θα είχαν επικρατήσει ήδη. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει όμως. Π.χ. ο σίδηρος είχε σαφές πλεονέκτημα έναντι του χαλκού και γι' αυτό τον αντικατέστησε σε ό,τι είχε να κάνει με οπλισμό κατά την αρχαιότητα. Το ίδιο και τα πυροβόλα όπλα σε σχέση με τα τόξα.

Πάντοτε υπάρχει μια μεταβατική περίοδος βέβαια. Το αν την διανύουμε είναι θέμα προς συζήτηση. Ενδεχομένως να οδεύουμε προς τα εκεί (προσωπικά το ελπίζω και το εύχομαι). Ακόμη όμως δεν έχουμε φτάσει και δεν είναι (σε μένα τουλάχιστον) προφανές ή δεδομένο ότι όντως θα φτάσουμε. Αν ήταν έτσι η Microsoft θα είχε κλείσει ήδη.

pkst έγραψε:Το ελέυθερο και ανοικτό λογισμικό σαν κυριο στόχο ... (έχει) τη δημιουργία των κατάλληλων ανοικτών και ελεύθερων ψηφιακών προτύπων τα οποία θα διασφαλίζουν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ διακίνηση της γνώσης.

Ενδεχομένως κάποιος να μην έχει τον πιο πάνω στόχο πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του.
Τελευταία επεξεργασία από Alexandros και 12 Οκτ 2010, 15:19, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 12 Οκτ 2010, 15:17

monkgr έγραψε:
monkgr έγραψε:Τώρα αν εσείς θέλετε να αναλώνεστε στο αν ιδεολογικά το γαϊδούρι και το περπάτημα είναι προτιμότερα από τα υπερηχητικά αεροπλάνα και τα μαγνητικά τρένα, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα. Απλώς μην εκπλαγείτε όταν οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν.

Τὸ... δάχτυλο ποὺ λέγαμε!

Δεν είχα τέτοια πρόθεση. Λυπάμαι αν ερμηνεύτηκε έτσι και ζητώ συγγνώμη από όσους ενοχλήθηκαν.
Τελευταία επεξεργασία από Alexandros και 12 Οκτ 2010, 15:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις