Γεια σας,
Είμαι δάσκαλος και ένθερμος υποστηρικτής τoυ ubuntu. Προχθές βρήκα τυχαία τα sxolinux που στην ουσία είναι ubuntu 9, μου άρεσαν και είπα να τα περάσω στο σχολικό εργαστήριο που αναστενάζει με τα ρημαδο windows. Ξεκίνησα λοιπόν, κι όλα πηγαίναν τέλεια μέχρι που προσπάθησα να συνδεθώ με τον εκτυπωτή. Στο σχολείο έχουμε ένα φωτοαντιγραφικό Ineo 164 Develop http://www.develop.de/en/products/office_products/129__produkte-detail.htm που είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο και λειτουργεί κι ως εκτυπωτής. Αυτός που το έφερε το εγκατέστησε στο pc του γραφείου που έχει windows και από εκεί συνδέεται σε όλο το δίκτυο και στο εργαστήριο. Το θέμα είναι ότι εγώ πηγαίνω από τις επιλογές μέσω samba και τον βρίσκω τον εκτυπωτή αλλά όταν προχωράω στην εγκατάσταση μου ζητάει τον τύπο του εκτυπωτή, τον οποίο φυσικά δεν τον περιέχει το ubuntu στη λίστα του (αφού δεν είναι κανονικός εκτυπωτής). Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση χωρίς να ορίσω τον εκτυπωτή. Αν βάλω την πρώτη επιλογή που είναι γενική, χωρίς μάρκα, μου βγάζει πρόβλημα σύνδεσης. Αν βάλω στην τύχη κάποια άλλη μάρκα εκτυπωτή, το δέχεται αλλά δεν τυπώνει τη δοκιμαστική σελίδα.
Τι να κάνω; Τους έχω πρήξει με το linux και δεν θέλω να μου τα βγάλουν σκάρτα, στη σύνδεση!
Ευχαριστώ προκαταβολικά.