Έχω τον εκτυπωτή του θέματος, τον οποίο επέλεξα για λόγους οικονομίας (χαμηλή τιμή αρχικής αγοράς, χαμηλό κόστος τόνερ κλπ., απευθείας εκτύπωση διπλής όψης).
Γενικώς δεν έχω κανένα παράπονο, ο εκτυπωτής δούλεψε με την πρώτη και τυπώνει άριστα τα κείμενά μου. Σημείωση όμως: το λειτουργικό δεν τον βρίσκει στη λίστα των oki, όπου κατόπιν δοκιμών χρησιμοποιώ αντί για τον B410d τον Β4250. Κανένα πρόβλημα εκ πρώτης όψης, όλες οι λειτουργίες παρούσες και η δοκιμαστική σελίδα τυπώνεται κανονικά (αντίθετα, αν επιλέξεις άλλο μοντέλο η δοκιμαστική σελίδα «διαμαρτύρεται»: you are using the wrong driver.
Το μοναδικό μου πρόβλημα είναι όταν πρέπει να τυπώσω σελίδες pdf ή (κυρίως) εικόνες jpg ή άλλης φόρμας (και αναγκάζομαι να το κάνω συχνά για τα μικρά μου, χεχε). Τότε λοιπόν η καθυστέρηση είναι αβυσσαλέα: 15, 17, 18 λεπτά ο εκτυπωτής κάνει processing, αν είναι δυνατόν...
Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ είδα ότι και άλλος κόσμος έχει αυτή τη δυσκολία και μία πρόταση είναι να εκτυπώσει κανείς τις εικόνες σε draft αντί για normal (που χρησιμοποιώ) ή high quality λειτουργία.
Πράγματι, επιλέγω draft και η εκτύπωση βγαίνει ακριβώς η ίδια (στο μάτι δεν βλέπω καμία διαφορά) και κυρίως στον ίδιο χρόνο! Πάλι 15+ λεπτά!
Εναλλακτικά πρέπει να ψάξει κανείς για drivers. Μου πήρε λίγο, αλλά βρήκα αυτό. Οι εκτυπώσεις εικόνων γίνονται τώρα γρήγορα -αλλά χρειάζομαι λίγο χρόνο για να επιβεβαιώσω ότι οι drivers γενικά δουλεύουν.
Έχει μήπως κάποιο άλλο μέλος μας τον ίδιο εκτυπωτή; Τι λύση έχει ακολουθήσει;