H Microsoft ως Platinum Member του The Linux Foundation

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Πως βλέπετε την συμμετοχή της Microsoft στο The Linux Foundation ως Platinum Member;

Θετικά
3
27%
Αρνητικά
6
55%
50 - 50 (θα έχει και θετικές και αρνητικές επιπτώσεις)
1
9%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
1
9%
 
Σύνολο ψήφων : 11

H Microsoft ως Platinum Member του The Linux Foundation

Δημοσίευσηαπό eliasps » 17 Νοέμ 2016, 12:49

Το The Linux Foundation το γνωρίζουμε όλοι. Πρόκειται για τον κύριο και επίσημο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει ως στόχο να προωθήσει, να προστατέψει και να εξελίξει το Linux με ανοιχτά πρότυπα τόσο σε προσωπικό αλλά κυρίως σε επιχειρηματικό επίπεδο. Στηρίζεται και βοηθιέται από την οικονομική και επαγγελματική συμβολή κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας και ελεύθερου λογισμικού, οι οποίες καταχωρούνται ως μέλη στον οργανισμό.

Τον τελευταίο καιρό, η Microsoft έχει αυξήσει τη συμμετοχή της σε projects ελεύθερου λογισμικού, όντας ο μεγαλύτερος συνεισφέρων ανοιχτού κώδικα στο GitHub, με κινήσεις όπως η απελευθέρωση του κώδικα του .NET Core 1.0, η απελευθέρωση του κώδικα του SDK της Xamarin (αφού την αγόρασε), η συνεργασία της με το FreeBSD για την κυκλοφορία μίας εικόνας για το Azure, η συνεργασία της με την Canonical για την χρήση του Ubuntu στο Windows 10 καθώς και με εταιρίες όπως η Red Hat και η SUSE για την υποστήριξη των προϊόντων της στα αντίστοιχα συστήματα. Ήδη συμμετέχει στα έργα των Node.js Foundation, OpenDaylight, Open Container Initiative, R Consortium και Open API Initiative.

Τη συνεισφορά της Microsoft στο Ελεύθερο Λογισμικό έρχεται να ενισχύσει η συμμετοχή της στο The Linux Foundation ως το 11ο Platinum Μember, όπως ανακοίνωσε το The Linux Foundation για την συμμέτοχη της Microsoft ως πλατινένιο μέλος του οργανισμού στις 16 Νοεμβρίου του 2016, πληρώνοντας το ποσό των 500.000 δολαρίων ($US) που απαιτείται για την επίσημη αναγνώριση ως πλατινένιο μέλος.

Δείτε εδώ τη λίστα των εταιριών που συμμετέχουν στο The Linux Foundation ως Platinum Μembers: https://www.linuxfoundation.org/members/corporate

Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX
 
Δημοσιεύσεις: 4017
Εγγραφή: 16 Δεκ 2011, 22:25
Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική
Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: H Microsoft ως Platinum Member του The Linux Foundation

Δημοσίευσηαπό konnn » 21 Νοέμ 2016, 16:14

θεωρητικά ακολουθεί την τακτική του κάνεις τον εχθρό σου φίλο.
Δεδομένης της ανοικτότητας του Linux , αυτή η κίνηση ίσως δεν κρύβει να προσπαθεί να μάθει μυστικά εκ των έσω αλλά να μειώσει την πόλωση που πάει να δημιουργηθεί με την εξέλιξη του λίνουξ ώστε να επωφεληθεί στο εμπορικό κομμάτι του desktop.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3567
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2010, 17:54
Τοποθεσία: Καλαμάτα
Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Re: H Microsoft ως Platinum Member του The Linux Foundation

Δημοσίευσηαπό Logan » 22 Νοέμ 2016, 13:38

konnn έγραψε:θεωρητικά ακολουθεί την τακτική του κάνεις τον εχθρό σου φίλο.
Δεδομένης της ανοικτότητας του Linux , αυτή η κίνηση ίσως δεν κρύβει προσπαθεί να μάθει μυστικά εκ των έσω αλλά να μειώσει την πόλωση που πάει να δημιουργηθεί με την εξέλιξη του λίνουξ ώστε να επωφεληθεί στο εμπορικό κομμάτι του desktop.

Συμφωνώ και προσθέτω ότι με ψίχουλα έκανε και μια υπέροχη διαφήμιση-ξέπλυμα.
1 Γνώσεις Linux: όχι και μιάου! ┃ Προγραμματισμού:Ε.. ┃ Αγγλικών: Μέτρια
2 Arch Linux Gnome 4χχ
3 Intel Core i5-3210M CPU @ 2.50GHz ‖ RAM 7.7 GiB |
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915} ⋮ Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Thames [Radeon HD 7500M/7600M Series] [1002:6840] {radeon}
Refugees Welcome
Άβαταρ μέλους
Logan
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 816
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2013, 19:42
Launchpad: loganlettuce
IRC: LoganL
Εκτύπωση

Re: H Microsoft ως Platinum Member του The Linux Foundation

Δημοσίευσηαπό eliasps » 22 Νοέμ 2016, 14:38

Σίγουρα δεν το έκαναν από την καλή τους την καρδιά. Όμως δεν πιστεύω πως πρόκειται για διαφήμιση ή ξέπλυμα (γιατί δεν έχει την ανάγκη για διαφήμιση από το The Linux Foundation, ούτε το ποσό είναι μεγάλο για ξέπλυμα), αλλά για επιβίωση στην αγορά. Αφού το Linux στον εταιρικό τομέα και στα δίκτυα κυριαρχεί και δεδομένου του γεγονότος πως πρόκειται για ανοιχτό κώδικα, οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται εξελίσσονται με τέτοιο ρυθμό που αφήνουν τις τεχνολογίες της Microsoft πίσω, οπότε αναγκαστικά ή θα ανέβουν στο τρένο ή θα το χάσουν. Ο ίδιος ο Steve Ballmer πριν 15 χρόνια αποκαλούσε το Linux "καρκίνο" και τους χρήστες "τζαμπατζήδες". Τώρα δηλώνει πως το λατρεύει.

Νομίζω αυτή η στροφή (για λόγους επιβίωσης) ξεκίνησε με σημείο μηδέν τις τεχνολογίες virtualization, πιο συγκεκριμένα με τον Hyper-V όπου η Microsoft υπό την διαταγή δικαστικής απόφασης αναγκάστηκε να ελευθερώσει χιλιάδες γραμμές κώδικα από τον οδηγό της επειδή συμπεριέλαβε κομμάτια κώδικα υπό άδειες ελεύθερου λογισμικού σε λογισμικό με ιδιόκτητη άδεια, παρανόμως. Από εκεί και μετά ήταν αλυσιδωτή αντίδραση, με το Azure, το Ubuntu, τώρα το Linux και ότι μεσολάβησε μεταξύ αυτών των ενεργειών.

Εγώ ψήφισα πως πρόκειται για θετικά νέα. Πιστεύω θα προσφέρει στο Linux κώδικα με παραδειγματική επαγγελματική προσέγγιση και νέες τεχνολογίες (ασχέτως των κινήτρων της) χωρίς να επηρεάσει την πορεία του έργου, διότι εκεί τον τελευταίο λόγο τoν έχουν μεγάλα κεφάλια του kernel development όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει πως δεν σηκώνουν πολλά πολλά.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX
 
Δημοσιεύσεις: 4017
Εγγραφή: 16 Δεκ 2011, 22:25
Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική
Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση


  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις