Εφαρμογή για read/write σε bsd partition

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: Εφαρμογή για read/write σε bsd partition

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 05 Οκτ 2011, 20:49

ph03nix έγραψε:
Εννοείς custom kernel στο Ubuntu?

Ναι αυτό εννοώ.
ph03nix έγραψε:Πραγματικά είναι πολύ γρήγορο στο openbsd: Fast FileSystem. :D

Όντως είναι γρήγορο, αλλά σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο και το BSD που έχει όπου από την φύση του είναι minimal, καταναλώνει λιγότερους πόρους, και είναι (όπως λέγετε από πολλούς) πιο καλογραμμένο. Δίνει μεγάλη έμφαση στην στην ποιότητα του κώδικα με ότι καλό ή κακό συνεπάγεται. Μιλάω κυρίως για τα Free, Net και Open.
Δες και μια τραγική ειρωνεία. Σε πρόσφατο benchmark το PC-BSD (που θεωρείται αρκετά βαρύ) βρέθηκε να είναι γρηγορότερη πλατφόρμα Linux gaming και από το ίδιο το Linux (Ubuntu)!!! Χρησιμοποιώντας το Linux binary compatibility layer που διαθέτει. Στην ουσία είναι σαν ένας "Linux emulator" (το phoronix θεωρείται σοβαρό site) FreeBSD: A Faster Platform For Linux Gaming Than Linux? Ίσως να φταίει που ο Linux Kernel αντιμετωπίζει αυτά τα γνωστά προβλήματα με την κατανάλωση.

ph03nix έγραψε:Εν τω μεταξύ αυτός απ' ότι βλέπω έχει τελειώσει την σχολή μου! :P

Ρ3 συ, για ρώτα στην γραμματεία σου μήπως η σχολή ήταν παλιά παράρτημα του πανεπιστημίου του Berkeley... :P :lol:

Off topic:
ph03nix έγραψε:Ίσως μετακομίσω σε netbsd μιας και στο acer laptop δεν μπορώ να βάλω ακόμα το openbsd.

Απ' ότι βλέπω δεν έχεις στις επιλογές σου το FreeBSD. Θεωρείς τα άλλα δύο "καλύτερα" (απορία);;; Εγώ χρησιμοποιώ το FreeBSD κυρίως επειδή είναι πιο διαδεδομένο, έχει πολύ μεγαλύτερη κοινότητα από τα άλλα δύο, λόγω του handbook, έχει περισσότερα και πιο νέα προγράμματα κ.α.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ph03nix » 05 Οκτ 2011, 21:48

modenas88 έγραψε:Δες και μια τραγική ειρωνεία. Σε πρόσφατο benchmark το PC-BSD (που θεωρείται αρκετά βαρύ) βρέθηκε να είναι γρηγορότερη πλατφόρμα Linux gaming και από το ίδιο το Linux (Ubuntu)!!! Χρησιμοποιώντας το Linux binary compatibility layer που διαθέτει.

Ναι το γνωρίζω αυτό,το είχα δει στα daemon forums.Όντως τραγικό.

modenas88 έγραψε:Ρ3 συ, για ρώτα στην γραμματεία σου μήπως η σχολή ήταν παλιά παράρτημα του πανεπιστημίου του Berkeley...

Βασικά το Berkeley είναι παράρτημα της σχολής μου. :P

modenas88 έγραψε:Απ' ότι βλέπω δεν έχεις στις επιλογές σου το FreeBSD. Θεωρείς τα άλλα δύο "καλύτερα" (απορία);;; Εγώ χρησιμοποιώ το FreeBSD κυρίως επειδή είναι πιο διαδεδομένο, έχει πολύ μεγαλύτερη κοινότητα από τα άλλα δύο, λόγω του handbook, έχει περισσότερα και πιο νέα προγράμματα κ.α.

Το OpenBSD το θεωρώ καλύτερο.Έλεγα να διαλέξω το net γιατί έχει πιο απλή εγκατάσταση απ'ότι είδα στο virtual box νωρίτερα σήμερα.Το ξέρω πως έχει μεγαλύτερη κοινότητα το Free απλά με ψήνει πιο πολύ το Net.Θα δω με ποιο από τα 2 θα καταφέρω να φτιάξω bootable usb γιατί καμία εφαρμογή στο ubuntu δεν φτιάχνει κάποιο bootable που να κάνει boot. :P Μόνο ubuntu usb bootable έχω φτιάξει επιτυχώς. :P
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Desktop :OpenBSD 5.0 -current|Acer Laptop: Ubuntu 10.10 32bit|IBM Thinkpad X60 Laptop:OpenBSD 4.9 -stable.

OpenBSD,security matters.

Άβαταρ μέλους
ph03nix
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό medigeek » 05 Οκτ 2011, 22:28

viewtopic.php?f=14&t=20239 δεν ξέρω αν δουλεύουν όμως με *bsd :)
Υπάρχει το freesbie (livecd): http://www.freesbie.org/
και υπάρχει μια εντολή, το isohybrid (πακέτο syslinux) με το οποίο μπορεί να δημιουργηθεί hybrid live iso που να μπορεί να μεταφερθεί σε flash usb με την εντολή dd - η διαδικασία περιγράφεται για το gparted εδώ: http://gparted-forum.surf4.info/viewtopic.php?id=13589 η εδώ με την εντολή cat: http://jonas-baehr.de/~mick/cd-usb.html
Κώδικας: Επιλογή όλων

isohybrid mycd.iso
sudo dd if=mycd.iso of=/dev/sdx

(/dev/sdx, όχι /dev/sdx1)
Κύπριος; Κόπιασε στο ubuntu-cy! ┃ Launchpad Debian Github
Οδηγός για νεοεισερχόμενους -- Αρχικές οδηγίες για αρχάριους χρήστες του Ubuntu

1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.10 quantal 3.5.0-21-generic 64bit (en_US.UTF-8, GNOME cinnamon2d), Ubuntu 3.5.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core2 Duo CPU E6550 2.33GHz ‖ RAM 5970 MiB ‖ MSI MS-7235
4 nVidia G73 [GeForce 7300 GT] [10de:0393] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet [10ec:8167] (rev 10)
Άβαταρ μέλους
medigeek
Freedom
Freedom

Launchpad: medigeek
IRC: savvas
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περιφερειακά