evolgen έγραψε:Σκέφτομαι να στείλω την εφαρμογή στο διαγωνισμό τη Δευτέρα, ώστε να έχω χρόνο να διορθώσω τυχόν λάθη του Packaging που θα μου υποδείξουν. Αν έχετε κάποιο σχόλιο, πρόταση, ιδέα για επιπλέον feature ή οτιδήποτε άλλο να πείτε για το
OrthCal, κάντε το τώρα.

Τα παρακάτω είναι παρατηρήσεις. Μπορεί να έχουν νόημα, μπορεί και να είμαι υπερβολικά προσεκτικός.
1. Είναι καλό να διευρύνεις το κοινό σου. Μπορείς να φτιάξεις λίστα με χώρες που θα τους ενδιέφερε μια τέτοια εφαρμογή;
Αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρωσία, Σερβία και άλλες χώρες που έχουν ορθόδοξο πληθυσμό.
Κάτι τέτοιο πρέπει να το προβάλλεις στη σελίδα περιγραφής του πακέτου, και ίσως και στο About.
Αν καταφέρεις να προωθήσεις την εφαρμογή ως εφαρμογή για 300+ εκ. χρήστες ελεύθερου λογισμικού, θα είναι εξαιρετικά καλό.
Το ποια εφαρμογή θα καταφέρει να πάρει το πρώτο βραβείο καθορίζεται από τους ψήφους που θα λάβει μέσω του Κέντρου λογισμικού.
Οπότε θέλεις ψήφους και από άλλες χώρες όπως Ρωσία, που έχουν ισχυρή ορθόδοξη κοινότητα και σημαντική κοινότητα Ubuntu.
2. Στην εφαρμογή αναφέρει για Ιουλιανό και Ανανεωμένο Ιουλιανό ημερολόγια. Ποια είναι η διαφορά; Ήξερα για Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγια.
Εδώ θα ήταν καλό να δείξεις ένα από τα δύο, και να μπορεί ο χρήστης να αλλάξει στο άλλο μέσω των ρυθμίσεων. Και στις ρυθμίσεις να μπορείς να εξηγήσεις τη διαφορά μεταξύ των δύο.
3. Στο About και στα παράθυρα που αναφέρουν για τις γιορτές, περιλαμβάνουν εικόνα με έντονο γαλάζιο χρώμα. Η εντύπωση που έχω είναι ότι κάνει την εφαρμογή να μην ταιριάζει με το υπόλοιπο Ubuntu 12.04.
4. Κάτι που μετρούν πολύ στις συμμετοχές είναι τα προγράμματα να ακολουθούν το γενικό θέμα (theme) της διανομής.
Έτσι, έχω την εντύπωση ότι η χρήση της εικόνας παρασκηνίου μπερδεύει την ανάγνωση και νομίζω ότι το παραδοσιακό παρασκήνιο (μονόχρωμο) του Ubuntu είναι καλύτερο.
5. Όπως είναι τώρα, όταν ανοίξεις ένα παράθυρο με το ημερολόγιο, τότε δε μπορείς να ανοίξεις δεύτερο παράθυρο με το άλλο ημερολόγιο ή με το About. Έστω ότι δοκιμάζεις 3-4 φορές να ανοίξεις ένα παράθυρο ημερολογίου ενώ υπάρχει ήδη ένα ανοικτό (και π.χ. δε φαίνεται), τότε αν κλείσεις αυτό το ήδη ανοικτό θα ανοίξουν τα υπόλοιπα που ήταν σε αναμονή. Αυτό είναι ζήτημα χρηστικότητα.
6. Όταν εμφανίζεται το περιεχόμενο με τις γιορτές, ο χαρακτήρας Unicode για το σταυρό είναι κολλημένος με το κείμενο της γιορτής. Φαίνεται πολύ άσχημο και είναι καλό να υπάρχει τουλάχιστον ένα διάστημα.
7. Θα ήταν εξαιρετικό αν μπορούσες να εμφανίσεις με έντονη γραμματοσειρά (bold) τα ονόματα των αγίων, ώστε να μπορεί να δει κανείς εύκολα τα ονόματα με μια ματιά.
8. Μπορούν να προκύψουν και άλλες ανάγκες που είναι καλό να γίνουν πιο μετά. Καλό να είναι βάλεις ένα TODO list, για να διατηρήσεις τους χρήστες στην εφαρμογή. Παραδείγματα για TODO list: δυνατότητα να δεις ποιος γιορτάζει αύριο, σύνδεση με το σύστημα ημερολογίου του Ubuntu (Evolution) για υπενθυμίσεις, δυνατότητα να δεις πότε γιορτάζει ένα συγκεκριμένο όνομα.