εβαλα εναν controler στη motherboard...για ide configuration εφοσον η νεα μου motherboard δεν ειναι συμβατη με ide αλλα μονο με sata..μιλαμε για hardrive
οπότε το προβλημα ειναι 1) κανω κανονικα τις συνδεσεις και δε αναγνωριζει τον primary για να bootαρει ....
2) πρως το παρων τρεχω τον primary με εξωτερικο aνταπτορα ο οποιος τον βγαζει σε usb και τον συνδεω ...κανονικα
3) ο controller (εσωτερικος) δειχνει να δουλευει και να αναγνωριζει τον slave μετα αφου τρεξω τον pc μου με το configuration 2
4)ο controller ερχεται με drivers τους οποιους δεν εχω εγκαταστησει καθολου ...αλλα οπως σας ειπα δουλευει με τον slave και τον αναγνωριζει κανονικα ...το προβλημα ειναι οταν παω να booταρω τον primary ..
5) μπηκα στο bios δε βρηκα κατι να πειραξω εκτος απο το enable lan boot το οποιο τελικα ειναι αλλο πραμα
οπότε τι μου προτυνετε να κανω να εγκαταστησω τους drivers....κατι λει για raid το manual ..και λει πως ειναι συμβατο και για linux ..αλλα οταν βαζω το cd δε κανει autorun ...οποτε δε ξερω πως να το εγκαταστησω ...
ο controller ειναι της logilink sata pci card ..