denis έγραψε:Γιαννης, 20, άσχετος. Έχω μια Nikon COOLPIX S3000 και δεν μπορώ να δω της φοτο. Μόλις συνδέω το USB η μηχανη ξεκεινάει να φορτίζει αλλα δεν μου βγένει κάποια ειδοποίηση στο PC. Έψαξα να βρω driver αλλα μάλλον δεν χρειάζετε. Το μόνο που δοκίμασα είνε να κατεβάσω ενα προγγραμμα απο nikon για να κάνεις transfer κλπ αλλα ούτε εκει βρίσκει τη μηχανή. Ένα USB stick που βάζω πάντως μου το δείχνει κανονικά.
Η κάμερά σου υποστηρίζεται από τη βασική βιβλιοθήκη gphoto, κατά το
http://gphoto.org/news/ με το gPhoto 2.4.12. Μπορείς να δεις από το Κέντρο λογισμικού τι έκδοση έχεις για το «gphoto2»;
Αν είναι μικρότερο από 2.4.12 τότε μάλλον δεν υποστηρίζεται ακόμα.
Για τώρα μια επιλογή σου είναι να βγάλεις την κάρτα μνήμης και να την βάλεις σε κάποιο card reader.
Άλλη επιλογή είναι να φτιάξεις ένα USB stick με 12.04Alpha2, να μπεις στο περιβάλλον Live, και να συνδέσεις την κάμερα. Θα λειτουργήσει και θα μπορέσεις να βγάλεις τις φωτογραφίες.
Η πηγή του προβλήματος είναι ότι η κάμερά σου δεν υποστηρίζει το USB storage, που επιτρέπει τις κάμερες να εμφανίζονται ως στικάκια, και να βγάζεις εύκολα τις φωτογραφίες. Έτσι, θέλουν ειδικές διαδικασίες μέσω του gphoto2.