draco έγραψε:Μέτα από αρκετό ψάξιμο πιστεύω ότι κατάφερα να δει ο υπολογιστής την κάρτα, αφού μπόρεσα και βρήκα κάποιο κώδικα σε linux και τον "πάντρεψα" με αρχεία οδηγούς των windows διαβάζοντας οδηγίες από διάφορα site
Αυτό μπορείς σε μερικές γραμμές να περιγράψεις πως το έκανες ;
simosx έγραψε:πες μου το σημείο του σφάλματος στη μεταγλώττισης.
Το αρχείο που προσπαθεί να μεταγλωττίσει (επειδή το κατέβασα κι εγώ και προσπάθησα) είναι αρκετά παλιό. Χρονολογίας 2005 . Είναι μια εφαρμογή GUI σε GTK για να υπάρχει ένα τυπικό παράθυρο για το ψάξιμο των καναλιών - συχνότητες , έτσι ώστε να μην χρειάζεται να "δουλεύεις" από το τερματικό.
Τα σφάλματα μεταγλώττισης έχουν σχέση με το libtools το οποίο πλέον (μετά από τόσα χρόνια) βρίσκεται σε νεότερη έκδοση. Επίσης χρησιμοποιεί κάποια αρχεία για το configure τα οποία θεωρούνται πλέον deprecated και δεν προτείνονται.
Τα αρχεία βρίσκονται εδώ => http://sourceforge.net/projects/pctvgtk/files/pctv_gtk/ , με το ποιο πρόσφατο να είναι το 1.4 , χρονολογίας (όπως είπα) 2005 , για όποιον θέλει να δοκιμάσει.
Το πρόγραμμα κατάφερα τελικά να το κάνω configure & install μετά από αρκετές δοκιμές και αλλαγές. Οπότε εδώ θα γράψω τα σωστά βήματα.. ωστόσο μάλλον χαμένα θα πάνε διότι η εφαρμογή δεν τρέχει. Πιθανών χρειάζεται κάποια αλλαγή στον κώδικα , αλλά καθότι εγώ δεν ξέρω από κώδικα (προγραμματισμό) δεν μπορώ να εντοπίσω που είναι το λάθος.
Πάμε να μεταγλωττίσουμε και να εγκαταστήσουμε.
Εγκατάσταση απαιτούμενων πακέτων
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install libtool autoconf libgtk2.0-dev
Παραμετροποίηση αρχείων configure.in και Makefile.am
nano configure.in
και προσθέτουμε μέσα την παρακάτω γραμμή
AC_CONFIG_MACRO_DIR([m4])
nano Makefile.in
ACLOCAL_AMFLAGS = -I m4
Αναδημιουργία αρχείων
Τρέχουμε τις παρακάτω εντολές μια - μια
aclocal -I .
autoheader
automake -a --force --copy --foreign
libtoolize --copy --force
autoreconf
Τρέχουμε το configure
./configure
Κάνουμε την εγκατάσταση
sudo make install
Το pctv_gtk βρίσκεται μέσα στην διαδρομή /usr/local/bin/ , ωστόσο αν πάμε να το τρέξουμε παίρνουμε μήνυμα λάθους
pctv_gtk: Fatal IO error 0 (Success) on X server :0.