HELP Πρόβλημα με Δίσκο (file server Intel) LVM και RAID

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

HELP Πρόβλημα με Δίσκο (file server Intel) LVM και RAID

Δημοσίευσηαπό zeusgrs » 06 Φεβ 2011, 12:35

Καλημέρα.
Παρακαλώ θα χρειαστώ την βοήθεια οποιουδήποτε σε αυτό το πρόβλημα μου γιατί είναι πραγματικά πολύ σοβαρό για εμένα σε επαγγελματικό επίπεδο.

Έχω μία εξωτερική μονάδα για σκληρούς δίσκους τις Intel. το συγκεκριμένο μηχάνημα φορμάρει τους δίσκους σε lvm raid1 (mirror)
είχα μέσα 2 δίσκους του 1 terabyte σε mirror raid1.
πήγα να προσθέσω 2 ακόμα δίσκους του 1 τερα για αν έχω και άλλο χώρο και μου τα έκανε μαντάρα.

Το πρόβλημα.

Μου έσβησε τους παλιούς δίσκους που είχαν τα δεδομένα μου.

πως μπορώ να τα επαναφέρω αυτούσια όπως ήταν πριν αυτό το ατύχημα.
προσπαθώ και κάνω recovery με το photorec αλλά μου επαναφέρει φωτογραφίες χίμα (χωρίς την αρχειοθέτηση που είχαν) και πολλές από αυτές χαλασμένες.
το πρόβλημα μου είναι πως οι φωτογραφίες που είχα είναι πάνω από 150.000.

υπάρχει τρόπος να επαναφέρω το δίσκο στην κατάσταση που ήταν πριν?
δεδομένου πως δεν τους έχω πειράξει η γράψει κάτι από πάνω.
θέλω δηλ. να επαναφέρω τον δίσκο όπως ήταν πριν δηλ. σε lvm raid1 και να τον κάνω mount σε ένα μηχάνημα για να πάρω τα αρχεία από μέσα.

παρακαλώ πραγματικά για την βοήθεια σας, γιατί έχω καταστραφεί :(
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL, Mono, Lazarus ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Αδέλφια Linuxades Πολεμήστε για την απελευθέρωση όλων τον PC που βρίσκονται κάτω από Παραθυρική Κατοχή :P
WebBlog: http://www.greeklinux.com
zeusgrs
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: HELP Πρόβλημα με Δίσκο (file server Intel) LVM και RAID

Δημοσίευσηαπό simosx » 06 Φεβ 2011, 15:26

Με το πακέτο testdisk (δες στους οδηγούς του φόρουμ) μπορείς να δοκιμάσεις να ανασκευάσεις το «partition table».
Ανάλογα με την καταστροφή των δεδομένων που έγινε, ίσως είναι εφικτό να φτιαχτεί το partition table όπου θα διατηρηθούν τα ονόματα των αρχείων και η ιεραρχία των καταλόγων.

Με το photorec και άλλα προγράμματα, αυτό που κάνουν είναι να διαβάζουν byte προς byte το δίσκο και όταν βλέπουν μια ακολουθία από byte που μοιάζει π.χ. με εικόνα, να διαβάζουν όσο πάει μέχρι να εξαχθεί μια πλήρη εικόνα. Το ίδιο για αρχεία .odt και κάθε τύπο αρχείου με συγκεκριμένη δομή.

Σε κάθε περίπτωση διατηρείς αντίγραφα ασφαλείας των πρωτογενών δεδομένων (ακόμα και αν είναι τα προβληματικά), και δεν γράφεις/κτλ στο σύστημα αρχείων που παρουσιάζει το πρόβλημα. Το διαβάζεις σε κατάσταση μόνο για ανάγνωση, ώστε να μη χειροτερέψει η κατάσταση.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά