Υπάρχουν αρκετές διανομές (κάποιες φιλικότερες και από το ubuntu ) που δεν
έχουν εταιρείες από πίσω και ακολουθούν πιστότατα την ανοιχτή φιλοσοφία
κάποιες παραθέσαμε παραπάνω...

linuxman έγραψε:spyroskaftanis έγραψε:Εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να πληρώνω για εφαρμογές.
Αλλά δεν θα μου αρέσει καθόλου μα καθόλου να δω κλειστές εμπορικές εφαρμογές στο software center. Έλεος!! Δεν θέλω να γίνουμε μια διανομή που θα έχει στα αποθετήριά της για αγορά το ms office και το photoshop.
Θα αγόραζα μια εφαρμογή ΆΝΕΤΑ αν ήταν ανοιχτού κώδικα (ο ανοιχτός κώδικας δεν είναι απαραίτητα δωρεάν) και θα βοηθούσα οικονομικά και τον προγραμματιστή. Όχι όμως να γεμίσουμε το ubuntu μας με κλειστό κώδικα. Έχουμε ήδη αρκετό!
Δηλαδή εάν η Adobe βγάλει ( για την ώρα δεν είναι εφικτό αυτό ) άλλα λέμε βγάλει το photoshop για GNU/Linux και για κάποιον είναι επαγγελματικό εργαλείο και βγάζει το ψωμί του με αυτό αυτό είναι κακό ? Όσο για ΜΣ ξέχνα το δεν θα γίνει πότε .
Άλλα επαγγελματικά εργαλεία που κάνουν δουλεία για κάποιον γιατί να μην μπορεί να τα έχει έτσι , όταν θα έχει 99% συστήματος ΕΛ/ΛΑΚ και να πάρει και ένα πρόγραμμα για να κάνει την δουλεία του για να ζήση οικογένεια του αυτό είναι κακό ?
Όσο για μουσική , έχει πάνω από 500 ποστ ίσος και παραπάνω δεν παίζει τάδε μορφή , δεν παίζει το ένα το άλλο , πάρε ένα που το υποστηρίζει και καθάρισες , τόσο κακό είναι .
Δεν διαφωνώ ότι Διανομή είναι ΕΛ/ΛΑΚ και θα είναι πάντα με όποιο τρόπο και να κρατηθεί άλλα να έχεις πρόσβαση σε κάποια πράγματα που για κάποιους είναι είτε εργαλεία δουλείας είτε γιατί στην χώρα τους έχει φασιστικούς νόμους περί πατέντες , δεν νομίζω ότι είναι κακό .
Ναι καλό θα ήτανε να μην είναι έτσι άλλα εδώ εμείς φταίμε , μην κατεβάζεται mp3 άλλα μόνο .ogg , είτε κάντε μετατροπή από το <a style="color: rgb(0, 102, 32); background-color: rgb(255, 249, 171);" class="linkification-ext" href="http://www.jamendo.com/en/" title="Linkification: http://www.jamendo.com/en/">http://www.jamendo.com/en/</a> σε .ogg μην βλέπετε το HD , mkv divx άλλα κάντε το σε .ogv και άλλα ανοικτά φορμάτ , και όταν σας ζητάνε να παραδώσεις σε κλειστό φορμάτ π.χ. εργασία να διαμαρτυρηθείς και να πεις όχι θα την δώσω σε odt , ods , odp και άλλα ελύθερα φορμάτ !!!
Πόσοι το κάνουν η είναι πρόθυμη να το κάνουν η θα το κάνουν όταν έρθει ώρα ? Απάντηση μετρημένη στα δάχτυλα θα είναι .
Off topic:
Εγώ που έχω άπειρα κείμενα τα μετέτρεψα όλα από .doc που τα είχα σε .odt και είπα τέρμα είτε θα το πάρει έτσι είτε τω σε pdf αλλιώς δεν θα τα κρατήσω σε .doc , .xls , ppt , docx κτλ. άλλα πόσοι είναι έτοιμοι να το κάνουν ?
Και όλα τα παραπάνω έχει σχέση με το θέμα γιατί είναι μία αλυσίδα που λέμε πρέπει να είμαστε συμβατοί και με άλλα .

Alexandros έγραψε:ή απλώς για λόγους ιδεολογίας
| Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
| Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |

logari81 έγραψε:Είναι πολύ υπεραπλουστευτικό να θεωρείς θρησκόληπτους φονταμελιστές όσους αρνούνται παντελώς τον κλειστό κώδικα.

Alexandros έγραψε:...το Ubuntu είναι ένα απλό εργαλείο το οποίο κάνει καλύτερη την καθημερινότητα και την εργασία μου και επειδή οι επι πληρωμή εφαρμογές θα το κάνουν καλύτερο εργαλείο, τις υποστηρίζω ασυζητητί

Alexandros έγραψε:logari81 έγραψε:Είναι πολύ υπεραπλουστευτικό να θεωρείς θρησκόληπτους φονταμελιστές όσους αρνούνται παντελώς τον κλειστό κώδικα.
Τώρα αν εσείς θέλετε να αναλώνεστε στο αν ιδεολογικά το γαϊδούρι και το περπάτημα είναι προτιμότερα από τα υπερηχητικά αεροπλάνα και τα μαγνητικά τρένα, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα. Απλώς μην εκπλαγείτε όταν οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν.

monkgr έγραψε:ἂν καὶ καθόλου σεβαστὸ τὸ νὰ ὑπερασπίζεσαι τὶς θέσεις σου κραδαίνοντας δασκαλίστικα τὸ δάχτυλό σου πρὸς τοὺς ...ἀντιφρονοῦντες
Alexandros έγραψε:Προφανώς και δεν θα υπαγορεύσω σε κανέναν τι να κάνει και η απόψεις μου δεν αφορούν κανέναν άλλο

monkgr έγραψε:Τώρα αν εσείς θέλετε να αναλώνεστε στο αν ιδεολογικά το γαϊδούρι και το περπάτημα είναι προτιμότερα από τα υπερηχητικά αεροπλάνα και τα μαγνητικά τρένα, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα. Απλώς μην εκπλαγείτε όταν οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν.

pkst έγραψε:Εχμμμ εδώ μάλλον δεν εχεις καταλάβει τη σημασία των ανοικτών προτύπων και το ρόλο του ελεύθερου λογισμικού.
pkst έγραψε:Το ελέυθερο και ανοικτό λογισμικό σαν κυριο στόχο ... (έχει) τη δημιουργία των κατάλληλων ανοικτών και ελεύθερων ψηφιακών προτύπων τα οποία θα διασφαλίζουν την ΕΛΕΥΘΕΡΗ διακίνηση της γνώσης.

monkgr έγραψε:monkgr έγραψε:Τώρα αν εσείς θέλετε να αναλώνεστε στο αν ιδεολογικά το γαϊδούρι και το περπάτημα είναι προτιμότερα από τα υπερηχητικά αεροπλάνα και τα μαγνητικά τρένα, είναι συνταγματικό σας δικαίωμα. Απλώς μην εκπλαγείτε όταν οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν.
Τὸ... δάχτυλο ποὺ λέγαμε!