Πρόβλημα με εγκατάσταση plugin HP color laserjet 1600  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Πρόβλημα με εγκατάσταση plugin HP color laserjet 1600

Δημοσίευσηαπό dim459 » 16 Σεπ 2011, 23:18

Λοιπόν έχω τον παραπάνω εκτυπωτή, ο οποίος στο 11.04 λειτουργούσε κατόπιν της εγκατάστασής του χωρίς προβλήματα, αφού το hplip τον αναγνώριζε σωστά και είχε εγκαταστήσει και το απαραίτητο plugin. Σημειωτέον ότι η εγκατάστασή του έγινε πριν κάποιους μήνες και δεν γνωρίζω αν στο παρόν υφίσταται το πρόβλημα που θα περιγράψω παρακάτω.
Δοκίμασα να εγκαταστήσω τον εκτυπωτή στην 11.10 beta και όταν έφτασε στο σημείο που εγκαθιστά το plugin αφού το κατέβασε κανονικά έβγαλέ μήνυμα ότι δεν μπορεί να εγκατασταθεί διότι δεν ταιριάζει η ψηφιακή του υπογραφή ή ότι το πακέτο είναι πιθανώς corrupted
Κώδικας: Επιλογή όλων
ERROR: Plug-in file does not match its digital signature.
File may have been corrupted or altered.
Error code: 2

Αρχικώς υπέθεσα ότι έφταιγε η beta (δεν υπάρχει πια, την ξήλωσα για άλλους λόγους) και δοκίμασα να εγκαταστήσω τον εκτυπωτή σε Linux Mint Debian Edition με hplip 3.11.5, αλλά και εκεί είχα ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το ίδιο μήνυμα λάθους.
Σημειωτέον ότι έκανα copy-paste τη url από τον εγκαταστάτη (είναι διαφορετική, openprinting κλπ, αλλά οδηγεί στο linux foundation) και με έβγαλε στην <<κατεβασμένη>> για συντήρηση σελίδα του linux foundation και συγκεκριμένα στην :
http://www.linuxfoundation.org/collaborate/workgroups/openprinting
Δεν ξέρω αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο στην ακεραιότητα του πακέτου ή στην πιστοποίηση της υπογραφής του.
Με ένα ψάξιμο στην google είδα ότι προτεινόταν η χειροκίνητη εγκατάσταση του hplip 3.11.7 (πάντως στην 11.04 είχε εγκατασταθεί σωστά με πολύ παλαιότερη έκδοση hplip) και μαλιστα σε ένα forum sabayon είχε screenshots σχετικά με την forced εγκατάσταση του plugin παρά το error.
Κατέβασα λοιπόν το σχετικό .run από εδώ :
http://hplipopensource.com/hplip-web/install/install/index.html
και ακολούθησα τις οδηγίες εγκατάστασης (εννοείται ότι πρώτα έλυσα το θέμα εξαρτήσεων στο debian και τα errors που έβγαζε, διαδικασία ελαφρώς αγγούρι, διότι παρότι το παραπάνω link είναι για debian στα errors εξαρτήσεων εξακολουθεί να ονομάζει τα πακέτα όπως στο ubuntu, με αποτέλεσμα να θες ελαφρώς μαντικές ικανότητες για να βρεις τα αντίστοιχα. Επιπλέον είχα κάνει πριν ολοκληρωτική απομάκρυνση οποιουδήποτε σχετικού με το hplip, τόσο από το /home όσο και από το /).
Τέλος πάντως αφού ξεπέρασε επιτυχώς το στάδιο ελέγχου των εξαρτήσεων έφτασε στο build (το build essential είναι εγκατεστημένο) όπου και απέτυχε βγάζοντάς μου το <<πολύ κατατοπιστικό>>
a general error occured

(τι μας λες, μας διαφώτισες πλήρως)
Εν τέλει ο printer δε δουλεύει χωρίς το plugin (στην 11.10 τύπωνε, αλλά άλλα αντ' άλλων).
Καμιά ιδέα ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με εγκατάσταση plugin HP color laserjet 1600

Δημοσίευσηαπό dim459 » 17 Σεπ 2011, 23:20

Eδώ είναι και το αναλυτικό αποτέλεσμα από το 3.11.5
HP Linux Imaging and Printing System (ver. 3.11.5)
Plugin Download and Install Utility ver. 2.1

Copyright (c) 2001-9 Hewlett-Packard Development Company, LP
This software comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY.
This is free software, and you are welcome to distribute it
under certain conditions. See COPYING file for more details.

/Checking for network connection...
Downloading configuration file from: http://hplip.sf.net/plugin.conf
Checking for network connection...
Downloading plug-in from: http://www.openprinting.org/download/printdriver/auxfiles/HP/plugins/hplip-3.11.5-plugin.run
Receiving digital keys: /usr/bin/gpg --no-permission-warning --keyserver pgp.mit.edu --recv-keys 0xA59047B9
error: ERROR: Plug-in file does not match its digital signature. File may have been corrupted or altered. Error code: 2

Done.
dimitris@dimitris-laptop ~ $

Μια από τα ίδια και σε άλλη εγκατάσταση 11.04 με hplip 3.11.1
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 17 Σεπ 2011, 23:35

δες εδώ
δώσε αυτό για να δεις τι λάθη θα σου βγάλει.
sudo hp-check -r

ακόμα δοκίμασε και αυτό
sudo /etc/init.d/cupsys restart
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Σεπ 2011, 00:39

Θα το δοκιμάσω το -r αύριο που θα επιστρέψω στην Αθήνα, αλλά τόσο από το link που μου έδωσες, όσο και από μια άλλη σελίδα που έλεγε να κατεβάσεις το plugin από την ιστοσελίδα και στο hp-setup να μην επιλέξεις download αλλά install from file, επιβεβαιώνεται η υποψία μου πως το πρόβλημα έχει να κάνει με τους κατεβασμένους servers του Linux Foundation, διότι εκεί βρίσκεται το www.openprinting.org.
Aν δοκιμάσεις στην 11.04 να τρέξεις (έχοντας εγκατεστημένο το hplip)
sudo hp-plugin

λογικώς θα πάρεις το ίδιο σφάλμα.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με εγκατάσταση plugin HP color laserjet 1600  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Σεπ 2011, 02:20

Λοιπόν για την ώρα έκανα της εξής δοκιμή στο laptop μου και όλα πήγαν καλά, μένει να το δοκιμάσω αύριο που θα έχω τον εκτυπωτή. Γράφω αναλυτικά τη διαδικασία για όσους θέλουν να κάνουν κάτι ανάλογο, βέβαια θα πρέπει προσωρινά να προσθέσουν το ανάλογο αποθετήριο σύμφωνα με τη διανομή τους και την έκδοση που έχει το σχετικό πακέτο.
1) κατέβασα ξεχωριστά το hplip-3.11.7-plugin.run από εδώ :
http://agni.csa.iisc.ernet.in/CASL/printer?action=AttachFile&do=view&target=hplip-3.11.7-plugin.run
2) με δεξί κλικ στα permissions το έκανα εκτελέσιμο
3) επειδή το hplip στο Mint Debian είναι το 3.11.5 πρόσθεσα στα sources.list του ένα αποθετήριο από το debian sid που έχει την 3.11.7 και συγκεκριμένα με
sudo gedit /etc/apt/sources.list

πρόσθεσα στο τέλος το αποθετήριο:
deb http://ftp.de.debian.org/debian sid main
και μετά έτρεξα φυσικά
sudo apt-get update

4) Aπό το sunaptic επέλεξα αναβάθμιση του hplip-3.11-5 σε hplip-3.11.7 και αυτομάτως υπέδειξε προς upgrade και τα αναγκαία hplip σχετικά πακέτα.
ΑΜΕΣΩΣ μετά το τέλος της εγκατάστασης επανέφερα το sources.list στην προηγούμενη κατάσταση με την προαναφερθείσα μέθοδο, διότι είναι κάκιστη ιδέα να μπλέκεις αποθετήρια διαφορετικών εκδόσεων.
5) Έτρεξα
sudo hp-plugin

(αν κανείς κάνει τη διαδικασία την ώρα εγκατάστασης του εκτυπωτή ξεκινάει με sudo hp-setup, οπότε και σταδιακά θα φτάσει στο παρακάτω ερώτημα περί του plugin)
6) 'Όταν με ρώτησε αν θέλω να κατεβάσει το plugin ή να το εγκαταστήσει από κάποιο αρχείο, επέλεξα το δεύτερο και τη διαδρομή προς το ήδη κατεβασμένο plugin.
7) Παρέκαμψα την ειδοποίηση περί μη πιστοποιημένης ψηφιακής υπογραφής και του είπα να προχωρήσει στην εγκατάσταση.
8) Το plugin εγκαταστάθηκε επιτυχώς.

Όπως προανέφερα, αύριο θα γυρίσω στο σπίτι και θα δοκιμάσω τον εκτυπωτή, αλλά δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα, περισσότερα αύριο λοιπόν.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Σεπ 2011, 16:22

Χε-χε, επιτέλους δούλεψε ! ! :clap:
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά