Πρόβλημα με MyBookWorld WD  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Πρόβλημα με MyBookWorld WD

Δημοσίευσηαπό Heironas » 27 Φεβ 2011, 15:42

Καλησπέρα, είμαι νέος χρήστης με kubuntu 10 τα όποία τα έβαλα πρόσφατα σε ενα netbook που έχω, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: στο router που έχω έχω στην μία είσοδο ethernet ένα WD Mybookworld δίσκο τον οποίο ενώ τον βλέπω στο computer -> Network τον βλέπεί σαν unknown device και δεν μπορώ να κάνω mount και να δώ ττα περιεχόμενα. Παρακαλώ αν κάποιος ξέρει ας μου δώσει κανα φως

ΥΓ: κατα την αποψή σας είναι καλύτερα να έχω kubuntu ή ubuntu γθα αρχάριος :?:

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την Heironas

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής
1 Γνώσεις → Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι (ελάχιστα) ┃ Αγγλικά: Ναι
2 Λειτουργικό → Kubuntu 10.10 σε Sony Vaio VPCW12J1e
3 Προδιαγραφές → CPU: 2x Intel Atom CPU N280 1.66GHz ‖ RAM 992 MiB ‖ Sony Corporation VAIO - Sony Corporation VPCW12J1E
4 Κάρτες γραφικών: Intel Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
5 Δίκτυα: eth0: Atheros Communications AR8132 Fast Ethernet (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
Άβαταρ μέλους
Heironas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με MyBookWorld WD  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 27 Φεβ 2011, 16:01

Εχω και γω MyBookWorld, αλλα το εχω συνδεσει τοσο παλια, που δεν θυμαμαι τι εκανα. Εχεις βαλει Samba?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με MyBookWorld WD

Δημοσίευσηαπό Heironas » 27 Φεβ 2011, 17:53

Δίκιο έχεις με το που πέρασα το samba μπόρεσα και είδα σωστά το δίσκο μέσα απο το δύκτιο.
1 Γνώσεις → Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι (ελάχιστα) ┃ Αγγλικά: Ναι
2 Λειτουργικό → Kubuntu 10.10 σε Sony Vaio VPCW12J1e
3 Προδιαγραφές → CPU: 2x Intel Atom CPU N280 1.66GHz ‖ RAM 992 MiB ‖ Sony Corporation VAIO - Sony Corporation VPCW12J1E
4 Κάρτες γραφικών: Intel Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
5 Δίκτυα: eth0: Atheros Communications AR8132 Fast Ethernet (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express)
Άβαταρ μέλους
Heironas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 27 Φεβ 2011, 18:35

Ενα μυαλο, κι αυτο μεταχειρισμενο...

αλλα τσουλαει ακομα...ΕικόναΕικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 27 Φεβ 2011, 23:23

έγραψε:ΥΓ: κατα την αποψή σας είναι καλύτερα να έχω kubuntu ή ubuntu γiα αρχάριος :?:

Θεωρητικά το ubuntu (γραφικό περιβάλλον gnome) είναι πιο απλό για το νέο χρήστη απ' ότι το Kubuntu (γραφικό περιβάλλον kde).
Πιστεύω πως σε γενικές γραμμές ισχύει, αν και εμπεριέχει αρκετά στοιχεία υποκειμενικότητας (έχω δει χρήστες οι οποίοι έβρισκαν πιο εύκολη τη διάρθρωση των menus του kubuntu).
Aυτό το οποίο είναι βέβαιο είναι ότι η πλειοψηφία χρησιμοποιεί gnome, οπότε επί κάποιων θεμάτων που είναι άμεσα συνυφασμένα με το γραφικό περιβάλλον έχεις περισσότερες πιθανότητες να λάβεις απάντηση.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά