Raid 0 σε Linux RED HAT plz Βοήθεια!!!

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Raid 0 σε Linux RED HAT plz Βοήθεια!!!

Δημοσίευσηαπό xen » 21 Απρ 2010, 09:34

Καλημέρα, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα.
Έχω ένα server με linux red hat το οποίο έχει 2 δίσκους SCSI της Fujitsu σε Raid 0 Stripped. Μου χάλασε προφανώς ο ένας απο τους δυο δίσκους, πώς μπορώ να διορθώσω το σύστημα, αν αγοράσω ένα ίδιο δίσκο και τον αντικαταστήσω πρέπει να το σετάρω ξανά το σύστημα ή θα κάνει recover μόνο του? Plz είναι πολύ σημαντικό.
xen
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Raid 0 σε Linux RED HAT plz Βοήθεια!!!

Δημοσίευσηαπό atermon » 21 Απρ 2010, 19:34

xen έγραψε:Καλημέρα, έχω ένα σοβαρό πρόβλημα.
Έχω ένα server με linux red hat το οποίο έχει 2 δίσκους SCSI της Fujitsu σε Raid 0 Stripped. Μου χάλασε προφανώς ο ένας απο τους δυο δίσκους, πώς μπορώ να διορθώσω το σύστημα, αν αγοράσω ένα ίδιο δίσκο και τον αντικαταστήσω πρέπει να το σετάρω ξανά το σύστημα ή θα κάνει recover μόνο του? Plz είναι πολύ σημαντικό.

Δύσκολα τα πράγματα, ειδικά σε raid-0. Δοκίμασε με κάποιον από τους οδηγούς εδώ μέσα για ανάκτηση δεδομένων από "χτυπημένους" δίσκους. Η επιλογή raid-0 δεν συνίσταται για servers. Φοβάμαι πως θα χρειαστεί να στήσεις το μηχάνημα από την αρχή με hardware raid-1 μέσω του scsi controller.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιφερειακά