προβλημα εκτύπωσης με picasa shotwell και διαχείριση φωτογρα

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

προβλημα εκτύπωσης με picasa shotwell και διαχείριση φωτογρα

Δημοσίευσηαπό stelkabi » 12 Ιουν 2011, 13:45

καλημέρα σας ονομάζομαι Στέλιος Κάμπης και έχω το εξής πρόβλημα:
Προσπαθώ να εκτυπώσω φώτο (με χαρτί φωτογραφιών) με τα εξής προγράμματα picasa, shotwell, και διαχείριση φωτογραφίας και συμβαίνουν τα εξής:
καθυστερεί υπερβολικά ο εκτυπωτής
οι φώτο βγαίνουν με πολύ μελάνη
Σε κάποιες φώτο ενώ ρυθμίζω το μεγεθος του χαρτιού 10χ15 αυτές βγαίνουν σε τμήματα
Επίσης ήθελα να ρωτήσω σε ποια μεριά του χαρτιού εκτυπώνουμε την γυαλιστερή ή την ματ?
Ο εκτυπωτής μου είναι canon ip 4500
Υ.Γ. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα ενώ τυπώνω μόνο κείμενο και εκτυπώθηκε αρκετά ικανοποιητικά η printer test page
Ευχαριστώ πολύ
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Μέτριος
2 Ubuntu 11.10 oneiric 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.0.0-15-generic, Ubuntu 2.6.38-13-generic, Ubuntu 2.6.32-32-generic, Windows XP Professional, Ubuntu 2.6.31-14-generic (on /dev/sdb5)
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 2012 MiB ‖ Gigabyte EP31-DS3L
4 ATI Cedar PRO [Radeon HD 5450] [1002:68f9]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01)
stelkabi
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: προβλημα εκτύπωσης με picasa shotwell και διαχείριση φωτ

Δημοσίευσηαπό dim459 » 13 Ιουν 2011, 22:17

Όσα ξέρω :
Τυπώνουμε στη γυαλιστερή πλευρά.
Αν η φωτογραφία έχει πολύ μεγάλο μέγεθος είναι αρκετά πιθανό να αργεί να ξεκινήσει ο εκτυπωτής.
Αν πάλι αργεί υπερβολικά αφότου ξεκινήσει τσέκαρε από τις ρυθμίσεις του με ποια ποιότητα του έχεις πει να τυπώνει.
Ανάλογα με τα μοντέλα (δεν ξέρω τι κάνει το δικό σου) υπάρχουν ρυθμίσεις εκτύπωσης σε πολύ υψηλή ανάλυση, με τις οποίες είναι πιθανό η εκτύπωση να διαρκέσει έως και αρκετά λεπτά.
Με τις εν λόγω ρυθμισεις χρησιμοποιείται πάρα πολύ μελάνι και το αποτέλεσμα από άποψης ποιότητας βρίσκεται σε συνάρτηση με την επιλογή σωστού χαρτιού, αλλά και τη δήλωση εκ μέρους του χρήστη του σωστού τύπου χαρτιού στον εκτυπωτή.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά