Επιτέλους έχω κάποια αποτελέσματα!! κατάφερα να πάρω κάποια αρχεία με foremost. Το κακό είναι ότι τα πιο πολλά είναι παραμορφωμένα. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο software ανάκτησης (σε linux ή σε windows) ή είναι πλέον χαμένος χρόνος από εμένα και πρέπει να το πάρω επιτέλους απόφαση!!
Λοιπόν αυτό που πρόσεξα πριν από 2 μέρες είναι ότι το πακέτο mdadm εκτός από το να φτιάχνει raid, ελέγχει και τους δίσκους που βάζουμε στο σύστημα μας αν έχουν raid 0,1...κλπ και τους προσαρμόζει σε αυτό! με αποτέλεσμα να εμφανίζει μέσα από την κονσόλα ή από το palimpsest έτοιμο το raid των δίσκων που φτιάχτηκαν σε κάποιο άλλο σύστημα, με την μορφή md1, md125κλπ.
Τώρα αυτό που καλούμαστε να πραγματοποιήσουμε είναι να κάνουμε mount πχ το md1 και Φαντάζομαι ότι σε έναν οποιοδήποτε server ή pc που έχουμε φτιάξει ένα σύνολο δίσκων με raid, το να τους κάνουμε mount σε linux με το πακέτο mdadm θα είναι σχετικά εύκολο. Στην περίπτωση μου όμως που το raid έχει φτιαχτεί με nas server πραγματικά ακόμα δεν ξέρω πως μπορώ να κάνω mount τους δίσκους και να πάρω πίσω τα αρχεία, ακόμα και αν το πρόβλημα το έχει πάθει η συσκευή και όχι η συστοιχίες των δίσκων, όπως συνέβη σε εμένα. Πιθανότατα να φταίει το filesystem που χρησιμοποιούν οι nas, δεν ξέρω!!!
Εγώ αυτό που τελικά έκανα ήταν να χρησιμοποιήσω το αποτέλεσμα που μου έβγαζε το mdadm (δλδ το md1) και να τρέξω το foremost χωρίς να κάνω mount το δίσκο με την εντολή αυτή:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo foremost -o /media/backup/rescue -t all -i /dev/md1
Το αποτέλεσμα βέβαια δεν με ικανοποίησε γιατί όπως ανάφερα τα αρχεία ήταν αλλοιωμένα και πολύ λίγα από αυτά ήταν όπως ήταν στην αρχική τους μορφή!!!
Φίλε medigeek πραγματικά σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου είσαι πολύ καλός σ' αυτό που κάνεις και πραγματικά συνέχισε έτσι!!!