Δεν αναγνωρίζει την κάρτα PCTV deluxe το ubuntu studio  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για περιφερειακά (εκτυπωτές, κάμερες, εξ. σκληροί, κλπ)
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα της εντολής στο τερματικό :
lsusb

Re: Δεν αναγνωρίζει την κάρτα PCTV deluxe το ubuntu studio

Δημοσίευσηαπό Learner » 20 Δεκ 2012, 19:43

draco έγραψε:Μέτα από αρκετό ψάξιμο πιστεύω ότι κατάφερα να δει ο υπολογιστής την κάρτα, αφού μπόρεσα και βρήκα κάποιο κώδικα σε linux και τον "πάντρεψα" με αρχεία οδηγούς των windows διαβάζοντας οδηγίες από διάφορα site

Αυτό μπορείς σε μερικές γραμμές να περιγράψεις πως το έκανες ;

simosx έγραψε:πες μου το σημείο του σφάλματος στη μεταγλώττισης.

Το αρχείο που προσπαθεί να μεταγλωττίσει (επειδή το κατέβασα κι εγώ και προσπάθησα) είναι αρκετά παλιό. Χρονολογίας 2005 . Είναι μια εφαρμογή GUI σε GTK για να υπάρχει ένα τυπικό παράθυρο για το ψάξιμο των καναλιών - συχνότητες , έτσι ώστε να μην χρειάζεται να "δουλεύεις" από το τερματικό.

Τα σφάλματα μεταγλώττισης έχουν σχέση με το libtools το οποίο πλέον (μετά από τόσα χρόνια) βρίσκεται σε νεότερη έκδοση. Επίσης χρησιμοποιεί κάποια αρχεία για το configure τα οποία θεωρούνται πλέον deprecated και δεν προτείνονται.
Τα αρχεία βρίσκονται εδώ => http://sourceforge.net/projects/pctvgtk/files/pctv_gtk/ , με το ποιο πρόσφατο να είναι το 1.4 , χρονολογίας (όπως είπα) 2005 , για όποιον θέλει να δοκιμάσει.

Το πρόγραμμα κατάφερα τελικά να το κάνω configure & install μετά από αρκετές δοκιμές και αλλαγές. Οπότε εδώ θα γράψω τα σωστά βήματα.. ωστόσο μάλλον χαμένα θα πάνε διότι η εφαρμογή δεν τρέχει. Πιθανών χρειάζεται κάποια αλλαγή στον κώδικα , αλλά καθότι εγώ δεν ξέρω από κώδικα (προγραμματισμό) δεν μπορώ να εντοπίσω που είναι το λάθος.

Πάμε να μεταγλωττίσουμε και να εγκαταστήσουμε.
Εγκατάσταση απαιτούμενων πακέτων
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install libtool autoconf libgtk2.0-dev

Παραμετροποίηση αρχείων configure.in και Makefile.am
nano configure.in

και προσθέτουμε μέσα την παρακάτω γραμμή
AC_CONFIG_MACRO_DIR([m4])

nano Makefile.in
και προσθέτουμε την παρακάτω γραμμή
ACLOCAL_AMFLAGS = -I m4

Αναδημιουργία αρχείων
Τρέχουμε τις παρακάτω εντολές μια - μια
aclocal -I .
autoheader
automake -a --force --copy --foreign
libtoolize --copy --force
autoreconf

Τρέχουμε το configure
./configure
θα πρέπει να τελειώσει σωστά τώρα.
Κάνουμε την εγκατάσταση
sudo make install

Το pctv_gtk βρίσκεται μέσα στην διαδρομή /usr/local/bin/ , ωστόσο αν πάμε να το τρέξουμε παίρνουμε μήνυμα λάθους
pctv_gtk: Fatal IO error 0 (Success) on X server :0.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 20 Δεκ 2012, 23:52

Έβαλα τα αρχεία του pctv gtk 1.4 στο
https://github.com/ubuntu-gr/pctv-gtk

Τώρα, με

sudo apt-get install git
git clone git://github.com/ubuntu-gr/pctv-gtk.git

μπορείτε να λάβετε τον κώδικα και

cd pctv-gtk
./configure
make

Αν εκτελέσουμε το πρόγραμμα όμως, όπως αναφέρει ο Learner, λαμβάνουμε:

$ ./src/pctv_gtk
pctv_gtk: Fatal IO error 0 (Επιτυχία) on X server :0.
Exit 1

Που βρίσκεται το σφάλμα; Θέλουμε να παράγουμε core από την κατάρρευση, και από εκεί να δούμε που καταρρέει.
Έτσι,
ulimit -c unlimited

για να επιτρέψει να παραχθεί αρχείο core της κατάρρευσης.
Και

$ ./src/pctv_gtk
pctv_gtk: Fatal IO error 0 (Επιτυχία) on X server :0.
Exit 1

Θα δούμε ότι υπάρχει αρχείο core. Τώρα,

sudo apt-get install gdb
gdb ./src/pctv_gtk core

Μόλις φορτώσει το πρόγραμμα και το core, γράφουμε
where

και λαμβάνουμε
(gdb) where
#0 0x00007f6bd01f25fc in __strcpy_chk () from /lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6
#1 0x0000000000405b43 in strcpy (__src=<optimized out>, __dest=0x7fff1430fc40 "\004") at /usr/include/x86_64-linux-gnu/bits/string3.h:105
#2 get_format_options () at main.c:470
#3 0x0000000000405d73 in create_dune_options () at main.c:487
#4 0x00000000004031e9 in main (argc=1, argv=0x7fff143101f8) at main.c:1668
(gdb)

Οπότε έχουμε μια εικόνα ότι σχετίζεται στη κλήση της get_format_options () στο αρχείο src/main.c, γραμμή 470.

έγραψε: pclose (stream);
if (line == NULL) {
boja_popup ((gchar *[]) { "Error retreiving dunerec -t formats, using defaults..", NULL } , NULL, NULL);
strcpy (formats, "dvd dvdlong dvd5mbit svcd vcd svcd2 vcd2");
} else {
strcpy (tmp, strstr (line, "<") + 1); strcpy (line, (gchar *) strtok (tmp, ">"));
gchar *token = (gchar *) strtok (line, "|");
while (token != NULL) {
strcat (formats, token); strcat (formats, " "); token = (gchar *) strtok (NULL, "|");
}

Βασικά η μεταβλητή line λαμβάνει την έξοδο του προγράμματος dunerec, που δεν έχω εγκαταστήσει. Οπότε, το line είναι πίνακας κενός (όχι NULL!),
και το πρόγραμμα συνεχίζει την εκτέλεση λες και όλα είναι μια χαρά, αντί να σταματήσει.

Έκανα την αλλαγή, και έβαλα να τυπώνει σχετικό μήνυμα.
Τώρα, αν δεν έχεις το dunerec θα δεις μήνυμα στο τερματικό. Το πρόγραμμα ωστόσο θα καταρρεύσει (κάπου πιο μετά στην εκτέλεση) για άλλο λόγο που δεν είναι πολύ σημαντικός.
Οπότε, αυτό που θέλουμε είναι να εκτελεστεί το πρόγραμμα ενώ το dunerec είναι εγκατεστημένο και υπάρχει εγκατεστημένη η PCTV.
Τότε παίζει; (έχω βάλει τις αλλαγές στον κώδικα, οπότε αρκεί git clone ...).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό draco » 22 Δεκ 2012, 02:47

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα τελικά τι πρέπει να κάνω ή αν μπορεί να δουλέψει το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, είναι πολλές οι πληροφορίες που μου δώσατε και πολλές οι άγνωστες λέξεις, είμαι στον χώρο του Linux 1 μήνα περίπου "αν το υπολόγισα σωστά" και δεν ξέρω πολλά από μεταγλώττιση, συνήθως ότι κάνω το κάνω βήμα βήμα από οδηγίες, & πειραματισμούς και με αυτόν το τρόπο έφτασα έως εδώ, αυτό που κατάλαβα είναι ότι το πρόγραμμα είναι αρχαίο και δεν μπορεί να μεταγλωττιστεί με τα εργαλεία που υπάρχουν γιατί λόγο βελτίωσης ( των εργαλείων ) έχουν υποστεί αλλαγές ( θεωρώντας ότι το πρόγραμμα δεν έχει προγραμματιστικά λάθη ) οπότε δεν μεταγλωττίζετε και βγάζει λάθη , ή δεν κατάλαβα καλά;

Learner έγραψε:Αυτό μπορείς σε μερικές γραμμές να περιγράψεις πως το έκανες ;

Η κυριότερη σελίδα που με βοήθησε να φθάσω έως εδώ είναι:
http://test.jeltsch.org/node/268

και με λίγη φαντασία και πειραματισμό δημιούργησα και με την βοήθεια του alien to pctvdeluxepal_1-2_all_beta.deb
και δεν χρειάστηκε να μεταγλωττίσω κώδικα γιατί ήταν ήδη μεταγλωττισμένος δλδ υπήρχαν αρχεία με πηγαίο κώδικα άλλα και αρχεία με γλώσσα μηχανής (αν τα λέω σωστά) το μόνο που χρειάστηκε ήταν "πάντρεμα" αρχείων windows και linux :?
Το ψάξιμο το μεγάλο έγινε γιατί πολλά λινκ ήταν καταργημένα
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-46-generic 64bit (el_GR.UTF-8, XFCE xubuntu)
3 Pentium Dual-Core CPU E5200 2.50GHz ‖ RAM 5967 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cedar [Radeon HD 5000/6000/7350/8350 Series] [1002:68f9] {radeon}
5 enp2s0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Άβαταρ μέλους
draco
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Δεν αναγνωρίζει την κάρτα PCTV deluxe το ubuntu studio  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό simosx » 22 Δεκ 2012, 15:47

draco έγραψε:Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα τελικά τι πρέπει να κάνω ή αν μπορεί να δουλέψει το πρόγραμμα χωρίς προβλήματα, είναι πολλές οι πληροφορίες που μου δώσατε και πολλές οι άγνωστες λέξεις, είμαι στον χώρο του Linux 1 μήνα περίπου "αν το υπολόγισα σωστά" και δεν ξέρω πολλά από μεταγλώττιση, συνήθως ότι κάνω το κάνω βήμα βήμα από οδηγίες, & πειραματισμούς και με αυτόν το τρόπο έφτασα έως εδώ, αυτό που κατάλαβα είναι ότι το πρόγραμμα είναι αρχαίο και δεν μπορεί να μεταγλωττιστεί με τα εργαλεία που υπάρχουν γιατί λόγο βελτίωσης ( των εργαλείων ) έχουν υποστεί αλλαγές ( θεωρώντας ότι το πρόγραμμα δεν έχει προγραμματιστικά λάθη ) οπότε δεν μεταγλωττίζετε και βγάζει λάθη , ή δεν κατάλαβα καλά;

Το πρόγραμμα μπορεί να μεταγλωττιστεί, και η έκδοση που έβαλα στο github.com είναι μεταγλωττίζεται σε Ubuntu 12.10 (και μάλλον και σε νεότερες εκδόσεις).
Βλέποντας τον πηγαίο κώδικα, παρατηρώ ότι το πρόβλημα είναι ότι η εφαρμογή προσπαθεί να εκτελέσει το dunerec έτσι σκέτα, χωρίς sudo ή καθορισμό σε ποια διαδρομή είναι.
Οπότε, αν θέλεις για τώρα να κάνεις το pctv-gtk να λειτουργήσει με το πακέτο που έχεις ήδη εγκαταστήσει και χωρίς νέα μεταγλώττιση:

1. Γίνει root με
sudo su -

2. Πας στον κατάλογο με το εκτελέσιμο dunerec. Μπορεί να είναι το /usr/bin/ ή το /usr/local/bin/. Αν είναι άλλο, πες μου.
3. Εκτελείς το πρόγραμμα pctv_gtk, π.χ. ως
/usr/bin/pctv_gtk

Δε θυμάμαι το όνομα του εκτελέσιμου, οπότε αν δεν είναι pctv_gtk, γράψε αυτό που είναι σωστό. Ωστόσο, βάλε την πλήρη διαδρομή του εκτελέσιμου, δηλαδή το /usr/bin/...

Τότε θα βρει το dunerec και επειδή είναι ήδη root, θα καλέσει σωστά την εντολή.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό draco » 28 Δεκ 2012, 11:27

Καταρχάς χρόνια καλά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο :!: :!: :!:

Μεταγλώττισα το πρόγραμμα σύμφωνα με της οδηγίες των αγαπητών simosx & Learner .
Σημασία έχει ότι φθάσαμε σε σημαντικό αποτέλεσμα , το πρόγραμμα τρέχει κατά το ένα μέρος δλδ προσπαθεί κάτι να κάνει κάποια στιγμή κλίνει σε ανύποπτο χρόνο , όμως το σημαντικότερο κατ' εμέ είναι ότι μέσα από αυτή την συνεργασία και την βοήθεια που μου προσφέρατε , ο σκοπός το ότι το Linux "είδε" την κάρτα επιτεύχθηκε και αν θες μέσα από αυτή την μικρή περιπέτεια τουλάχιστον εγώ είδα αρκετά πράγματα και έμαθα αρκετά , είδα ότι η συνεργασία είναι κάτι θαυμαστό , κάτι που λείπει σήμερα , και είδα ότι το Linux είναι θαυμάσιο λειτουργικό και αν επιμείνεις θα τα καταφέρεις .

Το προγραμματάκι το έτρεξα και σαν υπερχρήστης το αντέγραψα και μέσα στον φάκελο που είναι εγκατεστημένο το dunerec αλλά μέσα από γραφικό περιβάλλον δεν μπόρεσα να τα κάνω όλα να συνεργαστούν, ίσως τελικά να μην φταίει το πρόγραμμα αλλά εγώ να μην έχω κάνει κάτι σωστά , πάντως σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας ήταν πολύτιμη στο να κατανοήσω κάποια πράγματα, και να μπω ποιο βαθιά στο Linux

Για οτιδήποτε καινούργιο θα σας ενημερώσω ... :clap:

Καλές γιορτές :!: :!: :!:
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 16.04 xenial 4.4.0-46-generic 64bit (el_GR.UTF-8, XFCE xubuntu)
3 Pentium Dual-Core CPU E5200 2.50GHz ‖ RAM 5967 MiB ‖ ASUS INC. P5Q
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Cedar [Radeon HD 5000/6000/7350/8350 Series] [1002:68f9] {radeon}
5 enp2s0: Qualcomm Atheros AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet [1969:1026] (rev b0)
Άβαταρ μέλους
draco
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιφερειακά