Λειτουργία εκτυπωτή Canon Pixma MP460  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Λειτουργία εκτυπωτή Canon Pixma MP460

Δημοσίευσηαπό kostasagalou » 04 Ιαν 2011, 23:21

Έχω τον εκτυπωτή Canon MP460, όπου το ubuntu τον έχουν αναγνωρίσει κανονικά αλλά όταν θέλω να εκτυπώσω οτιδήποτε δεν μου το εκτυπώνει..έψαξα και στο ίντερνετ μήπως βρώ λύση αλλά μάταια!!

Μπορείτε να βοηθήσετε;; :?:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 12.04 32bit σε HP dv35053ea
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo T5800 │2 MB Level 2 cache │ RAM 3GB │ NVIDIA GeForce 9300 GS │ 13.3''
Άβαταρ μέλους
kostasagalou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Λειτουργία εκτυπωτή Canon Pixma MP460

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 05 Ιαν 2011, 00:06

Για ρίξε μια ματια εδώ http://art.ubuntuforums.org/showthread.php?p=4817699
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kostasagalou » 05 Ιαν 2011, 00:34

s.dalas έγραψε:Για ρίξε μια ματια εδώ http://art.ubuntuforums.org/showthread.php?p=4817699

Στην αρχή του post γράφει 'Produce deb packages with alien'. Ξέρεις τι είναι το alien ή που βρίσκεται αφού το εγκαταστήσω;
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo T5800 │2 MB Level 2 cache │ RAM 3GB │ NVIDIA GeForce 9300 GS │ 13.3''
Άβαταρ μέλους
kostasagalou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 05 Ιαν 2011, 00:41

Aπο το ποστ που σου έδωσα κατεβάζεις τον οδηγό 160. Μετά αυτό που διαβάζεις εσυ το 1ο ποστ του θέματος δηλαδή το alien ειναι το πρόγραμμα που θα μετατρέψεις το πακέτο rpm σε deb. Βάλτο απο το κέντρο λογισμικού γράφοντας απλά alien
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Re: Λειτουργία εκτυπωτή Canon Pixma MP460  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό kostasagalou » 05 Ιαν 2011, 02:04

Με παίδεψε αρκετά αλλά το έκανα να δουλέψει εν τέλει..s.dalas αυτό που μου έστειλες το έκανα αλλά απ' ότι έμαθα μετά είναι για το ubuntu Feisty (7.04).

Για το ubuntu 10.10 όταν βάζεις τον εκτυπωτή στη θύρα usb στον αναγνωρίζει, απλά πετάει ένα μύνημα ότι λείπουν οι drivers (εξού και δε μου λειτουργούσε). Μετά, εμφανίζει ένα παραθυρο για να επιλέξεις ποιο μοντέλο εκτυπωτή έχεις για να ψάξει drivers, αλλά τον MP460 δέ τον έχει και έτσι επέλεξα να κατεβάσει τους drivers γα τον MP160 (που όπως λέει το post που μου έστειλες είναι ίδιοι). Επομένως, λειτούργησε μετά απ' αυτό και εκτύπωσε τη δοκιμαστική σελίδα! :shock:

Τα γράφω έτσι αναλυτικά σε περίπτωση που κάποιος άλλος έχει τον ίδιο εκτυπωτή και ψάχνεται ακόμα..
Ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια! :ugeek:
Άβαταρ μέλους
kostasagalou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 05 Ιαν 2011, 11:51

Μπράβο!!! :clap: :clap:
kostasagalou έγραψε:Μετά, εμφανίζει ένα παραθυρο για να επιλέξεις ποιο μοντέλο εκτυπωτή έχεις για να ψάξει drivers,
Αυτό ομως τι παράθυρο είναι.. :?: Εχω hp και δεν το έχω δει ποτε αυτο το παράθυρο... Μήπως εννοείς το παράθυρο των Οδηγων Υλικού που βρίσκεται στο Σύστημα->Διαχείριση->Οδηγοι Υλικού??

Επισης τσέκαρε το θέμα σαν επιλυμένο στο ποστ σου που δίνει τη λύση ώστε άτομα με το ίδιο πρόβλημα να μπορούν να τη βρουν ευκολα όπως αναφέρεις.

Τέλος αν ακολουθούσες τη διαδικασία για το 7.04 θα είχες ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά δε χρειαζόταν απο τη στιγμή που υπάρχει αυτό το "αυτόματο" παράθυρο. Πες μου σε παρακαλώ αν είναι αυτο που σε ρωτάω παραπάνω, ή όποιος άλλος γνωρίζει κάτι να με διαφωτίσει για να το ξέρω. Εγκυκλοπαιδικά με ενδιαφέρει δηλαδή.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kostasagalou » 05 Ιαν 2011, 15:11

Επανεγκατέστησα τον εκτυπωτή για να δώ ποιό ακριβώς παράθυρο μου πέταξε, επειδή δε θυμόμουνα, και δεν είναι το 'οδηγοί υλικού' που λές..το παραθυράκι που μου πέταξε (new printer έγραφε πάνω), βγήκε αφότου μου είχε βγάλει το μήνυμα ότι δεν βρίσκει drivers για τον εκτυπωτή γιατί εκεί είχε όλες τις μάρκες εκτυπωτών αλφαβητικά όπου επέλεγες και μετά διάλεγες το μοντέλο σου..άρα έσενα για να μήν σου έχει βγάλει αυτό το παράθυρο σημαίνει πως έχει βρει τους drivers και είναι κάπου αλλού το πρόβλημα..δε ξέρω.. :problem: ελπίζω να βοήθησα λίγο.. 8-)
Άβαταρ μέλους
kostasagalou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 05 Ιαν 2011, 21:12

Εγώ δεν έχω πρόβλημα...

Ήθελα να μάθω ποια λειτουργία είναι αυτή γιατι δεν την έχω ξανα-συναντήσει. Το να βγάζει αυτόματο μήνυμα για τους οδηγούς εκτυπωτή. Σε ευχαριστώ για την πληροφορία.

Φιλικά,
Στέλιος Ν.
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιφερειακά