Έχω αυτή την εποχή δανεικό από τον κολλητό μου το εν λόγω πολυμηχάνημα και εμφανίζει και στην προεπισκόπιση της σάρωσης αλλά και στο τελικό αποτέλεσμα δύο λωρίδες που χαλάνε τις εικόνες. Επειδή έχω πάρα πολλές εικόνες, τοποθετώ 3-4 μαζί και τις κόβω αργότερα στο gimp. Δείτε μια εικόνα για να καταλάβετε:

Μια λύση είναι να σκανάρω μόνο δύο φωτογραφίες κάθε φορά και να τις τοποθετώ ανάμεσα από τις φωτεινές λωρίδες, αλλά έχω πάρα πολλές να σκανάρω και δεν λύνει και το πρόβλημα γενικά όταν θέλεις να σκανάρεις π.χ. ολόκληρη σελίδα. Θεωρώ ότι είναι πρόβλημα υλικού, γιατί είναι αρκετά παλιό μηχάνημα και πριν το πάω σε κανένα μαγαζί να το κοιτάξει, είπα να ρωτήσω εδώ μήπως ξέρει κάτι κάποιος. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αν είναι κάποια βλάβη που διορθώνεται εύκολα και με λίγα χρήματα να το φτιάξουμε, διαφορετικά θα πάει για καινούριο μηχάνημα και σε κανένα μας δεν περισσεύουν αυτή την εποχή 50 Ευρώ για να πάρει κάτι αντίστοιχο καινούριο.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)