hgf έγραψε:στον υπολογιστη μου μπορω να χρησιμοποιησω ασυρματο ποντικι;αν ναι πως;χρειαζεται να τοποθετησω εναν δεκτη στον υπολογιστη μου;μπορει καποιος να με καθοδηγησει;και θα ηθελα να μου πειτε πως εντοπιζω το ασυρματο ποντικι στο laptop μου;υπαρχει καποια εντολη (δεν ειναι usb η pci συσκευη)

hgf έγραψε:στον υπολογιστη μου μπορω να χρησιμοποιησω ασυρματο ποντικι;αν ναι πως;χρειαζεται να τοποθετησω εναν δεκτη στον υπολογιστη μου;μπορει καποιος να με καθοδηγησει;και θα ηθελα να μου πειτε πως εντοπιζω το ασυρματο ποντικι στο laptop μου;υπαρχει καποια εντολη (δεν ειναι usb η pci συσκευη)
simosx έγραψε:Τι είδους ασύρματο ποντίκι έχεις; Παρέχει κάποιο ειδικό USB stick που πρέπει να έχεις συνδεδεμένο στον υπολογιστή σου; Μήπως είναι ποντίκι Bluetooth;
Πρέπει να σιγουρευτείς για αυτά τα πράγματα.

Τον κώδικα τον βάζουμε μέσα σε [cοde]κώδικας[/cοde]. Επιλέγουμε το κείμενο και πατάμε το κουμπάκι
.

hgf έγραψε:στον desktop υπολογιστη μου δεν εχω ασυρματο ποντικι, σκεφτομαι ομως να βαλω,θελω να δω τι επιλογες εχω.
στο laptop εχει ασυρματο ποντικι της HP στη κατω πλευρα του ποντικιου βλεπω τη λαξη laser τα αλλα γραμματα δεν μπορω να τα διακρινω ειναι πολυ μικρα,πειτε μου με ποια εντολη ubuntu 12.04 εντοπιζεται ως συσκευη (usb σιγουρα δεν ειναι)
xinput --listxinput --list-props id
hgf έγραψε:
στο laptop εχει ασυρματο ποντικι της HP στη κατω πλευρα του ποντικιου βλεπω τη λαξη laser τα αλλα γραμματα δεν μπορω να τα διακρινω ειναι πολυ μικρα,πειτε μου με ποια εντολη ubuntu 12.04 εντοπιζεται ως συσκευη (usb σιγουρα δεν ειναι)

sudo apt-get install hardinfohardinfo

eliasps έγραψε:Δεν γνωρίζω ακριβώς ποιοί τρόποι υπάρχουν για την σύνδεση ασύρματων συσκευών.
Για παράδειγμα πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν, το laptop της υπογραφής μου είχε στο πακέτο και ένα μικρό remote control με το οποίο μπορώ να ανοίξω τον default player, να ρυθμίσω φωτεινότητα, ένταση ήχου κλπ.
Δεν έχω ψάξει με ποιόν τρόπο επικοινωνεί με τον υπολογιστή, υπέρυθρες ίσως; Θα το κοιτάξω.
Και μία εναλλακτική λύση για να δεις την συσκευή (ποντίκι) που χρησιμοποιείς στο laptop και τον τρόπο που συνδέεται, είναι το πακέτο hardinfo (System Profiler and Benchmark).
Για να το εγκαταστήσεις:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install hardinfo
Kαι το ανοίγεις από το τερματικό γράφοντας:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
hardinfo
Mετά πας Devices > Input Devices και βρήσκεις την συσκευή στην οποία αναφέρεσαι. Άν κάνεις κλικ πάνω της, κάτω δεξιά θα σου εμφανίσει κάποια χαρακτηριστικά της συσκευής, όπου μεταξύ αυτών θα είναι και το Connected to: