peru έγραψε:Μόλις έκανα φορμά στο usb μου και είδα μέσα ένα φάκελο lost+found με μια κλειδαριά κάτω δεξιά.
Δεν μπορώ να τον ανοίξω ή να τον διαγράψω γιατί όπως είδα έχει root owner.
Πέρασα μέσα μια ταινία και είδα μπορώ να την διαγράψω όπως και τον αόρατο trash φάκελο.
Σε κάθε δίσκο με σύστημα αρχείων ext3 ή ext4 υπάρχει ένας ειδικός κατάλογος με το όνομα lost+found/.
Αυτό που κάνουμε είναι να τον αφήνουμε ως έχει. Η χρησιμότητά του είναι κατά τον έλεγχο του συστήματος αρχείων (filesystem check).
Αν το πρόγραμμα ελέγχου του συστήματος αρχείων βρει σφάλματα στη συσκευή, τότε θα πάρει τυχόν ορφανά κομμάτια του δίσκου και θα τα βάλει ως νέα αρχεία στο lost+found/.
Αν έχεις εμπειρία από DOS/Windows, είναι το ίδιο με τα αρχεία FILE00XXX.CHK.
peru έγραψε:
Το όνομα του usb είναι Νew Volume και δεν ξέρω πως να το αλλάξω.
Tο φλασάκι είναι ext4 (version 1.0), τύπου W95 FAT32 (0x0b)
Τη διαμόρφωση την κάνεις μέσω του Disk Utility (Εργαλείο δίσκων, sudo palimpsest).
Και εκεί μπορείς να θέσεις την ετικέτα της συσκευής καθώς και να κάνεις ένα σωρό άλλα πράγματα.
peru έγραψε:Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να διαβαστεί πάλι από το dvd μου όπως πρίν
Δεν έχω καταλάβει τη σχέση του DVD με το USB stick.
Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι αν τυχόν αντιγράψεις αρχεία από το DVD στο USB Stick, η προεπιλογή είναι τα αρχεία να είναι μόνο για ανάγνωση και για τυχόν διαγραφή θέλει να αλλάξεις τα δικαιώματα (γίνεται εύκολα από το Διαχειριστή αρχείων / nautilus). Ωστόσο αυτό δε φαίνεται να είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.