Πρόβλημα (hardware) με scanner HP 3400c  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Πρόβλημα (hardware) με scanner HP 3400c

Δημοσίευσηαπό dim459 » 16 Φεβ 2012, 21:18

Λοιπόν έχω το παραπάνω αρχαίο scanner, το οποίο ως αρχαίο δούλευε μια χαρά με linux από αρχαιοτάτων χρόνων.
Εσχάτως έχω το εξής πρόβλημα. Όταν πατάω πρώτη φορά να κάνει το preview η λάμπα κινείται κανονικά και το ολοκληρώνει.
Από εκεί και πέρα κολλάει, κάνει ένα θόρυβο σαν να προσπαθεί να προχωρήσει και κάπου σκαλώνει, σαν ένα μοτέρ που ζορίζεται δηλαδή. Το πρόβλημα παραμένει και επανέρχεται στο αρχικό του στάδιο δηλαδή να κινείται μόνο μια φορά, αν ξανανοίξεις το scanner μετά από πολύ ώρα.
Προσπάθησα να το ξεβιδώσω, αλλά εκεί που είναι οι βίδες είναι μόνο η θήκη της ηλεκτρονικής πλακέτας/
Από κάτω έχει κάποια κλιπς, αλλά όσο και αν προσπάθησα αδυνατώ να το ανοίξω (πρώτη φορά έχω αισθανθεί τόσο μα...κας με μηχάνημα).
Επειδή μου την έχει δώσει στα νέυρα έχει κανείς καμιά ιδέα πως να το ανοίξω και τι να κάνω πριν το εκτοξεύσω ;
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα (hardware) με scanner HP 3400c  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 16 Φεβ 2012, 21:53

Αν και δεν είναι μοντέλο της ίδιας σειράς, κοίτα μήπως υπάρχει στο κάτω μέρος
καμία αντίστοιχη ασφάλεια με αυτή που δείχνει ο πιτσιρικάς στο βίντεο.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα (hardware) με scanner HP 3400c

Δημοσίευσηαπό dim459 » 16 Φεβ 2012, 22:51

Ναι η ασφάλεια υπάρχει.
Επειδή τώρα δεν είμαι εκεί που είναι το scanner, αυτό που δε θυμάμαι να έχει είναι βίδες στο επάνω μέρος.
Η αλήθεια όμως είναι ότι δε δοκίμασα να το ανοίξω από πάνω που είναι το κρύσταλλο, αλλά από κάτω.
Θα το δοκιμάσω και θα σου πω.
ευχαριστώ πάντως.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Φεβ 2012, 18:46

Ναι, το βίντεο βοήθησε, δεν είναι ακριβώς ίδιο, αλλά πάνω κάτω έτσι ανοίγει, ευχαριστώ πολύ.
Δυστυχώς το scanner δε σώζεται ή εν πάσει περιπτώσει δεν αξίζει οικονομικά.
Πρέπει να πάω για καινούριο, αν και οι τιμές που βρίσκω δε με ικανοποιούν, τα βρίσκω πανάκριβα για τις δικές μου απλές ανάγκες.
Έχω την εντύπωση πως κατόπιν της ελεύσεως των πολυμηχανημάτων, τα αυτοτελή scanners της χαμηλής κατηγορίας εξέλειψαν, υπάρχουν πλέον μηχανήματα για έχοντες μεγαλύτερες απαιτήσεις (διαφάνειες με σχέδια κλπ).
Μια σκέψη είναι να πάρω ένα φτηνό πολυμηχάνημα.
Έχει κανείς άποψη για το παρακάτω (δε με ενδιαφέρει κάτι ακριβότερο, μόνο και μόνο για το scanner θα το πάρω, για τις άλλες λςιτουργίες του είμαι ήδη καλυμμένος με αυτόνομα μηχανήματα)
http://www.plaisio.gr/Peripherals/Printers/Printers---Mfp/Mfp/HP-Deskjet-1050A-Inkjet-Multifunction-CQ198B.htm
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 20 Φεβ 2012, 19:45

Λοιπόν το αγόρασα, όχι από το κατάστημα του παραπάνω link, υπάρχει και αλλού (συμπεριλαμβανομένων δύο γνωστών αλυσίδων) με 39 ευρώ, στη συσκευασία συμπεριλαμβάνονται ένα μαύρο και ένα έγχρωμο μελάνι.
Σκανάρει, τυπώνει και φωτοτυπεί αξιοπρεπέστατα.
Είναι απολύτως plug 'n' play , εγκαταστάθηκε σε debian testing με έκδοση hplip 3.11.12-2, οπότε λογικώς τα ίδια ισχύουν και για το ubuntu.
Θα το προσθέσω και στο σχετικό με τους συμβατούς εκτυπωτές thread.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά