Firefox 4, έρχεται την Παρασκευή 25/2

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Firefox 4, έρχεται την Παρασκευή 25/2

Δημοσίευσηαπό Pavlidis » 23 Μαρ 2011, 15:32

Όντως παιδιά, η 4η έκδοση του Firefox είναι πολύ καλή. Αξίζει να τη δοκιμάσετε. Επίσης θα συμφωνήσω με τον φίλο mangelasakis, δεν νοείται Firefox χωρίς κάποιο πρόσθετο για να μπλοκάρει τις διαφημίσεις. Έχω γράψει και άρθρο στο ιστολόγιό μου για διάφορα πρόσθετα του Firefox, το οποίο μπορείται να βρείτε εδώ: http://tsikari.blogspot.com/2010/08/firefox.html
Το blog μου: tsikari.blogspot.com
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 64bit/ Windows 7 σε υπολογιστή HP Pavilion dv6-2170sv Moonlight
Προδιαγραφές ⇛ Intel CoreTM i5 i5-430M │ 6 GB │ NVIDIA® GeForce® G 105M │ HD Audio │
Άβαταρ μέλους
Pavlidis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2010 » 23 Μαρ 2011, 16:10

Fedil έγραψε:Εκδοση για 64bit υπαρχει;
Εννοειται.
Κανε την αναβαθμιση με τον τροπο που λεει o Vagrale13:
viewtopic.php?f=9&t=13269
και θα εχεις αυτοματα την 64bit, εφοσον και η προηγουμενη εκδοση Firefox που ειχες ηταν 64bit.
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Άριστα
1. Dell Inspiron Q15R N5110: Intel Core i5-2450M (2.50 GHz) / 4 GB RAM / NVIDIA GT525M 1GB |Λειτουργικό: Ubuntu 16.04 LTS 64bit
2. HP Probook 4520s: Intel Core i3-370M (2.40 GHz) / 3 GB RAM / ATI Mobility Radeon HD 4500 | Λειτουργικό: Ubuntu 12.10 64bit
_____________________________________________________________________________________________________________
My Samos Blog
Άβαταρ μέλους
2010
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 23 Μαρ 2011, 17:14

YianPan έγραψε:Πω πω... πεταει πεταειιιι.!!!
Αλλα εχω μια μικρη αποριααα!
Το κουμπι [Ομαδοποιηση Καρτελων] πολυ ωραιο αλλα αμα κλεισω το FF-4 και ανοιγω και το [Ομαδοποιηση Καρτελων] δεν "θυμαται" πια.
Τι ρυθμισεις να κανω ωστε καθε φορα που ανοιγω να "θυμαται"??

Άνοιξε αν θες ένα θέμα στην κατηγορία «Εφαρμογές για internet» και προσπάθησε να είσαι πιο αναλυτικός σ' αυτό που περιγράφεις κι αυτό που θες να πετύχεις.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 23 Μαρ 2011, 19:29

ωστώσο έχω βρει και καποια προβληματάκια που δεν ξερω αν φταιει το firefox ή κάτι άλλο... Από το e-radio.gr ας πούμε δεν παίζει κανένα σταθμο και δεν έχω καταφέρει ακόμη να το φτιάξω... Επίσης σε αυτή την σελίδα http://videos.mozilla.org/serv/mozhacks/flight-of-the-navigator/ μου πετάει το παρακάτω error
Κώδικας: Επιλογή όλων
Could not initialise WebGL, sorry :-(
το οποίο σε προηγούμενο ποστ ο simos είπε ότι είναι θέμα driver της κάρτας γραφικών. Αλλά ακόμη και στα windows που το έχω δοκιμάσει αλλά και στην 11.04 και με 3 διαφορετικές κάρτες γραφικών δεν παίζει με τίποτα...
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 23 Μαρ 2011, 19:52

mangelasakis έγραψε:ωστώσο έχω βρει και καποια προβληματάκια που δεν ξερω αν φταιει το firefox ή κάτι άλλο... Από το e-radio.gr ας πούμε δεν παίζει κανένα σταθμο και δεν έχω καταφέρει ακόμη να το φτιάξω... Επίσης σε αυτή την σελίδα http://videos.mozilla.org/serv/mozhacks/flight-of-the-navigator/ μου πετάει το παρακάτω error
το οποίο σε προηγούμενο ποστ ο simos είπε ότι είναι θέμα driver της κάρτας γραφικών. Αλλά ακόμη και στα windows που το έχω δοκιμάσει αλλά και στην 11.04 και με 3 διαφορετικές κάρτες γραφικών δεν παίζει με τίποτα...

Σε εμενα μια χαρα παιζει... αν εξερεσεις οτι γονατιζει ολο το συστημα.... :P

Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ALdaperan » 23 Μαρ 2011, 20:03

mangelasakis έγραψε:

δεν συμφωνώ... Εγώ έχω το flashblock ενεργοποιημένο και το Adblock για να μην βαραίνουν οι ιστοσελίδες από ένα σωρό διαφημίσεις οι οποίες μου σπάνε τα νεύρα και παέι μπάλα... Επίσης έχω φτιάξει και οργανώσει τα bookmarks στην αντίστοιχη μπάρα και όποια σελίδα θέλω να μπώ πάει μπάλα... Και ένα πολύ καλό το οποίο μπορώ να πώ ότι το έμαθα τον τελευταίο χρόνο είναι η δεξιά μπάρα αναζήτησης που εισάγεις εσύ και διαλέγεις όποια μηχανή αναζήτησης θέλεις κάτι που σε βγάζει από τον κόπο να ανοίξεις την αντίστοιχη ιστοσελίδα πρώτα με την αντίστοιχη μηχανή αναζήτησης... Από ταχύτητα τώρα έχω παρατηρήσει ότι είναι ιδια ή και μεγαλύτερη από το chromium ή τουλάχιστον αυτή την αίσθηση σου δίνει λόγο της σταθερότητας και της αμεσότητας του firefox 4 έναντι του chromium... Και όλα αυτά μαζί με τα plugins του firefox κάτι στο οποίο υστερεί το chromium... Για όλους τους παραπάνω λόγους εγώ αν και μεγάλος υποστηρικτής του chromium για ένα και χρόνο περίπου, ξαναγύρισα στο Firefox 4 αφού πλέον πιστεύω ότι το chrome δεν έχει τίποτα περισσότερο να μου προσφέρει σε λειτουργικότητα και ταχύτητα... Αντίθετα υστερεί σε πάρα πολλά πλέον από το Firefox 4...

• Για τη μπάρα αναζητησης που αναφέρεις στον chromium κάνεις αναζήτηση στο google μέσω της μπάρας διευθύνσεων . Αν θες μπορείς να το κάνεις να ψάει σε όποια σελίδα θέλεις . Αν ψάξεις λίγο στο ιντερνετ υπάρχουν διάφορα σκριπτάκια γι αυτη τη δουλειά!! Επίσης υπάρχουν και πολλά plugins , ρίξε μια ματιά στο Chrome Web Store
  • Η ταχύτητα εξαρτάται απο τα πόσα plugins εχεις φορτωμένα . Αλλα γενικά ο chromium ειναι πιο γρήγορος αφου είναι πολύ πιο λιτός!!! Επίσης ο chromium εκμεταλεύεται ΑΡΙΣΤΑ το χώρο και σου δίνει τη δυνατότητα να εχεις μεγαλύτερο χώρο πλοήγησης απο ότι στον firefox .
  • Τελος αυτο που αναφέρεις για τα Plugins ΔΕΝ ισχυει !!! Τα περισσότερα plugins-themes δεν υποστηριζονται απο τον firefox4 !!! Aπλα πηγαινε στη σελιδα των plugins και προσπάθησε να βαλεις μερικα και θα το διαπιστώσεις και απο μόνος σου!!!
Ο firefox4 ειναι μια αποτυχημένη αντιγραφή chrome και opera :!: :wtf:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριος | Προγραμματισμός: C | Αγγλικά: Μέτρια
Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-18-generic 32bit (en_US.UTF-8),
Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2016 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
AMD nee ATI RV770 [Radeon HD 4850] [1002:9442]
eth0: Atheros Inc. AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Οδηγοί - How to - Tutorials | Οδηγοί Video | Οδηγίες για Αρχάριους στο Ubuntu | Γιατί το Linux είναι καλύτερο
Άβαταρ μέλους
ALdaperan
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 23 Μαρ 2011, 20:51

Γιατί όμως έχω βάλει στα αποθετήρια το

http://ppa.launchpad.net/mozillateam/fi ... ble/ubuntu maverick main

αλλά δεν μου ενημερώνει τον νέο firefox? Κάτι λάθος ή απλά δεν έχει ανέβει ακόμα στα απο;

edit: χεχε, γιατί δεν είχα κάνει επαναφόρτωση
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό 2010 » 23 Μαρ 2011, 21:05

mangelasakis έγραψε:ωστώσο έχω βρει και καποια προβληματάκια που δεν ξερω αν φταιει το firefox ή κάτι άλλο...Από το e-radio.gr ας πούμε δεν παίζει κανένα σταθμο και δεν έχω καταφέρει ακόμη να το φτιάξω... Επίσης σε αυτή την σελίδα http://videos.mozilla.org/serv/mozhacks/flight-of-the-navigator/ μου πετάει το παρακάτω error
Επιβεβαιωνω τα ιδια προβληματα και σε μενα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Ελάχιστες ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Άριστα
1. Dell Inspiron Q15R N5110: Intel Core i5-2450M (2.50 GHz) / 4 GB RAM / NVIDIA GT525M 1GB |Λειτουργικό: Ubuntu 16.04 LTS 64bit
2. HP Probook 4520s: Intel Core i3-370M (2.40 GHz) / 3 GB RAM / ATI Mobility Radeon HD 4500 | Λειτουργικό: Ubuntu 12.10 64bit
_____________________________________________________________________________________________________________
My Samos Blog
Άβαταρ μέλους
2010
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 23 Μαρ 2011, 21:34

Off topic:
ALdaperan έγραψε:
Για τη μπάρα αναζητησης που αναφέρεις στον chromium κάνεις αναζήτηση στο google μέσω της μπάρας διευθύνσεων . Αν θες μπορείς να το κάνεις να ψάει σε όποια σελίδα θέλεις . Αν ψάξεις λίγο στο ιντερνετ υπάρχουν διάφορα σκριπτάκια γι αυτη τη δουλειά!! Επίσης υπάρχουν και πολλά plugins , ρίξε μια ματιά στο Chrome Web Store

Η διαφορά είναι ότι στον Firefox ΔΕΝ χρειάζεται να ψάξεις για scriptακια, είναι ενσωματωμένη λειτουργία. Κι αν θες, μπορείς και από την εργαλειοθήκη διευθύνσεων να ψάξεις όχι απλά από μια μηχανή, αλλά από οποιαδήποτε σελίδα σου προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης, χωρίς scriptακια, είτε μέσω ρύθμισης στο about:config, είτε ακόμα απλούστερα, προσθέτοντας μια ετικέτα σε ένα σελιδοδείκτη .

ALdaperan έγραψε:Η ταχύτητα εξαρτάται απο τα πόσα plugins εχεις φορτωμένα . Αλλα γενικά ο chromium ειναι πιο γρήγορος αφου είναι πολύ πιο λιτός!!! Επίσης ο chromium εκμεταλεύεται ΑΡΙΣΤΑ το χώρο και σου δίνει τη δυνατότητα να εχεις μεγαλύτερο χώρο πλοήγησης απο ότι στον firefox .

Όντως η ταχύτητα εξαρτάται από το πόσες και ποιες πρόσθετες λειτουργίες/επεκτάσεις έχει κάνεις φορτώσει, όχι μόνο στον Chromium αλλά και στον Firefox και σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν κάτι ανάλογο.
Για το δεύτερο, πιθανότατα δεν έχεις δει καν το νέο σχεδιασμό του Firefox, όχι απλά προσφέρει περισσότερο χώρο, αλλά το κάνει σεβόμενος το περιβάλλον διασύνδεσης που έχει το λειτουργικό του χρήστη -τουλάχιστον στο Gnome - σε αντίθεση με τον chomium που ξενίζει σαν περιβάλλον.

ALdaperan έγραψε:Τελος αυτο που αναφέρεις για τα Plugins ΔΕΝ ισχυει !!! Τα περισσότερα plugins-themes δεν υποστηριζονται απο τον firefox4 !!! Aπλα πηγαινε στη σελιδα των plugins και προσπάθησε να βαλεις μερικα και θα το διαπιστώσεις και απο μόνος σου!!!

Αυτό τώρα προφανώς το λες από άγνοια (εκτός αν το λες απλά για να αντιδράσεις;)... Σε όλες τις εκδόσεις του Firefox μέχρι τώρα, περνάει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να ενημερώσουν όλοι οι προγραμματιστές τα πρόσθετα που βγάζουν για να δουλεύουν με τη νέα έκδοση. Είναι κάτι που εξαρτάται εντελώς από τη διάθεση και το χρόνο του κάθε προγραμματιστή ξεχωριστά και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να γίνει γι' αυτό από την πλευρά του Mozilla. Μπορώ να σε διαβεβαιώσω μάλιστα ότι αυτή τη φορά, ο αριθμός των πρόσθετων που έχουν ήδη ενημερωθεί έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο - σε αντίθεση με προηγούμενες εκδόσεις που μερικές επεκτάσεις χρειάστηκαν ακόμα και μήνες για να ενημερωθούν - παρόλο που αυτή τη φορά οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν από τη μεριά τους ήταν πολύ περισσότερες και σημαντικότερες.

ALdaperan έγραψε:Ο firefox4 ειναι μια αποτυχημένη αντιγραφή chrome και opera :!: :wtf:

Το «αποτυχημένη αντιγραφή» που το στηρίζεις; Στο γεγονός ότι ο Firefox έχει πχ το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης - 47% περίπου- στην Ελλάδα;
Ή μήπως στο ότι υιοθετεί και εξελίσσει ιδέες που θα έπρεπε κατά την άποψη σου να αποτελούν πατέντες και κατ επέκταση να μην χρησιμοποιούνται από κανέναν εκτός αυτού που τις έβγαλε;
Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του οι οποίες είναι και απολύτως σεβαστές, όταν δεν περιλαμβάνουν αυθαίρετους χαρακτηρισμούς που δεν υποστηρίζονται από επιχειρήματα και θίγουν άλλους.

Και τέλος, ο Firefox, φτιάχνεται από το ίδρυμα Mozilla, όχι από μια οποιαδήποτε εταιρεία, δεν μας ενδιαφέρει ούτε αν θα αρέσει στο μετοχικό συμβούλιο, ούτε αν θα ανεβάσει τις μετοχές μας, ούτε αν θα εκμηδενίσει τον ανταγωνισμό, ούτε αν θα μπορέσουμε να τον εκμεταλλευτούμε για να προωθήσουμε άλλες υπηρεσίες.
Είναι έργο ανοικτό όχι μόνο στο όνομα, αλλά και στην ουσία, με χιλιάδες συντελεστές και ανθρώπους που και τον υποστηρίζουν και τον αναπτύσσουν και διαμορφώνουν τις κατευθύνσεις που θέλουν να έχει η ανάπτυξη του και που μπορούν να τον εμπιστευτούν ότι θα συνεχίσει να είναι προασπιστής και των ανοικτών πρότυπων και της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.
Αν αύριο σταματήσει την ανάπτυξη του chrome η google, κατά πόσο θα συνεχιστεί η ανάπτυξη του chromium;
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 23 Μαρ 2011, 21:55

2010 έγραψε:
mangelasakis έγραψε:ωστώσο έχω βρει και καποια προβληματάκια που δεν ξερω αν φταιει το firefox ή κάτι άλλο...Από το e-radio.gr ας πούμε δεν παίζει κανένα σταθμο και δεν έχω καταφέρει ακόμη να το φτιάξω... Επίσης σε αυτή την σελίδα http://videos.mozilla.org/serv/mozhacks/flight-of-the-navigator/ μου πετάει το παρακάτω error
Επιβεβαιωνω τα ιδια προβληματα και σε μενα.

Κανένα από τα δυο δεν είναι πρόβλημα του Firefox.
Για το πρώτο, απευθυνθείτε στους δημιουργούς της υπηρεσίας - είναι θέμα δικής τους επιλογής αν θα σεβαστούν τα ανοικτά πρότυπα .
Αλλιώς κάντε μια αναζήτηση στο φόρουμ, μιας και υπάρχει θέμα σχετικό.
Για το δεύτερο, απευθυνθείτε στις εταιρείες που βγάζουν κάρτες γραφικών και παρέχουν οδηγούς δεύτερης για να μην πω τρίτης κατηγορίας για Linux.
Αυτός είναι κι ο λόγος που δεν ήταν δυνατόν να βγει ο Firefox για Linux με ενεργοποιημένη την υποστήριξη για επιτάχυνση γραφικών.
Εκτός κι αν ανήκετε σε όσους η κάρτα γραφικών τους έχει και αξιοπρεπείς (κλειστούς δυστυχώς) οδηγούς, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε πρώτα το webGL στο σύστημα (και στον Firefox αν θυμάμαι καλά) και μετά να δοκιμάσετε να δείτε το video αυτό. Δείτε και τη δημοσίευση του simosx στη σελίδα 5 του νήματος.
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις