koslibpro έγραψε:σε εναν παλιο σκληρο εξωτερικο που ειχα(τον πεταξα,γιαυτο και πηρα τον καινουριο,επειδη ηταν μαπα ο αλλος)υποστηριζοταν το SMART.στον καινουριο γιατι δεν γινεται αυτο..??
Στο ξαναλέω άλλη μια φορά. Το bios της μητρικής σου ΔΕΝ βλέπει τον controller του δίσκου, αλλά τον controller της εξωτερικής θήκης, ο οποίος πολύ λογικά δεν δίνει SMART πληροφορίες γιατί ΔΕΝ χρειάζεται να δώσει.
koslibpro έγραψε:δεν εχω καν αλλαξει θηκη,οπως πηρα τον WD My Book τον συνεδεσα...εξωτερικος ειναι..ενω στον παλιο μου λειτουργουσαν ολα κανονικα,γιαυτο ανησυχω....
Το ξέρω ότι δεν έχεις αλλάξει θήκη, αλλά δεν προσέχεις τι σου γράφω και παιδεύεσαι άδικα. Σου έγραψα: Η να τον
βγάλεις τον
καινούργιο σκληρό από την
καινούργια θήκη και τον
τοποθετήσεις (μέσω sata καλωδίου)
απευθείας πάνω στην μητρική ή τον
βγάλεις τον
καινούργιο σκληρό από την
καινούργια θήκη και να τον
βάλεις στην
παλιά θήκη. Μόνο τότε θα λάβεις SMART πληροφορίες.
koslibpro έγραψε:εχω κανει τα παντα,εχω δοκιμασει διαφορα προγραμματα,εχω πειραξει τα παντα στο BIOS,παιδια ακομα δεν εχει διορθωθει!
Αν δεν κάνεις το παραπάνω, ούτε πρόκειται. Η παλιά θήκη είναι πιο απλού τύπου χωρίς δικό της controller. Το ρόλο αυτό τον αναλάμβανε η μητρική και το λειτουργικό, όπου και δέχονται όλες τις SMART πληροφορίες που τους έδινε ο controller του δίσκου. Κανένα bios ή πρόγραμμα δεν μπορεί να σου δώσει SMART πληροφορίες, από την στιγμή που η καινούργια θήκη ΔΕΝ τις παρέχει.