ubuntu σε εξ. σκληρό

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

ubuntu σε εξ. σκληρό

Δημοσίευσηαπό itssat » 25 Ιαν 2010, 21:02

Καλησπέρα

επειδή συνηθίζουμε σχεδόν οι περισσότεροι να έχουμε πάνω από έναν υπολογιστή και στους άλλους να έχουν πρόσβαση άλλα μέλη της οικογένοιας έκανα εγκατάσταση σε έναν εξωτερικό σκληρό (320gb αυτόν είχα πρόχειρο εκείνη την στιγμή) μία κανονική εγκατάσταση φυσικά ubuntu 9.10 με τον grub να εγκαθίστατε στον εξωτερικό.
Η εγκατάσταση έγινε με το pc της υπογραφής μου στην συνέχεια το σύνδεσα στο netbook που αγόρασα για τον γιο μου όπου έχει xp χωρίς προβλήματα ανοίγουν όλα κανονικά και τρέχουν κανονικά και εγώ έχω το ubuntu χωρίς να ενοχλώ κανέναν.

Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα αν τον συνδέσω στο netbook της asus που έχω ή στο pc αυτό της υπογραφής μου θα ανοίξει κανονικά χωρίς να κρακάρει;;; γιατί όλες της αναβαθμίσεις της έκανα με το netbook της fujitsu.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Ελάχιστα

winxp/ubuntu 10.10 σε fujitsu siemens: Intel M750 (1.86GHz) / NVIDIA GeForce 6800 / 2.00 GB / 17" WXGA
itssat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: ubuntu σε εξ. σκληρό

Δημοσίευσηαπό logari81 » 25 Ιαν 2010, 21:31

Το κυριότερο πρόβλημα θα ειναι ότι δεν θα εχεις 3Δ εξαιτίας της καρτας Nvidia που εχεις που απαιτει κλειστους οδηγους. Για καρτες Intel και ΑΤΙ που λειτουργουνε με τους ανοιχτούς οδηγούς δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα καθότι το σύστημα φορτώνει αυτοματα τον σωστό οδηγό.

Γενικα το συστημα θα λειτουργει εκτός απο ρυθμισεις που αφορούν καποιο συγκεκριμένο hardware του ενός υπολογιστη που δεν υπάρχει στον αλλον. Πάντως για τετοιες περιπτώσεις είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς ενα LiveUSB που ειναι προετοιμασμενο για τετοια χρήση.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lalakis » 26 Ιαν 2010, 02:03

Ξεκινωντας με διαφορα πειραματα σε USB Stick με αποθηκευση των ρυθμισεων του λειτουργικου κατεληξα σε εναν USB εξωτερικο σκληρο Western Digital Passport 150 GB 2,5 Zoll.

Το εχω δοκιμασει σε 4-5 διαφορετικα μηχανηματα και μπορω να πω οτι ουσιαστικα ο μοναδικος περιορισμος που υπαρχει ειναι η δυνατοτητα εκκινησης του BIOS απο πορτα USB στο εκαστοτε μηχανημα και να ειναι συμβατη η αρχιτεκτονικη του λειτουργικου -ειδικα σε παλιοτερα μηχανηματα -επειδη εχω εγκαταστησει το 9.10 64bit.

Προβληματα με καρτες γραφικων δεν ειχα, ισως επειδη η καρτα μου ειναι Intel και οι δοκιμες μου ηταν με μηχανηματα της μεσαιας κατηγοριας και χαμηλοτερα.

Πρακτικα εχω στην τσεπη το λειτουργικο, τα βασικα αρχεια συν ολες της ρυθμισεις.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 LinuxMint 17.1 rebecca 3.13.0-24-generic 64bit (de_DE.UTF-8, X-Cinnamon default)
3 Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 5768 MiB ‖ Dell Inc. 033FF6 - Dell Inc. Inspiron 580
4 Intel Core Processor Integrated Graphics [8086:0042] {i915}
5 eth0: Broadcom NetLink BCM57788 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:1691] (rev 01)
lalakis
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό itssat » 27 Ιαν 2010, 12:28

Ωραία ούτι σι άλλως 3D και κλειστούς οδηγούς δεν χρησημοποιώ διοτι είχα κάποια προβληματάκια με δαύτους έτσι το κρατάω και βλέπω στην πορεία. Να'στε καλά ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Ελάχιστα

winxp/ubuntu 10.10 σε fujitsu siemens: Intel M750 (1.86GHz) / NVIDIA GeForce 6800 / 2.00 GB / 17" WXGA
itssat
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά