Συγκεκριμένα στο
http://www.eshopcy.com.cy τους έστειλα εμαιλ, γιατί ενδιαφερόμουν για ένα netbook που είχε προεγκατεστημένα παράθυρα, και τους είπα ότι δεν θα αποδεχθώ τους όρους χρήσης του λειτουργικού και ότι το θέλω άδειο.Και μου απάντησαν ότι αυτό δεν είναι εφικτό στο συγκεκριμένο υπολογιστή και ότι έρχεται με προεγκατεστημένο το λειτουργικό.
Και ξανα απαντώ και ρωτώ αν ο υπολογιστής είναι μεταχειρισμένος, γιατί αν είναι καινούργιος πρέπει να κάνεις εγκατάσταση του λειτουργικού οπόταν πρέπει να αποδεχθείς τους όρους χρήσης (και του ανάφερα τι λένε οι όροι χρήσης σχετικά με επιστροφή), αλλά η απάντηση που έλαβα ήταν ότι αυτό δεν είναι εφικτό.
Σε ένα άλλο μαγαζί πάλι στην Κύπρο (στο Public συγκεκριμένα) όταν πήγα και ρώτησα τα ίδια πράγματα, ο υπάληλος δεν ήξερε και φώναξε ένα άλλο υπεύθυνο, του οποίου εξήγησα τι ήθελα και μου λέει: 'Αυτό δεν γίνεται στην εταιρία μας' (άσε που μου πήρε μια ώρα να του εξηγήσω ότι o υπολογιστής != windows και ότι μπορεί να ανοίξει και χωρίς windows) . Που να του εξηγώ ότι δεν είναι τι γίνεται ή τι δεν γίνεται αλλά δικαίωμα του αγοραστή.
Γενικά σε Κύπρο/Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω σε τέτοια θέματα ΔΥΣΤΥΧΩΣ.