Logitech SetPoint σε Ubuntu 12.04

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Logitech SetPoint σε Ubuntu 12.04

Δημοσίευσηαπό vagelis_h » 25 Σεπ 2012, 14:21

Καλημερα σε ολους!! Αποφασισα σε λιγο καιρο να περασω στο Ubuntu ως μονιμο λειτουργικο γιατι μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο τα 7. Το μονο που με προβληματιζει ειναι το εξης.. Εχω το ποντικι g500 της Logitech, το οποιο εχει ενα προγραμμα, το Setpoint, για να ρυθμιζεις τα πληκτρα του και την αναλυση του dpi του. Το θεμα ειναι πως δεν θα λειτουργει στο ubuntu και εγω το χρειαζομαι. Πως μπορω να το κανω να λειτουργει? Υπαρχει καποιος τροπος?

Ευχαριστω εκ των προτερων.
Τελευταία επεξεργασία από vagelis_h και 25 Σεπ 2012, 17:19, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
vagelis_h
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Νεος στο Ubuntu με ενα προβλημα.

Δημοσίευσηαπό Learner » 25 Σεπ 2012, 14:27

Καλώς ήλθες στο φόρουμ

Παρακαλώ άλλαξε τον τίτλο του θέματος σου σε κάτι πιο σχετικό. Π.χ "Logitech SetPoint σε Ubuntu 12.04". Θα χρειαστεί να κάνεις επεξεργασία μόνο στο πρώτο ποστ

vagelis_h έγραψε:Εχω το ποντικι g500 της Logitech, το οποιο εχει ενα προγραμμα, το Setpoint, για να ρυθμιζεις τα πληκτρα του και την αναλυση του dpi του. Το θεμα ειναι πως δεν θα λειτουργει στο ubuntu και εγω το χρειαζομαι. Πως μπορω να το κανω να λειτουργει? Υπαρχει καποιος τροπος?

Εαν η εταιρία Logitech δεν έχει βγάλει λογισμικό setpoint για Linux (που δεν έχει βγάλει) , τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Επειδή έχω κι εγώ Logitech Combo - Keyboard & mouse , το λογισμικό SetPoint υπάρχει μόνο για windows.
Υπάρχει και σχετικό Θέμα στο Forum της Logitech : http://forums.logitech.com/t5/Mice-and- ... d-p/712126
Θα δεις πως εκεί , προτείνεται μια παραλλαγή του προγράμματος SetPoint , το οποίο λέγεται HidPoint , το οποίο όμως δεν το έχω δοκιμάσει.
Αν θες να το δοκιμάσεις και να μας πεις αν δουλεύει σωστά.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Logitech SetPoint σε Ubuntu 12.04

Δημοσίευσηαπό vagelis_h » 25 Σεπ 2012, 17:23

Ναι τα εχω διαβασει αυτα στο φορουμ της Logitech, αλλα δεν εχω δοκιμασει το hidpoint γιατι δεν εχω παει ακομα σε Linux. Το σκεπτικο μου ηταν να ειμαι σιγουρος οτι ολα θα δουλευουν κανονικα πριν αλλαξω λειτουργικο, γι'αυτο ρωταω εκ των προτερων. Με το wine δεν γινεται? Το wine δεν ειναι εξομιοωτης για προγραμματα απο windows?
vagelis_h
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 25 Σεπ 2012, 17:31

vagelis_h έγραψε:Το σκεπτικο μου ηταν να ειμαι σιγουρος οτι ολα θα δουλευουν κανονικα πριν αλλαξω λειτουργικο, γι'αυτο ρωταω εκ των προτερων.

Δεν είναι ανάγκη να διαγράψεις εντελώς τα Windows. Μπορείς να δημιουργήσεις dual-boot , Windows & Ubuntu .

vagelis_h έγραψε:Με το wine δεν γινεται? Το wine δεν ειναι εξομιοωτης για προγραμματα απο windows?

Δεν το έχω δοκιμάσει , αλλά δεν νομίζω να κάνεις δουλεία έτσι. Θα το είχαν κάνει και άλλοι αν ήταν :)

Κοίτα αυτό το βίντεο για Dual-boot Windows 7 & Ubuntu 12.04 => http://www.youtube.com/watch?v=BbMr_0QObf0&feature=plcp
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagelis_h » 25 Σεπ 2012, 18:26

Οχι δεν θελω dual-boot, το εχω κανει παλαιοτερα και στο τελος ανοιγα συνεχεια τα windows εφοσον μπορουσα να τα κανω ολα εκει. Τωρα απλα θελω ubuntu ως λειτουργικο. Θα δοκιμασω το hidpoint και βλεπουμε.
vagelis_h
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά