Linus Torvalds Not a Fan of Gnome 3 !!!

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Linus Torvalds Not a Fan of Gnome 3 !!!

Δημοσίευσηαπό akounadis » 17 Σεπ 2011, 20:10

Linus_Torvalds_Not_a_Fan_of_Gnome_3

Προσπαθώ να καταλάβω αν εκφράζει ελεύθερα την γνώμη του ή η άποψή του εκπληρώνει τον σκοπό "κάποιου" ή και του ίδιου.
Κακά τα ψέματα ο λόγος του μετράει. Κατακρίνει την ευκολοχρηστία και την λειτουργικότητα.
Τελικά θέλει να μείνει στην εποχή που οραματίστηκε με ένα "γραφικό περιβάλλον" (Not_a_Fan_of_X εμένα αυτή την εντύπωση μου δίνει τώρα) που ίσα ίσα να καλύπτει τις βασικές και πραγματικές ανάγκες ενός χρήστη που τείνει προς τον επαγγελματία ? Ένα χρήστη που θα συμπεριφερθεί όπως αξίζει στο Ελεύθερο Λογισμικό ?
Απ' την άλλη όμως δεν θα ήθελε και να ζήσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος αυτή την εμπειρία ? Μου φένεται πως τώρα τελευταία αλλάζει συχνά γνώμη.
Εγώ ακόμα άποψη τεκμηριωμένη με επιχειρήματα δεν έχω ακούσει και διαβάσει. Gnome shell + unity + gnome3. Μελλοντικά θα υπάρξει κάτι ποιο συγκεκριμένο?
Τελικά τι θέλει να πει ο ποιητής? Τι θέλει να πει ο κόσμος του linux? Ή τι θέλει η Canonical για όλο τον κόσμο?
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Re: Linus Torvalds Not a Fan of Gnome 3 !!!

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 17 Σεπ 2011, 20:58

Λογικό είναι να γκρινιάζει . Σαραντάρισε πια και τα πολύχρωμα touch screens δεν τον εντυπωσιάζουν .

Αν παρατηρήσεις λιγάκι την ανθρώπινη συμπεριφορά , θα δεις ότι ο άνθρωπος είναι εξαιρετικά συντηρητικό ζώο . Μπορείς να το δεις σε πολλές περιπτώσεις . Για παράδειγμα : (φυσικά και δεν υιοθετώ τις παρακάτω απόψεις , δεν μπορώ όμως να κάνω ότι δεν υπάρχουν )

- Η παλιά Formula 1 και Moto gp ήταν για άντρες , οι τωρινοί είναι σαν να παίζουν με playstation .
- Παλιά η μουσική είχε αξία , η σημερινή είναι απλά θόρυβος .
- Παλιά ο κόσμος αγωνιζόταν για όλα , τώρα είναι όλοι με τον freddo και το iphone στο χέρι .

Οι πιο συντηρητικοί δε , είναι αυτοί που κάποτε έχουν υπάρξει πρωτοπόροι (να θυμίσω τους πολιτικούς "της γενιάς του πολυτεχνείου" ή δεν χρειάζεται; ) .
Ως καθαρός εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας λοιπόν και ο Linus Torvalds , γκρινιάζει γιατί πλέον κάποιοι πρωτοπορούν ερήμην του και με ιδέες που δεν τις σκέφτηκε αυτός .

Εκεί που θα διαφωνήσω ελαφρώς , είναι στο αν η γνώμη του μετράει (σε τέτοια θέματα , όχι γενικά) .
Είχανε μια φαγούρα το Gnome foundation και η Canonical αν τα GUI τους αρέσουν στον Torvalds ...
Το target group τους δεν έχει καμμία σχέση με αυτόν .
Όταν πας να πουλήσεις , στοχεύεις στους πολλούς , όχι σε αυτούς που έχουν τις γνώσεις του . Το αντίθετο είναι σίγουρη συνταγή για λουκέτο . Εξάλλου , αν στον Linus δεν αρέσει το γραφικό περιβάλλον , ας το αλλάξει στον υπολογιστή του ή ας φτιάξει ένα δικό του . Εδώ έφτιαξε ολόκληρο git εκεί θα κωλώσει ;
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Σεπ 2011, 00:10

To θέμα δεν είναι αν γκρινιάζει ο Linus, το θέμα είναι αν γκρινιάζει μόνο ο Linus ;
Το πιθανότερο είναι οι προεπιλογές κάποιων εν τέλει να καθιερωθούν και να επικρατήσουν μιας και ελαφρώς μας τις <<καπέλωσαν>>, διότι αν μιλάμε για σοβαρή και ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση σε γραφικό περιβάλλον είναι μόνο αυτή του KDE (οι άλλες οι <<ελαφρές>> είναι μάλλον ειδικών σκοπών και συνθηκών).
Το ότι είναι πιο όμορφες όμως δε σημαίνει ότι είναι και πιο εύχρηστες, τουλάχιστον για τον Linus αλλά και για πολλούς από μας...και ναι έχω υπερβεί τα 40... ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 18 Σεπ 2011, 01:00

Δεν έγραψα όμορφες , αυτό είναι ανάλογα με τα γούστα . Έγραψα πολύχρωμες . Και όχι , δεν γκρινιάζει μόνο ο Linus , ούτε εμένα μου αρέσουν τα "ταμπλετοειδή" λειτουργικά για παράδειγμα (Το unity που όντως μου αρέσει δεν το θεωρώ τόσο ακραίο) . Από την άλλη , σε 3 χρόνια θα είμαι κι εγώ ένας γκρινιάρης 40άρης . Προς το παρών είμαι απλά γκρινιάρης . :D
Στους μικρότερους όμως , που είναι και κυριότερο αγοραστικό κοινό από εμάς (επειδή ανταποκρίνονται πιο άμεσα στις μεταβολές της "μόδας") δεν φαίνεται να προκαλεί δυσαρέσκεια .

Off topic:
[Flame mode]
dim459 έγραψε:αν μιλάμε για σοβαρή και ολοκληρωμένη εναλλακτική πρόταση σε γραφικό περιβάλλον είναι μόνο αυτή του KDE (οι άλλες οι <<ελαφρές>> είναι μάλλον ειδικών σκοπών και συνθηκών).

Εμ θα αλλάξει και αυτό , που θα πάει ; (όλους στο Ε17 σας βλέπω χε χε χε) [/Flame mode] :lol: :lol:
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Anastasios23 » 18 Σεπ 2011, 03:35

Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των αλλαγών, αλλά οι μεγάλες αλλαγές έρχονται σε αντίθεση με την συνήθεια..
Όταν βγήκε το unity του έδωσα 2 εβδομάδες ώστε να κρίνω αν μου κάνει...
και γύρισα σε gnome 2.32
το ίδιο έκανα κ με το gnome 3 αλλά μου φάνηκε ποιο καλοφτιαγμένο και σταθερό από το unity.
Πιστεύω ότι επειδή το gnome είναι πολύ μεγαλύτερο project και απευθύνεται σε πολλές διανομές θα έχει πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη και πολύ σύντομα θα υπάρχουν εργαλεία για να αλλάξουμε οτιδήποτε δεν μας αρέσει.Για τους παραπάνω λόγους σε καμιά περίπτωση δεν είναι απειλή το unity για το gnome
Γνώσεις ⇛ Linux: μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 13.04 32bit σε Desktop
Προδιαγραφές ⇛ AMD Athlon(tm) x2 260 processor 3,2 Ghz│ 2GB RAM │ NVIDIA GeForce 8400GS 512MB│ HD Audio │ TFT 19"(1440*900)
Anastasios23
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό savor13 » 18 Σεπ 2011, 09:08

Προσωπική άποψη για όλα αυτά:
Δεν θα πω πως το θέμα "γραφικό περιβάλλον" είναι ασήμαντο. Το αντίθετο, και ιδιαίτερα για τη δημοφιλία ενός λειτουργικού συστήματος. Δεκτές όλες οι απόψεις, όμως επειδή κι εγώ είμαι σαραντάρης, έχω προσέξει πως πολλοί συνομήλικοι μου (και εγώ) έχουν τη τάση να -κατά κάποιο τρόπο- ψιλοαπομονώνονται. Έτσι, ανάλογα με τη χρήση του υπολογιστή μου, στο βαθμό που μπορώ να κάνω αυτά που θέλω σε καθημερινή (και όχι μόνο) βάση, το γραφικό περιβάλλον έρχεται σε δεύτερη μοίρα, ακόμα και αν η χρηστικότητά του είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη. Φυσικά τα περί "target groups" που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω τα βρίσκω απόλυτα σωστά και συμφωνώ.
Κατά τ'άλλα, στο pc μου χρησιμοποιώ Unity, αλλά έχοντας δει και το gnome στην τελευταία έκδοση Fedora, δε βρίσκω μεγάλα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα του ενός έναντι του άλλου. (Εντάξει, μάλλον λόγω καταβολών το gnome ίσως και να μου φαίνεται λίγο πιο αξιόπιστο...).
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 20.04 64bit (en_US.UTF-8),
3 Intel Core i5-4460 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7917 MiB ‖ ASRock H81M-GL
4 nVidia GK208 [GeForce GT 710B] [10de:128b] (rev a1)
5 wlp5s0: Realtek RTL-8185 IEEE 802.11a/b/g Wireless LAN Controller [10ec:8185] (rev 20) ⋮ enp3s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 0c)
savor13
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nbagi » 18 Σεπ 2011, 09:48

Πάλι καλά που δεν μας είπε την γνώμη του για το unity...
Linux: Χρήστης / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 13.10
Dell inspiron 7537 i5
Άβαταρ μέλους
nbagi
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό akounadis » 18 Σεπ 2011, 12:14

Το μόνο σίγουρο ότι όλα γίνονται για την εύκολη χρήση. Η ιστορία δείχνει ότι ο άνθρωπος απ' την πρώτη μέρα της ζωής του σ' αυτόν τον πλανήτη έχει την διάθεση και την τάση να καλυτερεύει τη ζωή του. Αν είναι δυνατόν να "γίνονται" όλα με το ανοιγόκλειμα ενός βλεφάρου. (tablet, χωρίς καπάκια laptop, άμεση πρόσβαση σχεδόν παντού...κτλ). Το θέμα είναι ότι γι' αυτό παλεύουν κάποιοι και όχι όλοι. Πάντα αρχικά η ιδέα είναι φουτουριστική και ανθρώπινη. Στοχεύει για το καλό του ανθρώπου. Τελικά καταλήγει όταν υλοποιηθεί (απ' τους λίγους πάντα) να στοχεύει την μάζα... για το καλό, δυστυχώς όχι πάντα.
Η τάση αυτή νομίζω πως έχει δύο μοίρες με κοινό διαιρέτη πάντα την εξέλιξη αλλά τελικά με διαφορετικό παρανομαστή τον σκοπό.
Εδώ πιστεύω πως δίνει την μάχη του το Ελεύθερο-Ανοιχτό Λογισμικό. "Θέλει" να εντάξει τα πάντα και τους πάντες σε μια κοινή προσπάθεια ώστε κάθε φορά να εξυπηρετεί τον καθένα αλλά παράλληλα και το σύνολο όσο το δυνατόν Δημοκρατικά γίνεται. Να καλύπτει τις ανάγκες του ενός αλλά και του συνόλου. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής το πετυχαίνει καλά. Εγώ το καταλαβαίνω όπως καταλαβαίνω και την Δημοκρατία.
έγραψε:fkol k4
Οι πιο συντηρητικοί δε , είναι αυτοί που κάποτε έχουν υπάρξει πρωτοπόροι

Όντως, κάποιοι απ' αυτούς που έχουν την ιδέα και την υλοποιόυν μελλοντικά τους κυριεύει ο φόβος της εξέλιξης. Τους άλλους, "Ηγέτες", τους κυριεύει η πολιτική και κοινωνική μισαλλοδοξία. Και τους λιγότερους απ' αυτούς η Δημοκρατία, ο ανθρωπισμός.
Intel Core i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz ‖ RAM 7617 MiB ‖ Dell Inc. 065C71 - Dell Inc. Inspiron 15 7000 Gaming
Intel Device [8086:591b] {i915} ⋮ nVidia Device [10de:1c8c] {nouveau}
wlp3s0: Intel Wireless 3165 [8086:3165] (rev 79) ⋮ enp2s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Συναντήσεις φίλων του Ubuntu-gr σε πόλεις της Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
akounadis
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: akounadis
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις